Categorii
Intrebari de la cititori

Condens in sufrageria unui apartament si mucegai – ce pot face?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am achizitionat in vara un apartament intr-un bloc din 1982 pe placi si cadre din beton termoizolat la exterior. Blocul este debransat de la caldura, fiind montate centrale de apartament. Imi apare un condens foarte mare in doua locuri din sufragerie. Aceasta are peretii comuni cu casa scarii, pereti deasemenea termoizolati. Am observat ca locurile in care se uda peretii au pe partea cealalta cate un tablou de tabla in care se afla cablurile de electricitate ale blocului si bineinteles ca nu sunt izolate, pe acolo intrand frigul. Ce pot face in acest caz? Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Ma cuprinde disperarea pentru ca apare si mucegaiul si am doi copii mici. Va multumesc!


Intrebare de la Carmen, pe adresa redactiei: Condens in sufrageria unui apartament si mucegai – ce pot face?

4 răspunsuri la “Condens in sufrageria unui apartament si mucegai – ce pot face?”

Nu are nimeni nici o solutie?…sunt multi specialisti in termoizolatii pe aici……va rog,…macar o idee…

Daca este tabloul electric cu sigurantele de scara a apartamentelor deservite precum si masura (contoarele)exista o posibilitate si anume confectionat un cadru metalic cu o usa dintr-o placa termoizolanta (placa sendwish -tabla-poliuretan-tabla)din acelea care se folosesc la halele industriale cu grosimea minima de 5 cm. Cadrul sa depaseasca usa actuala cu 10 cm si prinsa de zid cu suruburi conespand astfel sa existe posibilitatea de deschidere a usii actuale pentru accesul la tablou.Exista totusi o problema si anume aceasta usa trebuie se poata fi deschisa de cei de la distributie en. electrica ,precum si de locatari in orice moment pentru interventie in caz de probleme tehnice. In cazul ca nu este un tablou si este pur si simplu o cutie distribuitore sau de conexiuni , se aplica aceasta placa pe perete cu suruburi. Este o solutie?

Sunt doua cutii din tabla cu cabluri electrice,cutii ale căror capace nu sunt incuiate. Contoarele sunt in apartamente. Doar o întrebare: Ne trebuie vreo autorizatie sau vreun aviz de la vreo institutie ca sa putem monta usile astea din panou termoizolant?
Va multumesc foarte mult pentru răspunsul dvs si daca privim logic ar trebui sa reprezinte o solutie! Incercam.
Va multumesc!

Nu este nevoie de autorizatie (este pe casa scarii care este proprietate comuna a tuturor locatarilor) ci doar o intelegere amiabila cu vecinii. Daca grosimea acestui panou termoizolant nu deranjeaza deplasarea pe linga perete (sa nu iti agati hainele ) nu este nici o problema. Cred ca panoul (sa fie de perete nu de acoperis ) poate fi chiar de 10 cm lipit de perete si etansat cu spuma poliuretenica. Incercati !!! Spor la munca !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *