Categorii
Intrebari de la cititori

Ajung 500 milioane pentru a construi o casa la rosu?

Buna, am cam 500 milioane si vreau sa construiesc o casa cu living, 2 dormitoare, o baie, o bucatarie si un hol pana la rosu. As vrea sa stiu daca ma pot apuca cu bani astia cu tot cu mana de lucru. Va multumesc mult, astept un raspuns.


Intrebare de la Ionela, pe adresa redactiei: Ajung 500 milioane pentru a construi o casa la rosu?

27 de răspunsuri la “Ajung 500 milioane pentru a construi o casa la rosu?”

Buna seara, in principiu ajung, dar…depinde de locatie si….de proiect.Eu pot face o casa de 50-55mp, 2 camere, baie si bucatarie open la 8000euro, la rosu. Daca doriti sa discutam, cristis2003@yahoo.com sau 0764656561.O seara buna

Eu am construit in octombrie anul trecut o casa la rosu si pot estima costurile. In principiu, ar trebui sa va ajunga, insa depinde ce intelegeti dumneavoastra printr-o casa la rosu; daca e vorba doar de fundatie, pereti, tavan si acoperis, atunci va ajung banii. Dar daca intram in detalii, s-ar putea sa constatati ca nu puteti include unele lucruri precum instalatiile sanitara (pentru baie si bucatarie), termica (incalzirea pentru iarna), electrica (iluminat, surse de energie pentru electrocasnice etc.), racordarea la utilitati (la canalizare sau chiar fosa septica, daca nu exista canalizare in zona, la sursa de energie electrica, la gaze etc.). Trebuie sa va informati cat de aproape sunt aceste surse de racordare la utilitati si sa faceti un calcul. Ele costa destul de mult daca nu sunt in apropierea locuintei. Nu uitati sa luati in calcul si cheltuielile pentru obtinerea tuturor avizelor pentru autorizatia de constructie (exista tot felul de taxe pentru avizul de mediu, avizul de electricitate, avizul de la firma de salubritate si chiar taxele de platityi la primarie pentru autorizatia propriu-zisa si la inspectoratul de stat in constructii). Costurile difera destul de mult si in functie de calitatea materialelor de constructie pe care le veti folosi. De asemenea, daca nu aveti cunostinte solide de expert in constructii, va veti gasi in imposibilitatea de a face un calcul cat de cat realist al necesarului de materiale de constructie. Nu va bazati pe constructor sau arhitect, indiferent de promisiunile lor, caci va asigur ca habar n-au sa faca un calcul real al necesarului de materiale. Va vor face o lista aproximativa, iar ulterior veti vedea ca va vor cere sa mai cumparati diverse, in etape, pentru ca in final sa ramaneti cu materiale de care nu veti mai avea nevoie. E bine sa stabilit un singur furnizor de materiale, cu care sa negociati anumite preturi inca de la inceput si cu care, totodata, sa conveniti, daca va raman materiale, sa le puteti returna. de asemenea, cumparand de la un singur furnizor, puteti obtine transportul materialelor gratuit, astfel incat sa nu dati bani pe transport (care costa destul de mult). Altfel, daca va costa transportul, veti fi tentat sa cumparati toate materialele o data, ca sa nu platiti mult la transport. A aduce atatea materiale in santier poate genera probleme legate de depozitarea lor in conditii bune (sa nu se deterioreze de la ploaie sau de la soare si sa nu se fure cand lipsiti de acolo). Inca o recomandare; adaugati la pretul cheltuielilor de constructie estimat initial inca vreo 25% in plus, ca sa nu fiti luat prin surprindere spre final si sa ramaneti fara bani exact cand e mai important, adica la punerea acoperisului. Mult succes!

Pentru a va putea da un raspuns ttrbuir sa stiu daca detineti terenul si putem colabora fara probleme 0722148503 de unde sunteti

Buna ziua,
Doamna Elena , nu bagati toti constructorii si arhitecti in aceeas oala . A spune ca , proiectanti sau constructorii nu stiu cantitatile de materiale , este ca si cum a-ti spune ca o bucatareasa nu stie cat zarzavat baga la ciorba . Sunt care nu stiu , dar asta nu inseamna ca asa sunt toti . Probabil ati dat de agiami .
Revenim la cerinta . Trebuie sa va exprimati cum anume vedeti ,, la rosu ” . Eu consider ca va referiti la structura acoperita , fundare , pereti placa , charpanta si invelitoare . Fundarea este o necunoscuta , atata timp cat nu se cunoaste configuratia terenului si structura lui . O adoua problema este locatia , accesul cu utilaje mari .
Conform noilor legi , daca este la tara si nu are etaj , nu aveti nevoie de diriginte de sanbtier si avizul insp in costructii , care deasemenea genereaza costuri .
Sfatul meu este sa lucrati totusi cu o firma , dar serioasa , care sa poata garanta ce face . In acest fel evitati sa patitice spune elena , sa ramaneti cu materiale .
Daca lucrati cu persoane fizica , puneti-l sa garanteze cu exact valoarea investitiei ., iar la final la receptie , i-si poate primi banii .
Nu v-ati exprimat care ar trebui sa fie suprafata construita . Nu a-ti spus din ce sa fie casa , zidarie sau lemn .
Eu sant constructor pe strucura lemn , dar i-mi permit sa pun noi clienti in legatura cu toti clientii mei . Doar ei pot spune daca merita sa lucreze cu noi sau nu .
Cu cat casa este mai mica , cu atat pretul /mp este mai mare . Sant cateva constante care influienteaza pretul . Ex cqamera ori cat de mare este , fereastra este aproape la fel sau usa . baia are aceleas costuri indiferent de marimea casei, la fel si instalatiile . Sa nu mai zicem ca ce-a mai ieftina casa este ce-a mansardata . Sub acelas acoperis si pe aceeas fundare este un spatiu dublu .
Dati-mi mai multe detalii si daca santetiu aproape de mine , poate impreuna gasim solutia ce-a mai buna .
Am doar clienti multumiti .
Ma puteti contacta pe maill m_u_c1992@yahoo.com saun tel 0722235456

Pt Elena
Deci nu inteleg de ce il impingeti cu atata usurinta, fara sa intrebati despre acest „mic” detaliu, sa mai faca niste cheltuieli inutile daca nu e cazul.
Nu inteleg ce vreti sa zice-ti .
Iata ce am zis eu :Conform noilor legi , daca este la tara si nu are etaj , nu aveti nevoie de diriginte de sanbtier si avizul insp in costructii , care deasemenea genereaza costuri .
Mi-am exprimat ingrijorarea , ca dirigintele genereaza costuri .
Daca mai renmarcati , am facut referire la locatie , care in cazul in care este mare fata de constructor , deasemenea creeaza costuri .
Cititi aici :Dati-mi mai multe detalii si daca santetiu aproape de mine , poate impreuna gasim solutia ce-a mai buna .
Deci , doar daca este aproape de mine , putem eventual colabora si asta tot pentru costurile cu deplasarea.
O casa de lemn , este altceva , montajul dureaza cateva zile .
In concluzie , pentru mime un client multumit , nu inseamna un client jumulit ci obtinerea calitati la preturile cele mai bune .
Daca un constructor freaca clientul cu ,, mai adumi x materiale ” este un agiamiu .
Poate este un bun meseriassi este de buna credinta , dar nu are notiuni de matematica sa faca un calcul exact . Pe acest gen de om nu-l poti condamna tu ca , client , trebuie sa-i identifici aceasta non-calitate inainte de al angaja .
In momentul cand faci oferta finala , o faci pe baza unui calcul si daca te-ai pacalit la calculul materialelor , tu esti pacalitul si nu clientul . Asa a doua oara deschizi bine ochi . Eu nu lucrez dupa ureche ci i-mi fac calcule inainte .Daca vrei sa recuperezi eventuelele pierderi , trebuie sa faci clientul foerte multumit si abia apoi sa-i explici ca ai gresit la calculul de materiale . Si fi sigur ca -ti va plati . Eu daca simt ca , clientul nu este de calitate , nu-l iau ca client. Am avut caz in care am simtit ca nu sant pe aceeas unda cu arhitectul si am preferat sa pierd peste 1500 eur si am abandonat lucrarea ( binenteles i-am explicat clientului motivul )
In privinta returnarii materialelor , noi santem de vina ca nu fortam depozitele sa faca acest lucru . In franta se returneaza tot ce este ambalat . In plus, in Franta , iata un exemlu de respect fata de client . Profilele de rigips sant dela 250cm din 10 in 10 cm , pana la 3m , la fel si rigipsul . La noi i-ti baga pe gat profile , doar la 3 m .
In concluzie , pentru mine este valabila deviza ,, Clientul nostru, stapanul nostru” .
Fara clienti , noi nu existam .

Fara suparare, dl. Mocanu, daca exista si astfel de specialisti, ei sunt cu siguranta exceptii rarisime. Oricum, e la moda in lumea constructorilor sa se faca unii pe altii agiamii, inducand ideea ca intre toti agiamiii, doar el e singurul specialist :). Nici nu aveti idee de cate ori am auzit replica asta. :)/ In fine, dupa luni de zile de cautari si promisiuni, am platit unul (evident, specialist!) cu 1 000 de lei sa-mi faca mult ravnita lista de materiale. „La milimetru!”, mi-a garantat el. S-a dovedit a fi un golan escroc. Si, amanunt esential: il cunosteam, nu era unul luat de pe strada! Mai bine pastram banii si cumparam materialele treptat, asa cum am si facut, de altfel, dar macar nu mai aruncam 1000 de lei in vant. Deci eu il sfatuiesc pe cel care vrea sa construiasca sa-si faca o lista aproximativa de materiale impreuna cu constructorul sau arhitectul si sa puna ceva bani de-o parte ca sa mai cumpere daca e nevoie. Sa negocieze cu magazinul de materiale de constructie sa primeasca materialele esalonat, pe baza de comanda ferma cu o zi-doua inainte si daca se intampla sa-i mai ramana materiale, sa le dea inapoi. Daca se va intelege cu patronul magazinului sa ia toate materialele de la el, cu siguranta acesta va fi de acord sa-i ofere transportul gratis in anumite limite: adica sa faca comenzi de o anumita suma de bani, nu sa cheme masina doar pentru 5 kg de cuie, spre exemplu. Daca comenzile sunt de peste 1000 de lei, iar magazinul de materiale nu e la mai mult de 20 de kilometri distanta, va gasi un furnizor care sa accepte aceste conditii.
Dar sa revenim la problema.
Eu inteleg ca este vorba despre o casa mica, deci e foarte probabil (persoana care doreste sa construiasca nu precizeaza acest lucru) sa fie o casa doar parter. In acest caz, nu este nevoie de diriginte de santier conform legislatiei in vigoare. Deci nu inteleg de ce il impingeti cu atata usurinta, fara sa intrebati despre acest „mic” detaliu, sa mai faca niste cheltuieli inutile daca nu e cazul. Deci daca casa e doar parter, nu are nevoie de diriginte de santier, de ce sa-l plateasca inutil? Veti spune ca el va avea grija ca constructorul sa respecte proiectul, calitatea lucrarii etc. Daca constructorul ales este bun meserias, va sti ce sa faca fara sa-l controleze dirigintele de santier, care ar veni de 3-4 ori in vizita si ar lua niste bani degeaba. Am sesizat aceasta tendinta la constructori, sa nu tina cont de efortul pe care-l face omul, il considera un fel de sac de bani fara fund, ceea ce devine suparator pentru oricine construieste, caci numai el stie cate sacrificii face si cat munceste ca sa-si faca o casa. Mie mi se ridica parul in cap cand ii auzeam pe meseriasii mei: „Hai ca nu e mult, doar 3-4 milioane!”. Sau: „Daca nu ajunge piatra, mai iei o masina!”. De parca bateam din palme si apareau banii.
Mai vreau doar sa [recizez ca eu m-am pronuntat pentru o casa din caramida tip porotherm cu tavan din grinzi de lemn, OSB, vata minerala si rigips, iar acoperisul din tigla metalica de buna calitate. O astfel de casa mi-am construit eu. Are urmatoarele caracteristici: doar parter, cu o suprafata desfasurata de 156 mp, sufragerie, doua dormitoare, doua bai, un WC de serviciu, doua debarale, bucatarie, o magazie/camera tehnica, o camara si un garaj. M-a costa cam 800 de milioane. Atentie, nu am inclus aici ferestrele si usile, pe care inca nu le-am pus. Asadar, am inclus in acest pret doar fundatia (cu tot ceea ce presupune asta pana la sapa de egalizare inclusiv), peretii exteriori si interiori, centura de sus (din dreptul tavanului) si boiandrugii, tavanul din grinzi (asa cum l-am descris mai sus) si acoperisul (acoperit cu tabla metalica si prevazut cu accesoriile de rigoare: astereala, folie anticondens, coame, jgheburi, carlige, parazapezi etc., mai putin burlanele, care vor fi puse dupa tencuirea casei).
Suma de 800 de milioane pe care am cheltuit-o eu cu casa mea la rosu include, de asemenea, manopera echipei de constructori (pe care i-am angajat fara mancare – si-au asigurat singuri hrana) si taxele platite peste tot unde a fost necesar pentru obtinerea autorizatiei de constructie. Constructia a durat o luna de zile cu o echipa de patru meseriasi care au locuit in santier.
Recomand tuturor, daca se apuca sa-si faca o casa, sa gaseasca o solutie sa aiba o persoana de incredere, mana forte, in permanenta in santier langa echipa de constructori. Sau si mai bine, viitorul proprietar sa-si ia o luna de concediu si sa supravegheze personal lucrarea. Sa plateasca meseriasii la lucrare, nu la zilele de munca lucrate, si sa nu le asigure masa zilnica. Altfel, meseriasii vor avea tendinta sa traga de timp.
Succes tuturor!

Bunaseara .vreau sa construiesc o casa de 126 mp p+m ma puteti ajuta cu un pret estimativ la rosu fundatie si acoperis casa mondeo de pe internet tarnaveni jud mures multumesc

=

Pentru D-nul Mocanu
Potrivit prevederilor Legii nr. 177/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 484 din 2 iulie, din data de 31 august a acestui an, orice persoană care îşi va construi o casă, indiferent de zonă (urbană sau rurală), este obligată să angajeze un diriginte de şantier autorizat, care va superviza calitatea lucrărilor. Cu stima, Vascons si Asociatii

Este posibil sa ma fi inselat , dar sigur nu este nevoie de avizele inspectoratului in constructii .
Multumesc ,

D-nule Mocanu Programul de control se avizeaza de ISC si conform legii constructorul este obligat sa aiba RTE. Conform legii la ISC trebuie declarat atat dirigintele cat si RTE-ul.
Cu stima Vascons si Asociatii

Cu 500 de mil va faceti palat doamna Ionela si va mai raman si bani ptr. o fitza de masina.
Acum serios , doamna , fara sa prezentati o situatie cat de cat exacta (locatie , teren …..etc) nimeni nu va sti daca suma propusa va ajunge sau nu. Era mai bine daca nu o spuneti.
Doamna Elena in mare are dreptate (dar cheltuielile depind foarte mult de locatie si teren , deci nu pot fi comparate cu ale dansei fiind o necunoscuta). Iar in constructii mereu vor aparea aceste „necunoscute” care induc costuri suplimentare lucrand cu echipe de salahori .Doamna degeaba se bate acum cu pumnii in piept ca le stie pe toate , dar la final de constructie la rosu , ptr. ca pana nu te lovesti la concret oricine cade in plasa constructorilor , arhitectilor (ca si aici am intalnit…Pfuuu ….care nu au nici macar notiuni de aspect si materiale ). Orice contract serios de construire si garantie a lucrarii induce costuri mult superioare (ptr. suma propusa) , de aici si fuga multora si orientarea spre echipe la negru. Toti ne dorim ca totul sa decurga ca la carte in derularea unei constructii , dar ne impiedicam la partea cu remuneratia , care este la fel de importanta. Vorba aceea : „GRATIS NU EXISTA, IEFTIN NU REZISTA” – vrem sa chivernisim banii cu pretenţia de a plăti cât se poate de puţin manopera , dar avem pretentii de calitate superioara a lucrarii.
Doamna Elena aici „va lovesc” cu o fraza destul de frumoasa: Daca ati cheltuit 1000 lei cu un „escroc” ,degeaba ,ca sa va calculeze necesarul de materiale , iar acesta a dat chix , de ce nu i-ati cerut banii inapoi sau sa-l chemati ptr. a-l pune fata in fata cu constructorul sa va dati seama unde este pierderea , din materiale sau calcul (eu zic ca era in ambele) , ca doar era prieten – „il cunosteam, nu era unul luat de pe strada!” sau tocmai genul acesta de „prieteni” te ard cu usurinta? Deci stati linistita ca nu sunteti decat la jumatatea lucrarii si vor mai aparea pierderi de cel putin 5 % in derularea acesteia , la finisaje . Sa vedeti acolo pierderi – psihic trebuie doar sa fiti pregatita , ca pierderile vor curge pe banda rulanta.Veti vedea ca am dreptate. Chiar si ptr. un cunoscator intr-ale constructiilor acestea sunt uneori greu de tinut in frau. Decat daca recurgeti sa practicati dumneavoastra meseria (ceea ce este putin probabil) veti diminua aceste pierderi, in nici un caz spre O , ca nu veti stii sa puneti in practica toate aceste materiale si tot va aparea o marja , cei drept mai mica dar va aparea cu siguranta. Deci sa nu ne batem cu pumnii in piept geaba ca PIERDERILE apar uneori cu sau fara voia noastra si nimeni nu este AS intr-ale constructiilor , sa fim seriosi.Toti facem cate o greseala mai mica sau mai mare , de ambele parti constructor-beneficiar, care duc la pierderi si automat la cheltuieli suplimentare , important este cum ne-o asumam fiecare dintre noi sau trecem mai departe zicand „merge si asa”.
„Vascons si Asociatii” au dreptate Legea modificata anul trecut nu va permite sa mai construiti fara Diriginte de santier , iar onorariul acestuia pleca de la 1200-1500 lei , unde puteti veni cu un bonus suplimentar ptr. a va calcula necesarul de materiale , numai ca si aici am intalnit foarte des „agiamii” in decursul timpului , pe care nu-i interesa decat banii , calitatea lucrarilor foarte putin , datorita legilor destul de permisive din Romania . Deci sa fim seriosi ca nici aceasta cheltuiala suplimentara , nu va aduce un surplus casei dumneavoastra , dar sunteti obligata sa o faceti

Eu ma informasem de aici :
„Verificarea proiectelor privind respectarea reglementarilor tehnice referitoare la cerintele fundamentale aplicabile, se efectueaza de catre specialisti verificatori de proiecte atestati pe domenii/subdomenii si specialitati, altii decat specialistii elaboratori ai proiectelor. Verificatorul de proiect atestat nu poate verifica si stampila proiectele intocmite de el, proiectele la a caror elaborare a participat sau proiectele pentru care, in calitate de expert tehnic atestat, a elaborat raportul de expertiza tehnica”, scrie in noua lege.

Cu toate acestea, proiectele tehnice nu sunt verificate atunci cand este vorba de locuinte unifamiliale care au doar parter si de anexe gospodaresti ale persoanelor fizice, situate in mediul rural si in satele ce tin de municipii si orase. Aceeasi regula se aplica si pentru constructiile provizorii ce nu necesita autorizatii de construire.

Atentie! In cazul lucrarilor care sunt facute fara ca proiectele tehnice sa fie verificate de specialisti atestati, amenzile aplicabile sunt cuprinse intre 10.000 si 20.000 de lei.

In alta ordine de idei, autoritatile vor veni sa controleze lucrarile, prin intermediul personalului Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC). De la aceste verificari sunt exceptate, totusi, locuintele unifamiliale care au doar parter si anexele gospodaresti ale persoanelor fizice, aflate in mediul rural si in satele ce tin de municipii si orase. De asemenea, inspectorii nu controleaza nici constructiile provizorii si lucrarile care se pot face fara a fi necesara o autorizatie de construire.

Este real sau nu ?Poate nu interpretez eu bine samai sunt alte prevederi .

D-nule Mocanu cititi legea 177/2015 care amendeaza legea 10/95, art 2 si art 13.
Cu stima,
Vascons si Asociatii

Dl. Mocanu, imi cer scuze ca n-am sesizat nuanta si am dedus ca recomandati un diriginte de santier in orice situatie. Da, va impartasesc parerea ca noua lege nu impune diriginte de santier pt locuinte unifamiliale tip parter in mediul rural.
Dl. Radu, nu, nu pretind ca le stiu pe toate, nu sunt genul :). Multumesc totusi pentru avertizarea legata de surprizele care ma asteapta de acum incolo! :). Stiu si sunt pregatita moral pentru ele. Stiam ce ma asteapta si inainte de a incepe sa construiesc o casa, caci m-au avertizat toti pritenii, asa ca eram cat de cat pregatita psihic pentru aceasta „aventura”. Acum stiu si mai bine, caci am testat pe propria piele :). Dar macar stiu la ce sa ma astept de la constructori, o „specie” aparte, unde oamenii de caracter sunt rarisimi si trebuie sa fii extrem de norocos sa dai tocmai peste acel om :). Multi mi-au spus inainte de a incepe constructia ca am prea mult curaj si sa renunt, ca o sa regret mai tarziu ca m-am bagat in asa ceva. Va spun sincer, in ciuda dificultatilor prin care am trecut si prin care cu siguranta voi mai trece pana la finalizarea ei, nu regret ca am inceput sa construiesc o casa si daca ar fi s-o iau de la capat, as face la fel. Merita si va recomand sa nu va descurajati.
Ceea ce as vrea sa mai adaug pentru cei care vor sa construiasca: nu platiti lucrarea inainte si nu dati avansuri. Daca chiar e necesar, dati un avans modic. Negociati sa platiti esalonat, pe masura ce lucrarea avanseaza, conform unei intelegeri prealabile, preferabil scrisa. De axemplu: fie platiti la sfarsitul fiecarei saptamani pentru ceea ce s-a lucrat in cursul saptamanii respective, fie stabiliti inca de la inceput impartirea lucrarii in etape si suma ce trebuie platita dupa incheierea fiecarei etape si platiti cand vedeti finalizata respectiva etapa. Eu am impartit lucrarea in trei etape: fundatia o etapa, zidaria, tavanul si centura alta etapa, iar acoperisul alta etapa. Am platit la finalul fiecarei etape dupa ce am verificat ce si cum s-a facut.
Fiti pregatiti pentru tot felul de reprosuri la intimidare ale echipei de constructori atunci cand aveti ceva de reprosat (pe principiul „cea mai buna aparare e atacul”), caci constructorii au tendinta, cand simt ca ai nemultumiri si reprosuri, sa inceapa ei primii cu reprosurile (evident, nefondate), ca sa scape basma curata si sa distraga atentia de la problemele reale. Si nu ezitati sa schimbati echipa daca nu sunteti multumiti, chiar de-ar fi s-o faceti de 10 ori. Mai bine acum, oricat ar fi de stresant, decat sa constatati la terminarea casei ca aveti o locuinta lipsita de confort, prost facuta, cu cheltuieli nejustificate.
Si acum gata, ma opresc aici :). Va tin pumnii!

Mai simplu pe intelesul tuturor , caz valabil si ptr doamna cu pricina :
– chiar si in cazul unei constructii parter esti obligat prin lege la angajarea unui Diriginte de Santier (chiar daca ai construit cu o echipa tocmita la negru) ptr. supravegherea executarii acestei constructii .Acesta isi va pune parafa in documentatia privind executia si ajuta la intocmirea cartii tehnice a constructie , pe langa inspectorii din cadrul primariilor(urbanism) in raza carora esti arondat , oras , comuna , sat cu care se va face receptia finala a lucrarii.

Domnule Mocanu faza cu Inspectoratul de Stat în Construcţii(I.S.C.) este alta mancare de peste , iar inspectorii desemnati pentru verificarea calitatii constructiei tine de obligativitatea deschiderii lucrarii si la acestia in momentul inceperii executarii constructiei. Exceptie fac intradevar doar „locuinţele unifamiliale parter şi anexele gospodăreşti din proprietatea persoanelor fizice, situate în mediul rural şi în satele aparţinătoare municipiilor şi oraşelor, precum şi construcţiile provizorii şi lucrările care se pot executa fără autorizaţie de construire, potrivit legii” – Art. 20 din lege .
Deci in cazul oraselor esti obligat prin lege si la aceasta inspectie din cadrul ISC , chiar daca construiesti locuinta parter .

Deci sa ne intelege : la Diriginte De Santier esti obligat oricum si in orice situatie , chiar daca deja a devenit o practica ca unii dintre acestia sa-si puna parafa pe ceva care nu au vazut , nu au participat si nu stiu cum si in ce fel s-a construit(pe neve cum se spune) , doar cu asumarea din partea lor a anumitor riscuri ca in cazul in care constructia cade la pamant , primul pe lista si tras la raspundere poate fi chiar acesta , daca se dovedeste prin expertiza tehnica ca acea constructie a fost facuta fara respectarea normelor in vigoare si totusi si-a dat acceptul punand parafa. Atunci nu te mai poti ascunde , iar unii proprietari pot merge (in cazul unui proces) , ca sa-si recupereze paguba , pana la a cere chiar Dirigintelui De Santier despagubiri si atunci sa te tii. Dar vor urma si cazuri de acest gen in viitorul apropiat.

Doamna Elena am uitat sa va raspund unui paragraf ca sa vedeti ca nu le stiti chiar pe toate.
Nu exista „intelegeri prealabile, preferabil scrisa” intre beneficiar si constructor-echipa tocmita la negru . Exista doar contracte semnate si parafate de catre construcot-firma si beneficiar cu atragerea anumitor penalitati in ambele situatii de nerespectare contractuala.

Ce spuneti acolo se facea odata , cand nu aparusera anumite legi care interzicea practici de acest gen.
Acum mai nou este o speta din care toti vor avea de pierdut ,prin nerespectare, inclusiv dumneavoastra ca beneficiar ca ati tocmit muncitori la negru (fara forme legale)- amenda pleaca de la 10.000 pe cap de muncitor , deci mai scumpa decat avansul , acela „modic” de care vorbiti iar ptr. muncitor de doar 500 lei. De aici de multe ori TEAPA ramane teapa si ptr. unul si ptr. celalalt in cazul nerespectarii legii in vigoare
Grija mare sa nu dati peste un muncitor (mai smecherit asa) care poate spune ca chiar dumneavoastra l-ati tocmit , cu promisiune de angajare pe carte de munca si nu ati facut-o , iar acesta va face plangere la ITM;ca ce va faceti in aceasta situatie?

Deci conflictele de orice gen se sting acolo pe santier , de preferat ,pentru ca „intimidarile” -cum bine spuneti nu sunt de dorit niciuneia dintre parti.

Buna ziua
Va putem consilia sa construiti cu acesti bani, o casa de 50mp+reras de 12mp, lucram la acest proiect si incercm sa scoatem pe piata acest produl la pretul de 15000 euro.
Este posibil acest lucru, nefacand rabat de la calitate materialului.
Noi zicem ca ar fi interesant sa ne contactati, suntem tineri, deschisi, si dornici sa va ajutam.
Cu respect
Rosu Bogdn
telefon:0735307958

Dl. Radu, desi decisesem ca inchid acest subiect (am spus ce am avut de spus), ma vad nevoita sa va raspund referitor la comentariul dv. legat de munca la negru. De unde ati dedus aberatia asta?! Nu sfatuiesc pe nimeni sa lucreze la negru, cu atat mai mult cu cat va garantez ca stapanesc foarte bine legile.
Vestea cea proasta este insa ca nici contractul nu te scuteste de neplaceri, caci nu e placut pentru nimeni sa mearga in instanta si sa cheltuie cu avocatii ca sa traga la raspundere un constructor neserios. Dar daca ne-am descuraja de la atatea probleme (de altfel, reale!), nu s-ar mai apuca nimeni sa construiasca o casa. Trebuie doar sa fim constienti cu ce fel de „fauna’ avem de-a face si sa fim pregatiti moral. Eu, sincer, n-am intalnit pana acum constructor serios, chiar daca toti pozeaza in super-profesionisti la prima vedere. Pana se vad cu lucrarea in mana… Dar, ma rog, situatia e generala, nu doar in constructii. Atat timp cat banul dicteaza, iar romanul nu stie altceva decat sa alerge dupa bani cu orice pret, la ce sa ne asteptam?

Dar de sunteti asa suparata pe mine? Eu am expus o realitate doar din santirele romanesti , la care dumneavoastra v-ati simtit cu musca pe caciula.

Daca am intuit ceva este alta problema pe care nu mi-am exprimat-o fata da dumneavoasta.Iar daca este sa spun adevarul , pe care chiar l-am intuit (dar nu va spun unde si ce va tradeaza) , da intradevar asa este : la negru ati lucat , va garantez suta la suta , chiar daca nu doriti sa recunoasteti asta. In ramura aceasta de constructii , daca nu stai destul de bine cu intutia (fler – pe romaneste) se pot intampla destul de multe pe parcursul unei lucrari.Tocmai de aceea eu ma feresc de genul acesta de pers. in meseria pe care o practic. Va laudati ca le stiti pe toate , dar nu stiti nimic (doar le aflatia asa pe parcurs), ba chiar va si contraziceti singura.

Cum dumneavoastra expuneti o parere doar personala (probabil datorita unor sechele ramase din interactiunea dumneavoastra cu pers. neserioase) – „Eu, sincer, n-am intalnit pana acum constructor serios, chiar daca toti pozeaza in super-profesionisti la prima vedere” – dar cate case ati construit doamna de ati reusit chiar asa in scurt timp sa-i cunoasteti pe toti !? Hmmm si eu pot expune o parere , personala ce-i drept , ca nu sunteti decat o pers. cu gura mare care nu faceti altceva decat sa va elogiati singura , ca de legi va spun eu , nu prea aveti habar ce si cum .

bunaseara vreau sa construiesc o casa de 150mp casa mondeo plus fara dormitorul deasupra garajului as vrea un pret astimativ .am proiectul.modelul se gaseste pe internet va multumesc

Bună ziua!
Puteți construi LA ROȘU o casă de 70 mp.
70 mp X 50 EURO/MP = 3500 EURO – MANOPERA LA ROȘU.
70 mp X 100 EURO/MP = 7000 EURO – MATERIALELE LA ROȘU.

Telefon: 0733975725
steriesilvestru@gmail.com

Bună ziua!
Puteți construi LA ROȘU o casă de 70 mp.
70 mp X 50 EURO/MP = 3500 EURO – MANOPERA LA ROȘU.
70 mp X 100 EURO/MP = 7000 EURO – MATERIALELE LA ROȘU.

Avans 30%. REDUCERI până la 50% – la manoperă
Telefon: 0733975725
steriesilvestru@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *