Categorii
Intrebari de la cititori

Daca aleg parchet alb pot sa vopsesc peretii albi si usile wenge?

Buna. Am si eu nevoie de putin ajutor. Tocmai ce ne-am construit o casa si acum suntem in dileme legate de interior. Noi am vrea sa mergem pe parchet alb in toata casa dar nu stim ce culoare sa fie peretii, ma gandesc ca tot alb ar fi prea mult (sau nu?) si la fel si usile, ar merge un wenge sau o alta nuanta? Suntem total in pom, asteptam ceva sugestii. Mulțumim anticipat.


Intrebare de la Madalina, pe adresa redactiei: Daca aleg parchet alb pot sa vopsesc peretii albi si usile wenge?

3 răspunsuri la “Daca aleg parchet alb pot sa vopsesc peretii albi si usile wenge?”

Buna Madalina.Si noi ne-am terminat casuta,iar in primavara vrem sa ne apucam de interioare.Acum locuim la bloc,intr-un apartament destul de mare ( 96 mp).De ce iti spun treaba asta…apartamentul fiind spatios ne-am permis usi wenghe in ideea ca nu se intuneca prea tare.Crede-ma,cu timpul,s-a dovedit cea mai proasta idee.Se vede pe ele orice fir de praf si se vad toate urmele de la degete.Daca nu am fi facut casa cu siguranta ca la apartament as fii schimbat,clar,usile.La noi,la casa,m-am gandit la o gresie care imita parchetul (avem incalzire in pardoseala) de culoare crem cu irizatii gri si maro deschis.Suntem din Brasov si am vazut asa ceva la Conrep.Au si parchet aceeasi culoare.As merge pe usi albe,sau culoarea untului,cu plinte albe,late.La culorile peretilor mi-ar placea olive,cafea cu lapte(mai mult lapte decat cafea),crem,cu baghete albe la imbinarea dintre perete si tavan.Bineinteles culorile enumerate mai sus,nu in aceeasi camera toate.Eu NU as merge chiar pe alb la pereti.E prea rece,iar cu wenghe…si mai si.Daca tii neaparat la usi wenghe eu as merge le pereti cu crem,vanilie,culoarea untului…NU chiar alb.Tu faci cum crezi,gusturile nu se discuta.Eu sunt inebunita dupa stilul scandinav,dar totusi nu-mi plac peretii albi.In speranta ca ti-am fost catusi de putin de ajutor,iti doresc spor la treaba.

Daca gasesti cateva postari mai vechi ale Victoriei,te poti inspira de acolo.Eu urmaresc sfaturile ei si,crede-ma,ai de unde sa te inspiri,plus ca sunt o gramada de poze.

Buna, Madalina!

Sunt intru totul de acord cu cele spuse de Camelia, mai ales la capitolul usilor wenge care, in ciuda culorii, sunt extrem de dificile la capitolul intretinere. Iti recomand, la fel cum a sugerat Camelia, sa mergi pe usi albe si pe o nuantare discreta a peretilor, pentru a obtine un contrast discret cu pardoseala alba si cu usile. In articolul urmator poti vedea mai multe interioare cu pardoseli si pereti albi, ca sa-ti faci o idee despre cum ar arata aceasta varianta de amenajare a spatiului: https://www.casadex.ro/2013/10/pardoseli-albe-idei-si-imagini/

Si desigur plinta alba lata care va finisa si contura decorul intr-un mod placut si spectaculos. Citeste pe aceasta tema aici: https://www.casadex.ro/2015/09/de-ce-imi-plac-usile-de-interior-si-plintele-albe/ Culoarea o vei aduce foarte usor cu ajutorul mobilierului si a accesoriilor.

Mai multe imagini care te pot ajuta in luarea unei decizii gasesti aici: https://www.casadex.ro/2015/03/7-reguli-de-amenajare-a-unui-living-alb/ si aici https://www.casadex.ro/2013/09/14-modele-de-livinguri-amenajate-si-decorate-in-alb/ aici: https://www.casadex.ro/2015/10/canapeaua-rosie-o-piesa-de-mobilier-pentru-un-living-deosebit/ sau aici https://www.casadex.ro/2013/09/20-de-livinguri-amenajate-in-stil-scandinav/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *