Categorii
Intrebari de la cititori

Ce sa aleg? Centrala pe lemne cu gazeificare sau fara?

Buna ziua, spuneti-mi si mie va rog, trebuie sa-mi cumpar o centrala pe lemne si nu stiu ce sa aleg. Cu gazeificare sau fara, de 25 kw? Care ar fi mai buna?


Intrebare de la Ciprian, pe adresa redactiei: Ce sa aleg? Centrala pe lemne cu gazeificare sau fara?

12 răspunsuri la “Ce sa aleg? Centrala pe lemne cu gazeificare sau fara?”

Centrala cu gazeificare este cu mult mai scumpa decat una fara,economia se vede in timp deoarece arderea e mai calitati va (nu sunt pierderi),consum mai mic cu vreo 20%,dar trebuie tinut cont si de faptul ca lemnele trebuie sa fie foarte uscate,procurate cu 1,2 ani inainte.Parerea mea e ca merita investitia unei astfel de centrale!

dedeman. ro/ro/termice/sobe-seminee/seminee/semineu-prity-w17-boiler-incorporat.html eu asa ceva am si incalzesc 150 mp ,sunt multumit .

gazeificarea te protejeaza de caderile de tensiune . centrala clasica , ramane cu focarul incins si ai nevoie de sursa alternativa de energie . Solutia este gazeificarea .

Cu gazefiere clar!Detin un Buderus de 26kw, e a3a iarna de folosinta se comporta impecabil atat timp cat este intretinuta corect!Conteaza foarte mult lemnul,anul trecut(2015)m-am invatat minte si am cumparat lemn din timp,a stat la uscat minim 10luni si sa fie esenta tare fag sau carpen!!!Neaparat si puffer,la -15gr, incarcare centralei am facut la 10-12h…Precizez ca am si pierderi mari de caldura la casa,tavanul nu este izolat corespunzator…

central clasica cu circuit prin sifonare (cu teava) e sfinta .A m avut si m-am pacalit cu gazeifiocarea.A cazut curentul… esti in plop daca nu ai apa cutrenta prin cadere.Pa.a.a

Binenteles Radu Constantin ca „esti in plop” daca nu ai avut un ups montat la instalatie pt a suplini caderile de tensiune ;)In primul rand nici o firma specializata sau nici un tehnician autorizat nu iti pune in functiune centrala fara un ups sau generator(dupa posibilitati)!Si de ce e nevoie de apa prin cadere atata timp cat este un circuit inchis ?!Poate doar in cazul in care folosesti apa calda pentru mai mult de un dus si boilerul nu are cu ce se alimenta… Am avut pana de curent si de 6h si centrala a functionat fara nici o problema cu ups-ul care este conectat la o baterie normala de masina…

Bineiteles ca le am pe amindoua.Dar cine suporta generatorul 3-5 zile, sau cine-ti alimenteaza ups dupa 6 ore ? Nu fiti acizi daca nu cunoasteti. E doar o parere,o sugestie ,mai ales pt,munteni,care stau si 7 zile fara curent.Nu-i un ordin.E circuit inchis si-i pe antigel…Cit despre specialist…rara avis. Respect

Intrebare pentru Cornel.
Ai de mult timp instalat acest termosemineu Priky W17? Esti multumit? Mie mi-e teama ca nu sunt rezistente in timp datorita depunerilor care se fac pe peretii boilerului si care sunt corozive. Daca mai detine cineva un astfel de termosemineu, rog pareri despre el.

Buna ziua,

De ce nu optati pentru un termosemineu care va da un plus,produce caldura si prin grilele hotei+apa calda care o da in puffer,iar alte benificii ar fi design.ul.

Cu stima!

Buna ziua,

De ce nu optati pentru un termosemineu care va da un plus,produce caldura si prin grilele hotei+apa calda care o da in puffer,iar alt benificiu ar fi design.ul pe care il ofera partea decorativa conform gusturilor dumneavoastra.

Cu stima!

Cazanele romstal vision cu gazeificare sunt de o calitate îndoielnică… dupa 3 ani s-a fisurat cazanul in luna ianuarie … turcisme … si cam scumpe !

Intrebare pt Mihai Adrian . Vreau sa cumpăr o centrală Buderus s 170 si nu stiu ce sa fac am citit ca ai una esti multumit de ea o ai si acuma ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *