Categorii
Intrebari de la cititori

Am izolat podul casei cu vata si nu am folosit folie. E corect?

As avea si eu o intrebare, am facut si eu o izolare cu vata de sticla in podul casei intre grinzi si nu am folosit folie deloc nici sub vata nici deasupra, vata am pus-o intre grinzi si direct peste rigips. Ce parere aveti? Va multumesc astept raspuns.


Intrebare de la Nicu, pe adresa redactiei: Am izolat podul casei cu vata si nu am folosit folie. E corect?

11 răspunsuri la “Am izolat podul casei cu vata si nu am folosit folie. E corect?”

Daca ai casa invelita cu tigla si iarna mai intra si zapada , ideal era sa asterni o folie . Deasemeni, daca mai circuli prin pod si se creaza curenti, din vata se mai ridica cite ceva care este foarte neplacuta pentru ochi sau oriunde se depune pe piele. Deci , daca ai posibilitatea financiara asterne o folie anticondens peste vata.

Buna ziua, si eu trebuie sa fac acum tavan din rigips pe profile, iar tavanul este deja podit cu lemn, intrebarea este vata bazaltica este mai corect daca se monteaza intre grinzi sau pe structura pt rigips, avand in vedere ca ramane o diferenta intre rigips si podeauna de lemn de aprox 30 cm. Astept raspunsul dvs. Multumesc

Pe structura de sustinere a rigipsului nu prea este bine . Vata bazaltica are si ea o anume greutate si poate curba rigipsul cu timpul, mai ales daca umiditatea relativa din incapere este mai ridicata in anumite perioade ale anului. Bine este intre grinzile de rezistenta care sustine podina din lemn. Spatiul de 30 cm dintre podina si rigips lucreaza ca o bariera termica intre pod si incapere pe acelasi principiu de la ferestrele termopan. Aceeasi recomandare ca mai sus . Asterne o folie anticondens peste vata daca mai circuli prin pod din cind in cind pe care sa o fixezi pe grinzi cu sipculite de lemn.

Multumesc pentru raspuns. Ce nu am inteles cu folia daca trebuie pusa si intre vata si podeaua podului si intre vata si partea de rigips, sau in ce parte trebuie?

Dupa ce se pune vata intre grinzi se asterne folia peste vata si se fixeaza cu sipculite. Practic aceasta este in pod ca ultim strat.
Este destul de clar acum ?

Eu am podit deja deasupra grinzilor de lemn si vata o sa o montez de jos intre grinzi, de aceea nu imi este clar. Daca inteleg bine ce imi spuneti dvs ar trebui sa pun acea folie anticondens prima ta si apoi vin cu vata, am inteles bine?
Insa condensul se face de jos din incapare, nu ar trebui sa fie o astfel de folie intre rigips si vata? Multumesc.

In aceasta situatie dupa ce se monteaza vata intre grinzi , peste aceasta de jos in sus se pune folie BARIERA DE VAPORI nu folie anticondens (sint doua folii total diferite), apoi in pod peste podina folie anticondens.

mai fratilor.. ce va intereseaza este o vata cu landa mica ceva gen landa 34.. toata vata cu folie are landa 42.. vata cu folie se foloseste la acoperisi care nu are sub tigla bariera de vapori.. asa ca daca sa nu faca condens pui vata cu folie.. aiurea.. dai bani in plus pentru o vata de …

Vreau sa pun si eu folie anticondens peste vata si apoi scandura. Care este fata foliei care vine inspre vata ? Folia este asta :

dedeman. ro/iasi3/folie-anticondens-baudeman-air-95-g/mp-3-straturi-1-5-x-20-m-30-mp/p/6033801

Am si eu o intrebare scurtă… am pus vata intre grinzi pe tavan de osb si ma interesează dacă e ok sa pun peste vata de sticla folie anticondens si dupa podit cu scândură. Va multumesc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *