Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Pot transpira peretii dupa pornirea centralei? (casa tencuita recent)


Daca am tencuit casa si pe interior cu tinci de exterior exista riscul de a transpira peretii dupa pornirea caldurii? Este primul an in care folosesc centrala, iar interiorul a fost gata aproximativ 15 Octombrie (temperaturi de 10-15 grade maxim). Centrala am pornit-o cam de 2 saptamani (atunci au fost gata formalitatile).


Intrebare de la Alin, pe adresa redactiei: Pot transpira peretii dupa pornirea centralei? (casa tencuita recent)

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

FANEL in decembrie 1st, 2015

Salutare,Alin!

Sfatul meu este sa deschizi toate geamurile in fiecare zi cand este soare afara, si sa aerisesti toata casa.Pa Pa

Mihai Lazar in decembrie 2nd, 2015

Doi trei ani o sa apara si mucegaiul, prin colturile casei, datorita geamurilor de termopan si a placarii cu polistiren pe exterior.
Cu stima

Dragos in decembrie 2nd, 2015

Binenteles. Tencuiala e inca uda. Daca si zidaria e noua si ea e plina de apa. „Transpiratia” vine din condensul vaporilor de apa existenti in aerul din camere. Peretii find uzi-umezi sunt buni conductori termici, peretii sunt reci si „transpira”. Exact aceasi situatia am avut eu acum 7 ani cand mi-am facut casa si la fel la interior finisaj „tinci”.Am lasat la fiecare camera un geam „crapat” si timp de 3 luni, pana la sf. lui februarie (cand m-am mutat) )am facut focul la 2 zile. S-a simtit ca s-au uscat peretii (ca casa retine caldura) abia dupa 2 ani, in a 3a iarna.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii