Categorii
Intrebari de la cititori

Ajutor! De o saptamana centrala pe lemn scoate fumul in camera

Salve! Am o centrala termica Atmos 30 s pe lemn si carbune. De o saptamana scoate tot fumul in camera centralei dupa ce ajunge la 80 temperatura. Am verificat cosul, am verificat toate partile care se pot verifica dar nimic. Nimeni nu stie ce are. Mi-e tare frica sa nu luam foc! Va rog sa-mi dati o sugestie cat mai urgent. Va multumesc.


Intrebare de la Elena, pe adresa redactiei: Ajutor! De o saptamana centrala pe lemn scoate fumul in camera.

3 răspunsuri la “Ajutor! De o saptamana centrala pe lemn scoate fumul in camera”

Salve si tie. Undeva pe undeva trebuie sa fie o paleta care directioneaza fumul si caldura. La sobele de caramida se puneau placute de samota (fumurile). Uitate scumpule si-n cartea tehnica (nu costa nimic).Asta asa ca sa-ti amintesti ca esti „barbata” si trebuie sa stii cum functioneaza ( sa nu zici vreodata ca n-ai avut „FUMURI”).

……”Si mii de bombe”!!
Stimata doamna Elena
Curatiti racordul de la centrala termica cu tubulatura sau hornul pentru fum.
Sigur se blocheaza clapeta din racord!
Recomandare:o data pe luna curatiti si focarul centralei
In prealabil ardeti in focarul centralei,cu putine lemne, cca. 5 pastile de naftalina si pe urma curatiti (usor) toate depunerile.Rezultatul, un randament mai bun.
Cu stima
Ioan B.

cat de des o curatati? macar o data pe luna ar trebui sa scoateti partile mobile, sa scoateti ventilatorul si ce se mai scoate . si din cand in cand sa puneti- nu stiu de naftalina, dar exista o cutie cu un praf special si la praktiker si la dedeman. noi ne-am luat si perii din cele care se infileteaza intre ele. si aproape ca am luat foc-mi s-a inrosit bucata de cos flexibil -pana la cosul exterior. plus imi cadeau bucati de …ceva- aprins din cos. poate ca era gudron sau poate era din cauza ca eu am aprins focul cu multa hartie.
si chiar ar fi bine sa cititi instructiuni. sigur gasiti pe net variante. sau la cei ce au instalat centrala.
mult noroc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *