Categorii
Intrebari de la cititori

Variante bune sageac / capac acoperis. Lemn, PVC?

Buna ziua. As dori sa imi spuneti care ar fi varianta cea mai trainica de sageac / capac acoperis pentru casa? Lemn sau pvc? Sau mai exista si alte variante? Ma intereseaza ceva durabil, care sa nu sufere modificari in timp si care, binenteles, sa aiba un raport calitate-pret destul de bun. Multumesc!


Intrebare de la Oana, pe adresa redactiei: Variante bune sageac / capac acoperis. Lemn, PVC?

5 răspunsuri la “Variante bune sageac / capac acoperis. Lemn, PVC?”

Tabla cutata vopsita de la firmele care cuteaza tabla vopsita pentru acoperis tigla tabla.

Ultima varianta pe care am executat-o la sageac(intrados streașină) a fost realizat dintr-un schelet de rigle 5*5 în unghi de 90 grade, placat cu osb, apoi placare cu polistiren expandat de 2cm,masă de spaclu si decorativa.(trimiteți un email la:foreman_construct_building@yahoo.com si va trimit poze).
Mai sunt 2 variante :1=schelet de lemn, placat cu lambriu de lemn, tratat apoi cu o mână de bait si 2 de lac, sau 2=lambriu de pvc.
Toate cele 3 sunt bune, dar ca durabilitate in timp as opta pentru varianta cu osb placat cu polistiren (poti jongla cromatica cladirii, ex:culoarea streasinii si a glafurilor de usi si geamuri o culoare calda, iar pereții exteriori o culoare rece) . Aici tine de design si gusturile d-voastra

VOM CONSTRUI DIN 2016 IN IAȘI ȘI ZONELE LIMITROFE
F. D. K. GRUP
fabricutza de casutze
DETALII
0747878812
maistru structuri construcții civile
Marian Ivascu

Pentru ce doresti cea mai buna varianta este scindura profilata special pentru sageac sau tip lambriu , grunduita pe ambele fete si apoi vopsita pe fata expusa. Pentru capacul dintre sageac si acoperis tot scindura este cea mai buna varianta. PVC-ul este estetic in primii ani apoi se decoloreaza si daca nu este tratat impotriva razelor UV dupa 7-8 ani trebuie inlocuita , NU O RECOMAND.
Mai este o varianta cu tabla vopsita profilata deasemeni special pentru sageac. Cauta pe NET la producatori sau distribuitori asa ceva ca exista (recomandata pentru case cu etaj deoarece nu necesita revopsita dupa 5-6 ani, la revopsire trebuie schela neaparat si costa cam multisor. Sint patit.)

Ce am aplicat eu si recomand tuturor:

Peste capriori, in zona vizibila sageacul va fi din lambriu, tratat si baituit in nuanta care se doreste a ramane.
Cred ca este cea mai ieftina si durabila solutie.

google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj14cixhNHJAhWGwBQKHbLPCMwQjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Fsinaigroup.ro%2Fcase-lemn-cu-lambriu-exterior%2F&psig=AFQjCNFjsuvMNMIryZYG-mPZTtcRvvJ2lA&ust=1449827991956098

Buna ziua.
Doresc sa motez la casa sageacul. Am tot citit si de unele si de altele (plastic,lemn), nu am reusit sa-mi fac o parere clara. Am citit apoi despre varianta cu osb, polistiren si apoi aplicata tencuiala decorativa, ce parere aveti cu privire la trainicie si desigur aspect?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *