Categorii
Intrebari de la cititori

Autorizatie si acte necesare pentru casa din garaje de beton prefabricat

Buna ziua. As vrea sa construiesc o casa din 3 sau 4 garaje de beton prefabricat asezate pe o fundatie de beton. Am nevoie de autorizatie de constructie? Daca da, ce acte sunt necesare. Daca incep constructia inainte sa am autorizatia ce probleme pot intampina?


Intrebare de la Mariem, pe adresa redactiei: Autorizatie si acte necesare pentru casa din garaje de beton prefabricat.

2 răspunsuri la “Autorizatie si acte necesare pentru casa din garaje de beton prefabricat”

D-le sau D-na Mariem ( asa e scris numele )!

Intentionezi sa faci o casa din 3 sau 4 garaje prefabricate si nu stii daca trebuie sau nu trebuie Autorizatie de la Primarie -Serviciul Urbanism si Autorizari constructii ? IDEA ESTE FOARTE BUNA SI INTR-UN FEL , DEOSEBITA , ptr. ca se poate face repede si e rezistenta la multe (cutremur, agresiuni cu arme de foc din exterior , e ca un buncar , intr-un fel) , dar e mai ieftina ca alte variante , doar daca ai garajele deja in proprietate , sau le iei de la SH , si ai un transport ieftin si o macara de montaj ieftina ….
Presupun ca nu ai un proiect de executie desenat , ptr. ca Proiectantul v-ar fi precizat ca TREBUIE Autorizare !!!, deoarece se construieste pe o fundatie de beton sau altceva si are destinatia locuinta !
Legea 50 si completarile sale cam asta te obliga atat la oras , cat si la sat !!!
Pentru Autorizare iti trebuie un Proiect de autorizare construire (PAC) cu :un memoriu tehnic de Arhitectura si Rezistenta , desene in plan orizontal (plan fundatii si plan parter) , niste desene cu sectiuni verticale si cu vederi ale fatadelor , etc. , intocmit de un Arhitect sau o firma autorizata de Proiectare…
Atentie , nu oricine a mai facut in Romania asa ceva !!! Eu m-am bagat in seama si va ajut cu aceste sfaturi , pentru ca m-am ocupat in anii 1994-2000 cu asa ceva, atat ca Proiectant Rezistenta , cat si ca fabricant de garaje prefabricate (eram ing.adj. Sef Sectie Garaje Prefabr. la ICMRS – SIDEX SA Galati)…Ideea a picat din cauza transportului scump al garajelor pe trailer si scumpirii energiei si pretului de vanzare a garajelor noi .Din cele SH , e mai ieftin sa faci o casa.
Deci : recomand prieteneste sa nu va apucati de executie , fara un proiect de executie , fara autorizare , si mai nou ,fara DIRIGINTE !!! (Daca sunteti inginer constructii civile …,dar nu cred , ca ati fi stiut Legea 50 ce spune …)
Sa nu uit : pedeapsa e amenda anuala , cam de minim 1000 Roni , si dupa judecata , va pot demola constructia neautorizata …
Pentru completari si ajutor puteti suna la :0723676675-ing. TOADER George sau:gh.toader@yahoo.com (PS: daca sunteti din zona Bucuresti + 60 -100 km , va pot ajuta cu toate : proiect , consiliere , inclusiv Dirigintie Santier ; discutam , eu am deja niste desene de detaliu , acum sunt in Bucuresti, am plecat din Galati)

Am inceput o constructie compusa din doua garaje tip Calarasi cu un etaj din structura din lemn construita la standard American. Pentru ca aceasta constructie nu are nevoie de fundatie se incadreaza la constructii usoare unde va este necesara o autorizatie pentru constructie temporara.
Motivul este ca oricind puteti sa luati garajele impreuna cu restul constructiei si sa le mutati altundeva.
Sunt intotdeauna deschis la sugestii si schimb de idei.
Amprenta totala pe etaj este de 5 x 9 m
Deocamdata sunt la stadiul de pereti exteriori si acoperis…vremea nefavorabila m-a impiedicat sa fac instalatiile utilitare si termoizolatia pentru a continua cu rigips.
Sunt curios daca si alti cetateni au mai facut acest gen de constructii si cu ce s-au confruntat in acest proces de construire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *