Categorii
Intrebari de la cititori

Ce avize sunt necesare pentru reparatie tencuiala casa caramida?

Buna ziua. Doresc sa repar tencuiala unei case de caramida de 2 etaje si acoperisul cu tigla. Ce avize sunt necesare si ce costuri cu aproximatie ar implica. Amprenta la sol a casei este de aproximativ 110 mp, iar inaltimea este de aproximativ 35 m.


Intrebare de la Amalia, pe adresa redactiei: Ce avize sunt necesare pentru reparatie tencuiala casa caramida?

3 răspunsuri la “Ce avize sunt necesare pentru reparatie tencuiala casa caramida?”

daca nu schimbati cu nimic configuratia si destinatia imobilului nu trebuie autorizatie. Este vorba de lucrari de intretinere periodica si nu necesita proiect si autorizare. Pentru orice solicitare in materie de constructii si finisaje ma puteti contacta telefonic la 0720424045, Adrian sau la email adriancapraru16@yahoo.com.

Cu toata bunavointa dar nu pot sa cred ca aveti o casa de 2 etaje si o inaltime de 35metri (mai inalta decat un bloc cu 10 etaje!)
Pentru renovare, fatade sau acoperis, fara a aduce modificari estetice, nu este nevoie de avize. Daca este monument istoric se schimba problema.

Iata niste extrase:

Cand NU iti trebuie autorizatie de construire?

Legea nr. 50/1991 prevede si o serie de cazuri in care nu este necesara o autorizatie de construire. Astfel, dupa cum se precizeaza in actul normativ, se pot executa fara autorizatie de construire lucrarile care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora.

Este vorba de urmatoarele tipuri de constructii:

– reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate;

– reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare (tencuieli, placaje, altele asemenea), la trotuare, la ziduri de sprijin si la scari de acces, fara modificarea calitatii si a aspectului elementelor constructive;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *