Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Am nevoie de autorizatie pentru urmatoarele modificari la o casa?


Am o casa la tara din boltari de ciment partea de jos, iar partea de sus este ne terminata (este din manele de brad). Fundatia este la 0,80cm; pe peretii interiori la nivelul pardoselii cade varul si se simte miros de mucegai. As dori sa stiu daca pot face unele modificari fara autorizatie, adica: partea de sus doresc sa o fac din caramida usoara, eventual sa modific si acoperisul.


Intrebare de la Cristiana, pe adresa redactiei: Am nevoie de autorizatie pentru urmatoarele modificari la o casa?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Marian in decembrie 26th, 2015

Daca nu modificati forma initiala a constructiei , acoperisului, se pot face lucrari care nu necesita autorizatie . Sarbatori Fericite !.

Sorin in decembrie 28th, 2015

Pentru finisaje interioare nu este necesara autorizatia de construire. Insa pentru modificarea etajului/mansardei din structura de lemn in structura de zidarie usoara si modificarea acoperisului este nevoie de autorizatie, ce implica expertiza tehnica sau acordul proiectantului initial. Sarbatori fericite!

Nae in decembrie 28th, 2015

Urmariti Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii. Este necesara o expertiza tehnica, plecand de la proiectul initial. Foarte important de vazut adancimea de fundare, daca fundatia poate prelua si supra incarcarile ce se vor executa la mansarda, calitatea solului, dar un expert ethnic va da o solutie constructive buna.
Sarbatoru fericite!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii