Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Este legal ca un constructor sa constriasca tavan doar de rigips?


Buna ziua. Este legal ca un constructor sa constriasca la un apartament mansardat (in contract este specificat P + E + M) tavan doar de rigips (de maxim 1 cm). Acest tavan desparte apartamentul, propietate privata de un „pod” practic la care nu are nimeni acces, prin urmare proprietate comuna?
Exista o lege care sa specifice dimensiunea peretilor despartitori intre proprietate privata si proprietate comuna?


Intrebare de la Claudia, pe adresa redactiei: Este legal ca un constructor sa constriasca tavan doar de rigips?


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

relu in ianuarie 9th, 2016

Presupun ca apartamentul despre care vorbiti este la mansarda. Sigur peste apartament este un planseu din lemn(sau niste grinzi din lemn) care delimiteaza apartamentul de pod, iar tavanul de gipscarton este sub acest planseu. Este o.k din punct de vedere structural. Trebuie,insa,verificat in Proiect daca asa a fost data solutia.

Claudia in ianuarie 10th, 2016

Va multumesc pentru raspuns. Aceasta este si problema noastra, nu exista nimic din lemn doar rigipsul fixat de acel cornier din aluminiu (nu stiu exact denumirea). Vom solicita proiectul de la constructor, vroiam sa stiu daca exista o limita de grosime sau ceva legal pentru a-i demonstra acestuia.

relu in ianuarie 10th, 2016

Daca podul este spatiu comun, atunci trebuia facut macar un planseu din lemn. Rigipsul acela este prins doar perimetral? Normal el se prinde de profile CD iar acestea la randul lor sunt prinse prin bride ,de niste grinzi din lemn.

Claudia in ianuarie 10th, 2016

Da, rigipsul este prins de profile CD care sunt prinse de grinzile de la acoperis. Nu este spatiu comun, nu s-a lasat loc pentru acces deloc. Este inchis pe casa scarii si in apartament este pus rigips peste tot.

relu in ianuarie 11th, 2016

Atunci,ar fi trebuit delimitate apartamentele intre ele si in partea de pod,cu pereti izolati atat fonic cat si termic.Dar, nu mi se pare in regula sa nu aiba macar o usa de acces in acel pod, in caz de urgenta. Inca o data va spun, cereti Proiectul constructiei si vedeti cum este dat acolo.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii