Categorii
Intrebari de la cititori

Ce castig daca instalez puffer la urmatoarea instalatie / centrala?

Buna ziua, sunt din Arad si intampin o problema, am un cazan erghoterm (polonez) de 38 kw din otel, sunt foarte multumit de el, cazanul este legat la un boiler de 120 l ACM, autonomie 2-6 ore in functie de incarcare, (detin lemne destul de ude cam 4 luni luate), pompa pe retur reglata sa porneasca la 68 grade si opreste la 64 grade, cos neizolat 23 cm interior 10 m inaltime, condens nu :). Problema mea este ca noaptea trebuie sa ma trezesc ori sa bag pe el, ori sa scot din el (si aici ma refer din cauza caldurii) casa are in jur 100 mp locuibili, cazanul l-am luat mai mare pentru faptul ca in viitor urmeaza sa extind :).


Exemplu:
In data de 11.01.2016 ora 2.00 noaptea aveam in casa 29 grade, pe foc am bagat la ora 20.15 seara pana la ora 2.00 noaptea din 3 lemnute bagate pe cazan inca mai ardea un lemn si jar ca la balamuc, fiind nevoit sa scot din el tot jarul si lemnul. Deoarece m-am saturat sa ma tot trezesc noptile ca un zombi:) vreau sa instalez un puffer doresc sa intreb persoane care sunt in domeniu urmatoarele intrebari:
– de cati litri sa fie pufferul pentru centrala mea?
– doresc si termostat ambiental cu senzori;
– costuri estimative?
– ce castig daca instalez acest puffer?
Multumesc.

Intrebare de la Catalin, pe adresa redactiei: Ce castig daca instalez puffer la urmatoarea instalatie / centrala?

6 răspunsuri la “Ce castig daca instalez puffer la urmatoarea instalatie / centrala?”

buna seara
cit cistigati? liniste e mult? e putin? de dv depinde la 38 kw pt ca aveti in vedere o extindere 2000l nu este ieftin dar cred ca pot sa va ajut,am dezafectat 2 puffere de 1000lde pe o instalatie unde s-a trecut pe peleti in arad si erau de vinzare nu stiu daca s-au vindut dar daca sinteti interesat ne putem intilni

Buna ziua.
Nu sunt specialist, nu sunt in domeniu dar in 3 ani de folosinta a unei centrale cu gazefiere pe lemn am dobandit o mare experienta :D.In primele doua ierni eram la fel de „zombi” ca dmnv.datorita faptului ca nu aveam puffer si lemnele nu le luam din timp,minim 1 an!!!Insa iarna trecuta am reusit sa achizitionez acel puffer,capacitate de 1000l la o centrala de 26kw pt o suprafata de aproximativ 160m/patrati,lemnul luat din timp,cam din luna mai ,majoritate fag/carpen,taiat la 50cm/lungime(maxim), depozitat corespunzator si diferenta este enorma!Era sa uit am montat si termostat de ambianta odata cu pufferul ;)Daca pana la montarea pufferului incaracarea centralei o faceam undeva intre 4-6h acum la -15/17gr (cea mai scazuta temperatura)incarcarea o fac undeva intre 10-12h asta la o temperatura setata pe termostat de 22gr.Consumul de lemne aproape ca s-a injumatatit,daca iernile trecute am consumat peste 20m/cubi acum pana la ora care va scriu nu am ars mai mult de 10m/cubi si in conditiile in care am pierderi mari de caldura la casa…Deci concluzia o trageti singur :)Succes!

Buna seara, din prezentarea facuta aveti nevoie de instalator,gasiti unul!
Pompa de recirculare trebuie sa fie cu un termostat de contact reglat corespunzator (30 60 grade)
Regulatorul de tiraj reglat la 60 CU 100(sau 90 care e corespondentul PE spate)
va inchide gura de aer,lemnele ard mocnit.
Dupa aceea VA ganditi la un puffer de1000 CU termostat de ambient.
Aveti bypass montat si STS (sistem tehnic de siguranta) optional ?
In conditiile date o sa dormiti linistit ! Succes .

Buna ziua! Liniste e putin spun ca ati castiga!! Eu am o centrala de 40 kw si puffer de 1000 l- nici un lemn pus in plus pe foc nu se piede, se duce in puffer care sta caldut si bine pana cand dau comanda din casa cate grade doresc. Boilerul este legat la acelasi circuit, foc facem o data in zi, nu-i nevoie de mai mult, pufferul se mentine foarte bine si numai sanatate sa avem!! Deci, investitia e mai mult decat bine-venita, mai ales ca un puffer nici nu-i asa de scump…Succes!!

@maria puffer de 1000l la 40 kw boiler probabil de 200l un singur foc 22G X24h asta ar fi confortul in viziunea mea,esti sigura ca ai postat unde trebuie? nu la o birfa cu vecinele?

Stefan 51, poate ar trebui sa-ti revizuiesti un pic vocabularul…zic si eu.Apoi,invata si sa scrii corect daca tot intepi … Pentru linistea ta, te asigur ca mai putin de 22 de grade C nu am in casa si fii sigur ca nu am motive sa fabulez, mai ales ca nu vand nimic 🙂 Sa nu uitam cat conteaza peretii, izolatia si tamplaria de calitate in mentinerea caldurii!
Numai bine!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *