Categorii
Intrebari de la cititori

Cum scap de mucegai intr-un apartament la parter?

Cum scap de mucegai? Am un apartament la parter si apare mucegai pe pereti. Blocul este izolat cu polistiren de 10, are termopane, usi portador. Umiditate intre 50 si 60. Mucegaiul a aparut inclusiv pe saltea. Am dat cu sprei, dar reapare la circa o luna. Cum sa-l izolez la interior si cu ce?


Intrebare de la Ciotlaus, pe adresa redactiei: Cum scap de mucegai intr-un apartament la parter?

7 răspunsuri la “Cum scap de mucegai intr-un apartament la parter?”

buna seara
traiti intr-o cutie de conserve, definitia condensului si inplicit a mucegaiului este ca temperatura incaperi nu este suficienta ca sa absoarba acea umiditate de 50-60% spuneti dv care condenseaza pe zonele mai reci si de acolo mucegaiul,solutia? temperatura mai mare sau diminuati sursa umiditatii apropo cind gatiti folositi capac la cratita?sau complectati cu o cana de apa supa evaporata? cana aia e pe pereti, daca nu v-a placut fizica la scoala va spun eu ca apa fierbe la 100G si mincarea nu se termina mai repede daca sta sa „sara”din cratita sau fierbe molcom sub capac pe ochiul cel mai mic

Buna.
Aceeasi problema o avem si noi, doar ca noi suntem la ultimul etaj + mansarda.La noi problema e ca sunt foarte înalte camerele de la mansarda, pana sus in coama acoperisului, isr holulnare vreo 8 m inaltime… deci toata caldura merge in sus.
Nu prea ai variante, sincer.
Noi am zugravit apartamentul din nou cu lavabila cu ioni de argint, din aceea ce se da in bai pt mucegai – dar am facut toata casa cu ea, nu doar baile.
In plus am cumparat ieri un dezumidificator (neaparat cu higrostat in el) + termohigrometru si speram sa nu avem probleme grave. Inca nu a ajuns comanda, deci nu stiu sa iti spun cum e randamentul lui.
Succes si sper sa rezolvati!

Buna ziua! Mai intai trebuie identificata sursa umiditatii. Daca aveti boxe la subsol si multa verdeata, copaci in fata blocului aproape de ziduri, indepartarea plantelor in exces poate fi o solutie, dar daca boxele sunt foarte umede si incarcate de mucegai la randul lor, nu prea va raman multe optiuni. Oricum, camerele trebuie aerisite permanent, mai ales (daca este posibil) acolo unde apare igrasia. Am avut igrasie la un colt de perete imediat langa mobila. Am indepartat mobila din acel loc (dupa ce am dat cu otet si apoi cu var la culoarea peretelui) si acum nu mai este nici un fel de mucegai acolo. Dar la noi in casa exista zi si noapte 2 geamuri mici, opuse, deschise (la bucatarie si la baie, iar usa baii este si ea deschisa mereu), doar iarna inchidem numai noaptea acele geamuri. Aerisirea perfecta nu lasa sa se formeze mucegai pe pereti.

costy am izolat tot apartamentul la exterior cu polistiren de 10 si subsolul cu polistiren de 5 si sub parchet extrudat de 3 si tot degeaba.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *