Categorii
Gradina

Gradina de apartament in care legumele cresc cat ai clipi

1-cultivare rosii cherry in gradina aeroponica de apartament


Oricat de mult ti-ar placea gradinaritul, e greu sa-ti cultivi aceasta pasiune daca locuiesti intr-un apartament de bloc. Sau mai bine zis a fost greu pana la aparitia AeroGarden – o mini gradina inteligenta conceputa special pentru cei care vor sa-si cultive propriile legume sau verdeturi, dar nu dispun de un lot de pamant care sa le permita sa-si transforme acest vis in realitate.

E drept ca Aero Garden nu permite plantarea prea multor legume simultan, dar poti sa cultivi o tufa de rosii, una de ardei si una de castraveti, plus cateva fire de verdeata, cat sa-ti satisfaci pofta de salata la orice ora din an, fara sa muncesti sapand pamantul si plivind buruienile crescute printre plante.

Cum functioneaza Aero Garden?

Aceasta gradina-minune nu te va scapa doar de munca pamantului, ci si de stresul daunatorilor, intrucat plantele cultivate in interiorul ei nu au nevoie de substrat pentru a creste. Cum e posibil acest lucru? Plantele sunt cultivate in sistem aeroponic, adica radacinile acestora nu sunt plantate in sol, asa cum se intampla intr-o gradina obisnuita, ci stau suspendate in aer, absorbind nutrientii necesari cresterii prin intermediul apei cu nutrienti care sunt pulverizate periodic, la intervale regulate. Practic, acesta mini-gradina este prevazuta cu un temporizator care asigura pulverizarea sistematica a radacinilor plantelor cultivate in interiorul Aero Garden, prevenind astfel uscarea lor.

Inventatorii gradinii de apartament sustin ca legumele si verdeturile cultivate in interiorul Aero Garden cresc de doua ori mai repede si sunt mult mai sanatoase decat cele cultivate in sistem obisnuit, datorita faptului ca sunt aprovizionate cu cantitatea optima de lumina, caldura si nutrienti, ce le asigura o dezvoltare armonioasa.

Pret in functie de dimensiunea gradinii de apartament

Daca la momentul aparitiei primei mini gradini pe sistem aeroponic compania producatoare avea in portofoliu un singur model pe care il oferea spre vanzare, in prezent, cei de la Aero Garden se pot lauda cu nu mai putin de 20 de modele/culori/dimensiuni diferite de gradini de apartament.

Pretul variaza in functie de dimensiunea aparatului, de capacitatea de cultivare pe care acesta o ofera si de functiile cu care este dotat. Cel mai ieftin dintre modele costa, in prezent, aproape 72 USD, iar cel mai scump aproape 260 USD. Din cate am inteles de pe siteul producatorului, aceste preturi sunt valabile doar in aceasta perioada (probabil ca ofertele au legatura cu sarbatorile de iarna), in restul timpului modelul de 260 USD costand aproape 380 USD, adica fiind cu 120 de dolari mai scump.

Sursa foto: AeroGarden

2 răspunsuri la “Gradina de apartament in care legumele cresc cat ai clipi”

Domnule Iulian Stanescu, luati legatura cu producatorii acestei mini gradini de aprtament contactandu-i aici: aerogarden.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *