Categorii
Intrebari de la cititori

Am nevoie de ajutor pentru a alege finisajele pentru un living

Buna ziua. Ma numesc Cornel si am nevoie de ajutor pentru a alege finisajele pentru un living de 17.5 mp.
– fereastra este pe partea de Nord;
– tamplaria geamurilor este de culoare gri antracit;
Doresc sa aleg culorile parchetului, usilor, plintei si peretilor. Imi place stilul modern / minimalist. Nu imi place culoarea maro. Mi-ar placea ca un perete sa fie colorat (un turcoaz inchis sau un albastru spre gri).
Ce perete e indicat sa-l colorez? Cel pe care bate soarele, cel opus acestuia sau cel opus ferestrei?
Avend in vedere dimensiunea si pozitia camerei, ar fi prea mult un perete colorat mai inchis?
Parchetul mi-l doresc deschis la culoare. S-ar potrivi un gri spre alb sau un alb mai „murdar” cu plinta alba lata?
Tinand cont de cele de mai sus ce culoare sa aleg usa si mobila?
Va multumesc si va doresc un an nou plin de succes!


Intrebare de la Cornel, pe adresa redactiei: Am nevoie de ajutor pentru a alege finisajele pentru un living.

2 răspunsuri la “Am nevoie de ajutor pentru a alege finisajele pentru un living”

Buna, Cornel!

Si mie imi place turcoazul si mi se pare o alegere buna pentru accentuarea si inviorarea unui perete. Prin urmare, consider ca poti zugravi unul dintre peretii livingului in aceasta culoare. Fiind vorba despre o culoare rece, cred ca s-ar potrivi pentru a fi aplicata pe un perete scaldat de lumina naturala.

Turcoazul arata bine atat in combinatie cu alb, cat si cu diverse tonuri de gri, asa ca poti alege oricare dintre cele doua variante de parchet pe care le iei in considerare.

Pentru a compune un decor minimalist, alege mobilier simplu, cu linii drepte in nuante cat mai deschise, insa nu uita de puterea contrastului. Astfel ca, piesele care vor fi asezate in dreptul peretelui turcoaz ar putea fi albe sau crem, cu finisaj lucios (de ce nu?), iar cele asezate in dreptul peretilor albi ar putea fi intr-o nuanta deschisa de gri (canapeaua, de pilda).

Iar pentru a evita instalarea monotoniei poti achizitiona unul sau doua tablouri in alb si negru pe care sa le montezi pe perete. Daca vei decide sa agati tabloul pe unul dintre peretii albi, poti opta pentru un tablou modern, abstract care sa contina, pe langa negru si alb, cateva pete de culoare turcoaz.

Nu uita de importanta accesorizarii: alege corpuri de iluminat cu design modern, cu abajururi din sticla alba mata si cu structura din otel cromat, imbogateste aspectul canapelei cu cateva pernute decorative in nuante de bleu, alb, argintiu etc. si monteaza la ferestre panouri japoneze moderne, daca nu tii neaparat sa mergi pe varianta perdelelor.

Avand in vedere ca vrei sa obtii un decor minimalist poti renunta de tot la covor sau poti alege un model care sa formeze un contrast cu pardoseala in nuante deschise. Contrastul despre care vorbesc nu trebuie sa fie neaparat unul pronuntat, astfel ca poti alege atat un covor gri antracit, cat si unul intr-o nuanta deschisa si discreta de gri, un covor crem sau unul in nuante nisipii, din iuta sau sisal.

Va propun zugrăveli mediteraneene ,Stuccovenezziano, Instinto cadoro, gioia, marco polo luxury, sabulador, maveriks, zugrăveli ieșite din tiparul simplității pentru detalii 0724045671.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *