Categorii
Intrebari de la cititori

Am nevoie de autorizatie pentru urmatoarele modificari la o casa?

Am o casa la tara din boltari de ciment partea de jos, iar partea de sus este ne terminata (este din manele de brad). Fundatia este la 0,80cm; pe peretii interiori la nivelul pardoselii cade varul si se simte miros de mucegai. As dori sa stiu daca pot face unele modificari fara autorizatie, adica: partea de sus doresc sa o fac din caramida usoara, eventual sa modific si acoperisul.


Intrebare de la Cristiana, pe adresa redactiei: Am nevoie de autorizatie pentru urmatoarele modificari la o casa?

3 răspunsuri la “Am nevoie de autorizatie pentru urmatoarele modificari la o casa?”

Daca nu modificati forma initiala a constructiei , acoperisului, se pot face lucrari care nu necesita autorizatie . Sarbatori Fericite !.

Pentru finisaje interioare nu este necesara autorizatia de construire. Insa pentru modificarea etajului/mansardei din structura de lemn in structura de zidarie usoara si modificarea acoperisului este nevoie de autorizatie, ce implica expertiza tehnica sau acordul proiectantului initial. Sarbatori fericite!

Urmariti Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii. Este necesara o expertiza tehnica, plecand de la proiectul initial. Foarte important de vazut adancimea de fundare, daca fundatia poate prelua si supra incarcarile ce se vor executa la mansarda, calitatea solului, dar un expert ethnic va da o solutie constructive buna.
Sarbatoru fericite!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *