Categorii
Intrebari de la cititori

As dori sa realizez un gard de piatra. Care sunt costurile?

Buna ziua. As dori sa realizez un gard de piatra. Iata delaliile:
– Gardul va acoperi 200 m liniari si doresc ca inaltimea acestuia sa fie de 220 cm.
– Structura gardului va fi realizata din panouri de plasa bordurata, cu teava dreptunghiulara si umplut cu piatra;
– Piatra nu doresc sa fie zidita, ci pur si simplu asezata/turnata intre panourile de gard;
– Fundatia gardului va fi de 30 cm adancime si 20cm in afara;
– Dimensiunea lotului este de 12m x 55m;
– Lucrarea va contine si montarea unei porti mari de 3000×2050 cm si a unei porti mici de 1000×2050 cm.
Va rog sa-mi transmiteti ce costuri de monopera are presupune aceasta lucrare, si pe cat este posibil si costurile materialelor (realizez ca este greu de aproximat acest cost, dar din experienta d-voastra sunt sigur ca aveti o idee).
O zi buna.


Intrebare de la Adrian, pe adresa redactiei: As dori sa realizez un gard de piatra. Care sunt costurile?

6 răspunsuri la “As dori sa realizez un gard de piatra. Care sunt costurile?”

Bună ziua,
Petul pe care îl dau constructorii implica preturile depozitelor de materiale de construcții din apropiere, plus un adaos ce reflectă manopera și alte cheltuieli, iar după un proiect se face un calcul al materialelor de construcție al gardului respectiv.

Vom construi în Iași și în zonele limitrofe din 2016.
0747878812
MAISTRU MARIAN IVASCU=IASI
foreman_consruct_building@yahoo.com

Daca dumneata , domnule Adrian, crezi ca un gard cu fundatie de 30 cm va sustine niste panouri de 220cm inaltime umplute cu piatra , ca vad ca v-ati facut si planul deja , inseamna ca va doriti un lucru trainic si …dar nu mai spun.Dumneata stii ce tonaj intra acolo? In mare este vorba de cel putin 100 de tone calculate la un volum de umplutura de 80 mc .Cu siguranta nu v-ati pus problema astfel , ati considerat ca doar aspectul conteaza. Inca ceva: nu ati specificat latimea acestuia (doar fundatia si lungimea) ori aceasta nu era de interes , ori cu cat mai SLIM cu atat mai bine la bugetul alocat construirii. De preturi ce sa mai vorbim , ca aici depinde foarte mult de unde vreti sa exploatati piatra de umplutura (costuri de logistica , ca aici e vorba de tonaj , nu gluma).
PS: O sa va dau doar un exemplu real cu ce se poate intampla la un asemenea gard econom la fundatie (in cazul dumneata fara un 40 cm fundatie si 30 cm latime minima ,nici nu se pune problema construirii) intamplat acum 2 ierni . Omul a construit o poarta din fier forjat la care nu a facut rabat la calitate , tot de aceeasi lungime (3m) incarcand-o cu fier destul de gros , ca de aspectul primeaza primul. Aceasta poarta (de peste 1 Tona ) era sustinuta de un gard cu fundatie la fel de mica completat de stalpisori firfirii si zidarie de BCA de umplutura pana la inaltimea de 2,5 m. Intr-o noapte s-a pornit o vijelie care sustinuta si de troienirea zapezii pe acest gard , a facut ca acest gard si portile sa vina gramada peste masina parcata pe partea interioara a curtii. Dar norocul acestuia a fost ca totul s-a intamplat noaptea si nu in decursul zilei cand aceasta poarta era traversata de acestia inclusiv de copii care se duceau sau se intorceau de la scoala.Pagubele materiale sunt mai usor de sustinut si trecute cu vederea decat cele omenesti .

Deci ganditi-va bine ce vreti sa realizati sau mai bine cereti sfaturile unor specialisti care pot veni cu solutii pe termen lung si durabile. Nu va ganditi doar la „CAT COSTA?”

Daca construiesc un gard din scanduri la tara, ca sa reziste cu ce il vopsesc ? ai dau cu lac la scandura inainte sau dau direct cu vopsea pe lemnul curat? multumesc

Exista in comert solutii ptr. impermeabilizat lemnul incolore dupa care se poate vopsi sau lacui in ce culoare doriti . Inainte solutia mai ieftina era „uleiul ars”- acela de la motoare , numai ca nu era la fel de estetica , iar ptr. vopsirea ulterioara priza nu era la fel de buna .

Imi poate spune cineva care stie mai bine la un asemenea gard umplut cu piatra ma intereseaza si pe mine cat trebuie sa fie centura adancime, vreau sa fac un gard de 1.80 m x 40 cm x 20 m

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *