Categorii
Intrebari de la cititori

Cum trebuie renovata o casa din paianta?

Buna ziua, am cumparat si eu o casa din paianta si as vrea sa o renovez. Ce trebuie sa fac la ea? Astept raspuns.


Intrebare de la Cristian, pe adresa redactiei: Cum trebuie renovata o casa din paianta?

8 răspunsuri la “Cum trebuie renovata o casa din paianta?”

Buna ,
Depinde ce doriti de la aceea casa . Eu sant nascut intr-o casa de paianta care este inca in piciare siu are 60 ani . Casa strabunicilor este in picioare de peste 100 ani . Daca terenul de sub ea este stabil , banuiesc ca nu are prea multe probleme Daca vreti sa o faceti casa de locui, permanenta , este una si daca vreti casa de vacant este alta . La fel conteaza cat teren si ce sursa de lemn de foc aveti langa ea . Ma uit la parinti mei . nu au nevoie sa izoleze casa , nu are nici un sens sa investeasca in ceva nociv ( daca nu foloseste prod bio ) ca sa lase lemnele sa putrezeasca . Au lemne sa se incalzeasca minim 5 ani si gradinile sant sursa continua .
Eu fac case lemn si in momentul in care- i fac o casa pentru mine , va fi casa veche traditionala , poate o sa-i fac o izolatie la exterior , dar interiorul va fi sanatos . Si esteriorul ma gandesc sa fie la fel lipit cu pamant .
Daca doriti , ma puteti contacta pentru detalii pe tel 0722235456 sau maill m_u_c1992@yahoo.com

trebuie evaluata cu multa atentie posibilitatea renovarii acestui tip de constructie. Se poate realiza orice dar nu la voia intamplrii sau dupa ureche. detalii la 0720424045

Eu va recomand sa izolați la interior. Este o greseala de a izola cu polistiren un perete de 60 cm din paianta.
Folosiți rigips și vata de sticla.

sunt de acord cu domnul mocanu.si eu am tot casa de [aianta,are 70 de ani si pot sa spun ca ma simt minunat in ea.am sapat pe exterior de jur imprejur,am turnat centura sanatoasa cu armatura,40cm in pamant,si 30 in afara.peretii au grosimea de 45cm.nu am izolato dar pot sa spun ca daca nu fac foc o saptamana in casa nu ingheata apa lasata intr-un pahar.temperatura casei e de 8-10 grade in interior la o temperatura de minus 15 grade afara.nu am termopane,dar am dublat sticla pe fiecare sercevica,la fel si la usile care au geam.

Domnilor in raspunsul d-voastra debitati numai prostii, eu cred ca daca NU va pricepeti,ar fi mai bine sa taceti, omul intreaba cum o poate renova casa fiind din paianta.

Cred ca te ambalezi degeaba Stefane. Cum poti sa dai o sulutie la ceva ce nu cunosti !?Omul nu a zis decat ca vrea sa renoveze , dar nu a dat nici un detaliu de starea ei .
Raspunsurile ar fi putut fi doar evazive .
In general aceste case sant pe fundatie de piatra si in situatia in care pamantul se misca , lucreaza si structura casei .
Eu decat l-am intrebat ce anume vrea de la aceea casa . Vre-a s-o pastreze asa cum a fost la baza !Vrea sa o modernizeze ! Sa o faca , casa permanenta !, etc . Si mai este o problema . Unii vizitatori nu vor sa dea solutii prin acest forum .

buna seara
@mocanu cineva posteaza cu numele meu azi acum am intrat prima data, e a doua oara, nu stiu cum face moderatorii ajutor….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *