Categorii
Intrebari de la cititori

Sapa semiumeda se desprinde de placa de beton – cauze?

Va salut, am si eu o problema, meseriasii mi-au turnat o sapa semiumeda in toata casa in suprafata de 100 de metri patrati, cu o grosime de 2 cm pina la 3,5 cm. Sapa a fost turnata bineinteles peste o alta placa de beton, iar dupa vreo doua saptamani am constatat ca sapa nivelanta semiumeda care a fost turnata peste placa de beton a inceput sa se desprinda de placa de beton si sa sune a gol. Poate sa-mi spuna cineva unde s-a gresit si din ce cauza se desprinda sapa? Va multumesc.


Intrebare de la Nicu, pe adresa redactiei: Sapa semiumeda se desprinde de placa de beton – cauze?

12 răspunsuri la “Sapa semiumeda se desprinde de placa de beton – cauze?”

Buna seara domnule Nicu si Craciun Fericit!
O sapa de egalizare bine facuta trebuie sa aiba minim 4 cm., grosime . In cazul acesta trebuia armata cu plasa pentru sape . In spatiile in care aveti numai 2 cm. , se putea face cu sapa autonivelanta din 2 sau 3 turnari . Orice sapa turnata peste o placa de beton e normal sa sune dupa ce se usuca . Problema este sa nu se rupa sau sa se macine . Acuma, depinde ce fel de sapa ati folosit, gata preparata din comert sau amestec pe loc nisip cu ciment . Mai depinde cat ciment si cat nisip s-a folosit la un amestec .
Doamne Ajuta si sa ne auzim de bine .

Buna si craciuni fericit! Sapa sa toarna de la 5 cm si cu plasa de buzau de 4 mm.
Dar sapa autonivelanta numai de 1,5 mm pina 3mm.

Trebuia sa fie asigurata o suprafata rugoasa inainte de turnar.
Asa se asigura o aderenta buna,intre placi?
Era buna o armare simpla,care nu lasa placa sa crape.
Revin si spun ,ca inainte de turnare trebuia ca betonul vechi,adica partea superioara,trebuia facuta sa aiba aderenta,adica sa aiba o suprafata rugoasa
Aici e problema,nu are aderenta la stratul suport.Sarbatori Fericite.

Buna ziua,ce va turnat asa zisa echipa de meseriasi nu este sapa, sapa se toarna de la 4cm in sus aia este sapa, sau poate au vrut sa scape mai repede cum se face acum si dupa nu-i mai intereseaza daca mai au recomandari sau de lucru.
Va salutam
Craciun Fericit

buna ziua
rolul sapei este de a prelua miscarile reologice ale cladiri, protejind de fisuri stratul final trebuie sa aiba o grosime medie de 5 cm, se vibreaza la turnare exclus plasa de buzau,iar datorita consistentei nu va adera niciodata de placa suport,faptul ca la dv s-a ridicat ma face sa cred ca nu aveti rostul de dilatare de 1cm intre sapa si pereti,cu acest rost chiar de 2cm grosime in unele locuri nu se va ridica, intrebare pt dv unde gasiti „meseriasii”astia?presupun ca au fost ieftini nu?ati si lucrat la negru nu aveti contract cu ei?…asta e

Buna seara dupa cum vad parerile sunt impartite si toti au dreptate dar sa omis un lucru spuneti ca ati turnat sapa autonivelanta aceea nu se toarna semiumeda va salut

Pt.GEORGE .Eu inteleg ca se vorbeste de sapa de egalizare ,care se toarna semiumeda . Sarbatori Fericite !.

BUNA ZIUA,
teoretic sapa semiumeda se toarna peste un beton proaspat, pentru a face priza unul cu altul . In acest fel sapa poate avea grosimi variabile . A nu se uita de rostul de dilatare pe margini . In cazul dv cand betonul este vechi trebuia intai sa se asigure ca priza intre cele doua va ezista . Trebuia spalat , degresat, buceardat , folosit adezivi , orice care sa poata face o legatura intre cele doua materiale . Se facea un test de legatura si abia apoi se continua . Ei trebuiau sa -si demonstreze metoda lor de lucru (asta daca intradevar credeau in ea )
Sarbatorii fericite !

Vreau sa torn sapa in apartament,folosesc baumit 225. Se poste amesteca la lopata ? Va fi la del de rezistent?

BUna. Am și eu o întrebare pentru cei ce au experiența in șapele pentru incacalzire pardoseala. Am turnat sapa semiumeda nisip și ciment cu o grosime de 3 cm peste țevi. Este ok sau este prea subțire?

16/04/2020 la 12:42
Buna ziua!
Renovare ap 2 cam (50 mp), structura pe cadre, pereti interiori din BCA, an fabricatie 1984, etaj 1.
Am scos parchetul vechi impreuna cu nisipul de dedesubt (in cele doua camere am ajuns la placa) si mozaicul (hol, baie si bucatarie, aici am ajuns la sapa care a fost turnata peste placa). Totodata am spart o parte din sapa initiala din bucatarie si baie pentru a putea trage tevile pentru instalatia termica si sanitara. Mentionez ca incalzirea nu e prin pardoseala ci cupru ingropat.
Diferenta de nivel a fost de pana la 15 cm in unele locuri, cu o medie de 10-12 cm. Pentru egalizare am folosit o sapa semiumeda. Au intrat 5 mc de nisip (nisipul era umed) si 20 de saci de ciment (40 de kg/sac), fara alti aditivi sau elemente de umplutura. Din toata cantitatea, aproximativ 75-80 % am folosit-o in cele doua camere unde am ajuns pana la placa, iar diferenta am folosit-o pentru a acoperi tevile si diferenta de nivel de pana la 4 cm din sapa initiala.
Intrebarea este daca e posibil sa fie afectat in vreun fel rezistenta planseului.
Astept cu mare interes un raspuns din partea dumneavoastra.
Multumesc!

Ilie ai intampinat ceva probleme pentru ca ai turnat sapa de doar 3 cm peste incalzire in pardoseala ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *