Categorii
Intrebari de la cititori

Pata de rugina pe gresia din bucatarie – cum se curata?

Buna ziua. Dupa finalizarea casei meseriasii au lasat pe gresie o pata destul de mare de rugina, cred ca au lasat ceva metalic si umed in acea zona. Intrebarea mea este cum pot scoate acea pata, cu ce solutie se curata gresia de rugina? Va multumesc anticipat.


Intrebare de la Maria, pe adresa redactiei: Pata de rugina pe gresia din bucatarie – cum se curata?

5 răspunsuri la “Pata de rugina pe gresia din bucatarie – cum se curata?”

Gasiti in magazinele de chimicale foarte ieftin „deruginol” sau „feruginol” se curata imediat, daca nu gasiti incercati cu putin detartrant pe un tampon de bumbac.

Buna, Maria!

Nu garantez ca vei obtine rezultatul dorit, dar am auzit ca o solutie la indemana ar fi zeama de lamaie. Daca insa ai incercat deja solutia asta si nu a mers, cauta decapantul pentru urme de ciment de la Starwax (gasesti reprezentanta pe net). Conform spuselor producatorilor, aceasta solutie este recomandata in curatarea tuturor tipurilor de gresie de interior si exterior, cu conditia ca suprafata acestora sa nu fie sensibila la acid, asa cum sunt pardoselile din marmura, de pilda. In ciuda denumirii care o recomanda in special pentru indepartarea petelor de ciment de pe gresie, aceasta solutie pare a fi buna si pentru curatarea petelor de rugina sau calcar.

O cârpă muiata in Coca-Cola (raspunsul este pe bune, daca nu ma credeti, dati si un search pe google).

Daca exista o bucata de metal sub gresie nu poate fi indepartata cu nimic.Oricum daca nu v-ati inteles prea bine cu faiantarii s-ar putea sa fi bagat intentionat cateva cuie sub gresie si trebuie sa va asteptati sa apara si alte pete pe alte placi.Sincer sa fiu si eu i-am facut o astfel de belea unui dezvoltator care dupa ce si-a vazut treaba facuta a crezut de cuviinta ca poate renegocia pretul ptr zecile de calorifere montate asa ca i-am scos in fiecare apartament garniturile de la calorifere si cand au venit altii sa faca proba la apa nu mai putin de 16 apartamente au fost inundate si s-au ales cu parchetul facut praf.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *