Categorii
Intrebari de la cititori

Este legal ca un constructor sa constriasca tavan doar de rigips?

Buna ziua. Este legal ca un constructor sa constriasca la un apartament mansardat (in contract este specificat P + E + M) tavan doar de rigips (de maxim 1 cm). Acest tavan desparte apartamentul, propietate privata de un „pod” practic la care nu are nimeni acces, prin urmare proprietate comuna?
Exista o lege care sa specifice dimensiunea peretilor despartitori intre proprietate privata si proprietate comuna?


Intrebare de la Claudia, pe adresa redactiei: Este legal ca un constructor sa constriasca tavan doar de rigips?

5 răspunsuri la “Este legal ca un constructor sa constriasca tavan doar de rigips?”

Presupun ca apartamentul despre care vorbiti este la mansarda. Sigur peste apartament este un planseu din lemn(sau niste grinzi din lemn) care delimiteaza apartamentul de pod, iar tavanul de gipscarton este sub acest planseu. Este o.k din punct de vedere structural. Trebuie,insa,verificat in Proiect daca asa a fost data solutia.

Va multumesc pentru raspuns. Aceasta este si problema noastra, nu exista nimic din lemn doar rigipsul fixat de acel cornier din aluminiu (nu stiu exact denumirea). Vom solicita proiectul de la constructor, vroiam sa stiu daca exista o limita de grosime sau ceva legal pentru a-i demonstra acestuia.

Daca podul este spatiu comun, atunci trebuia facut macar un planseu din lemn. Rigipsul acela este prins doar perimetral? Normal el se prinde de profile CD iar acestea la randul lor sunt prinse prin bride ,de niste grinzi din lemn.

Da, rigipsul este prins de profile CD care sunt prinse de grinzile de la acoperis. Nu este spatiu comun, nu s-a lasat loc pentru acces deloc. Este inchis pe casa scarii si in apartament este pus rigips peste tot.

Atunci,ar fi trebuit delimitate apartamentele intre ele si in partea de pod,cu pereti izolati atat fonic cat si termic.Dar, nu mi se pare in regula sa nu aiba macar o usa de acces in acel pod, in caz de urgenta. Inca o data va spun, cereti Proiectul constructiei si vedeti cum este dat acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *