Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O casa taraneasca traditionala cu interior amenajat in stil scandinav

1-exterior casa noua cu design taranesc PoloniaDaca as avea o casa atat de frumoasa ca cea pe care o poti vedea in imaginile de mai jos nu cred ca m-ar lasa inima sa o folosesc doar in calitate de refugiu de vacanta sau de weekend, cum fac Magda si George, cei doi proprietari ai minunatei casute taranesti cu obloane si prispa din lemn, acoperis din tigla si interior amenajat in stil scandinav.


Insa cum orasul este locul in care isi desfasoara activitatea profesionala, cei doi se multumesc si cu scurtele vizite de la fiecare sfarsit de saptamana pe care le pot face in micuta casa taraneasca din Zalasowa, o zona rustica si pitoreasca a Poloniei.

O casuta traditionala renovata ca la carte

Cand au decis ca a venit momentul sa-si cumpere un refugiu de vacanta la tara Magda si George au plecat in cautarea casutei ideale pe care au gasit-o destul de rapid, dar care avea nevoie de serioase lucrari de renovare pentru a deveni locuibila.

Avand o fundatie din piatra si o structura din lemn, la momentul achizitiei micuta casa de forma dreptunghiulara era departe de a putea fi locuita. Probabil ca multi ar fi ales sa o demoleze, in loc sa-si bata capul cu restaurarea si imbunatatirea ei. Nu si cei doi proprietari ai casei, care n-au vrut sa renunte la aspectul traditional taranesc al acesteia, luptand sa gaseasca cele mai bune solutii de readucere la viata a vechii constructii din lemn. Desigur ca pentru a-si duce la bun sfarsit planul a fost nevoie de ajutorul si priceperea unor arhitecti, de bani si de rabdare, intrucat lucrarile de renovare au durat mai bine de doi ani. Dar rezultatul final a meritat fiecare efort si te poti convinge de acest lucru rasfoind imaginile de mai jos.

Interior amenajat in stil scandinav – micul secret al casutei taranesti

Cum iti spuneam, cei doi polonezi au facut tot ce le-a stat in putinta sa pastreze cat mai mult din spiritul traditional autentic al unei casute taranesti specifice zonei. Dar doar in ce priveste exteriorul. La interior insa frumoasa casa cu obloane din lemn si acoperis din tigla spune o cu totul alta poveste, una de inspiratie scandinava.

Indragostiti – mai mult Magda, e drept – de stilul scandinav si inspirati de culorile, finisajele, mobilierul si decoratiunile pe care le-au vazut in vizita pe care le-o facusera unor prieteni din Norvegia, cei doi soti au ales sa imbrace interiorul casei in stil nordic. Astfel ca acum exteriorul traditional polonez al casei restaurate nu tradeaza nimic din ceea ce ascunde interiorul acesteia. Un decor axat pe mult alb, gri, mobilier si accesorii rustice din lemn, ce pare desprins din paginile revistelor de amenajari si decoratiuni interioare demonstreaza calitatile de designer ale Magdei, care a ales fiecare element cu mana ei, studiind cu mare atentie reviste si cataloage de specialitate.

O casa mica si totusi atat de spatioasa

Desi pare mare, casuta taraneasca poloneza este destul de mica, avand doar doua dormitoare, o baie si o camera de zi in care au fost amenajate livingul, bucatarie si – intre ele – locul de luat masa. Zona de zi si baia ocupa parterul casei, un parter cu tavan inalt care il face deosebit de luminos si de aerisit, iar dormitoarele au fost proiectate la mansarda, fapt ce le confera intimitatea necesara.

Imi plac foarte mult amenajarile in plan deschis, iar felul in care a fost compartimentata zona de zi a a acestei frumoase casute mi se pare ideala si pentru cei care simt nevoia de a izola bucataria de living. Cele doua incaperi au fost separate cu ajutorul semineului plasat in centrul camerei de zi, iar locul de luat masa se afla la jumatatea distantei dintre bucataria amenajata in plan deschis si livingul luminos si la doar doi pasi de minunata terasa din lemn cu care a fost inzestrata casa in decursul lucrarilor de renovare.

Aceasta este, pe scurt, povestea unui proiect frumos si care mi-a mers la suflet! Sper sa-ti placa si tie 🙂

Sursa foto: Weranda Country

5 răspunsuri la “O casa taraneasca traditionala cu interior amenajat in stil scandinav”

Costescu, exact aceeasi senzatie am avut-o si eu: ca este o casa traditionala romaneasca. De aceea am si fost surprinsa cand am descoperit ca aceasta minunatie din lemn se afla de fapt in Polonia si este o reprezentanta de seama a traditionalului arhitectonic polonez. Sa fie oare atat de apropiate stilurile arhitectonice traditionale ale celor doua tari? Dar casa, asa cum am spus, m-a cucerit 🙂

Foarte frumos amenajata. Chiar ai senzația ca este o casa tipic românească. Nu suntem prea departe de Polonia, probabil stilurile s-au influențat reciproc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *