Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Am izolat podul casei cu vata si nu am folosit folie. E corect?


As avea si eu o intrebare, am facut si eu o izolare cu vata de sticla in podul casei intre grinzi si nu am folosit folie deloc nici sub vata nici deasupra, vata am pus-o intre grinzi si direct peste rigips. Ce parere aveti? Va multumesc astept raspuns.


Intrebare de la Nicu, pe adresa redactiei: Am izolat podul casei cu vata si nu am folosit folie. E corect?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Adrian in decembrie 23rd, 2015

Nu este chiar corect,dar,nici nu este nevoie sa daramati casa,e bine si fara folie

Eugen in decembrie 23rd, 2015

Daca ai casa invelita cu tigla si iarna mai intra si zapada , ideal era sa asterni o folie . Deasemeni, daca mai circuli prin pod si se creaza curenti, din vata se mai ridica cite ceva care este foarte neplacuta pentru ochi sau oriunde se depune pe piele. Deci , daca ai posibilitatea financiara asterne o folie anticondens peste vata.

Raluca N in decembrie 25th, 2015

Buna ziua, si eu trebuie sa fac acum tavan din rigips pe profile, iar tavanul este deja podit cu lemn, intrebarea este vata bazaltica este mai corect daca se monteaza intre grinzi sau pe structura pt rigips, avand in vedere ca ramane o diferenta intre rigips si podeauna de lemn de aprox 30 cm. Astept raspunsul dvs. Multumesc

Eugen in decembrie 26th, 2015

Pe structura de sustinere a rigipsului nu prea este bine . Vata bazaltica are si ea o anume greutate si poate curba rigipsul cu timpul, mai ales daca umiditatea relativa din incapere este mai ridicata in anumite perioade ale anului. Bine este intre grinzile de rezistenta care sustine podina din lemn. Spatiul de 30 cm dintre podina si rigips lucreaza ca o bariera termica intre pod si incapere pe acelasi principiu de la ferestrele termopan. Aceeasi recomandare ca mai sus . Asterne o folie anticondens peste vata daca mai circuli prin pod din cind in cind pe care sa o fixezi pe grinzi cu sipculite de lemn.

Raluca N in decembrie 26th, 2015

Multumesc pentru raspuns. Ce nu am inteles cu folia daca trebuie pusa si intre vata si podeaua podului si intre vata si partea de rigips, sau in ce parte trebuie?

Eugen in decembrie 26th, 2015

Dupa ce se pune vata intre grinzi se asterne folia peste vata si se fixeaza cu sipculite. Practic aceasta este in pod ca ultim strat.
Este destul de clar acum ?

Raluca N in decembrie 27th, 2015

Eu am podit deja deasupra grinzilor de lemn si vata o sa o montez de jos intre grinzi, de aceea nu imi este clar. Daca inteleg bine ce imi spuneti dvs ar trebui sa pun acea folie anticondens prima ta si apoi vin cu vata, am inteles bine?
Insa condensul se face de jos din incapare, nu ar trebui sa fie o astfel de folie intre rigips si vata? Multumesc.

Eugen in decembrie 27th, 2015

In aceasta situatie dupa ce se monteaza vata intre grinzi , peste aceasta de jos in sus se pune folie BARIERA DE VAPORI nu folie anticondens (sint doua folii total diferite), apoi in pod peste podina folie anticondens.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii