Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se poate modifica fatada unui bloc placat cu perete cortina?

Cum se poate modifica fatada unui bloc placat in prezent cu perete cortina (tamplarie de aluminiu si sticla)? Intrucat se schimba destinatia cladirii, intentionez sa schimb fatada (sunt pierderi de caldura mari). Din ce se pot face peretii exteriori? Structura este din beton. Multumesc.


Intrebare de la Doina, pe adresa redactiei: Cum se poate modifica fatada unui bloc placat cu perete cortina?

2 răspunsuri la “Cum se poate modifica fatada unui bloc placat cu perete cortina?”

Buna ziua,

Cel mai simplu este tot un perete cortina care va avea ferestrele stict necesare noii destinatii. Pentru reducerea costurilor incercati, cu ajutorul unui proiectant, sa folositi o parte din structura actualului perete. Va sugerez ca, in afara pierderilor de caldura, sa acordati atentie zonelor de etansare, de atic si din dreptul planseelor. De asemenea, dati atentie normelor de propagare a focului. Incendiile din Bucuresti si Brasov la cladiri cu pereti cortina sunt un bun avertisment.

Mai pot fi si alte variante de executie(ziduri de umplutura, etc) dar trebuie analizate, comparativ, costurile si timpul de realizare.

Oricum, pentru ca modificati fatada, va trebuie autorizatie de construire. E util sa cereti, din timp, un certificat de urbanism. Nu costa nimic si vi se dau conditiile tehnice pe care trebuie sa le indepliniti.
Sunt multe lucruri de discutat. Daca doriti, va pot da detalii la 0722 270 400

O zi buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *