Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Iata cum a fost amenajat acest apartament cu 3 camere din Bucuresti

1-amenajare moderna open space apartament 3 camere BucurestiApartamentul pe care il poti vedea in imaginile de mai jos se afla in Bucuresti, intr-un complex rezidential modern, nou-construit in apropierea Parcului Tineretului si a fost amenajat de designerul Irina Pogonaru.


Irina – absolventa a „University College London” din Marea Britanie – s-a inspirat in amenajarea acestui apartament cu 3 camere din natura, legand vizual interiorul modernei locuinte de parcul in apropierea caruia se afla noul complex rezidential.

O locuinta moderna pentru o familie cu un copil

Apartamentul din complexul rezidential The Park nu este unul foarte mare, in ciuda faptului ca are 3 camere. Acesta masoara 71 mp construiti, dintre care doar 64 mp sunt locuibili. Probabil ca tocmai suprafata a inspirat-o pe Irina sa aleaga o amenajare cat mai moderna si aerisita cu putinta, in culori deschise.

Atunci cand a preluat sarcina amenajarii apartamentului cu pricina, complexul rezidential de langa Parcul Tineretului nu era inca dat in folosinta, dar numarul de camere de care dispunea acesta a inspirat-o pe Irina sa-si imagineze ca aici va locui o tanara familie, cu un copil. Asa ca intregul concept al designului interior a pornit de la ideea de a le oferi celor 3 membri ai familiei o locuinta moderna, comoda, practica si nu in ultimul rand frumoasa.

Doua dormitoare si o camera de zi spatioasa

Designerul a decis sa imparta locuinta in doua zone: de noapte, compusa din cele doua dormitoare, si cea de zi, compusa din bucataria si livingul amenajate in plan deschis. Camera de zi a devenit astfel un spatiu comun, colorat si vesel, dedicat intregii familii. Pentru pastrarea senzatiei de spatiu si lumina, Irina Pogonaru a ales sa zugraveasca peretii in alb. Din acelasi motiv a optat tot pentru alb si in alegerea pieselor de mobilier mai mari, aducand culoare cu ajutorul canapelei, fotoliului, plantelor si a decoratiunilor si accesoriilor prezente in decor. Negrul, prezent sub forma mobilierului din zona de dining, a blatului de lucru si electrocasnicelor din bucatarie, sub forma abajururilor celor doua veioze amplasate pe comoda alba, ce slujeste drept hotar intre living si bucatarie si sub forma imprimeului geometric de pe covorul asternut in fata canapelei, ii adauga decorului o nota serioasa si eleganta.

O paleta cromatica calma, placuta si calduroasa a fost aleasa pentru dormitorul matrimonial, care a fost dotat cu un dressing impunator, cu fronturile placate cu oglinzi (un truc simplu si de efect, menit sa creeze iluzia de marire a spatiului) si cu un superb pat cu o tablie supradimensionata, tapitata cu o stofa intr-o nuanta de bej regal si pretios. Aceeasi stofa a fost folosita si pentru decorarea ferestrei de dormitor, de aceasta data sub forma unui set de draperii elegante.

Camera copilului – un spatiu colorat si vesel

In amenajarea camerei copilului Irina a ales sa foloseasca ceva mai multa culoare, aducand-o insa cat se poate de discret in decor. In calitate de principal accent cromatic a fost ales galbenul care se regaseste in imprimeu decorativ de pe tapetul aplicat pe peretii incaperii si in mobilierul proiectat la comanda.

De departe cel mai interesant element al acestui dormitor este mobilierul: un ansamblu compact, cu design ergonomic si atragator pentru un copil. Sincera sa fiu, mi se pare atat de frumos, incat n-as refuza sa dorm chiar si la varsta asta intr-un astfel de pat. Datorita formei si dimensiunilor acestui ansamblu de mobilier, copilul poate folosi suprafata libera ramasa exclusiv pentru a se juca.

Cat a costat acest proiect?

Costurile amenajarii acestui apartament, asa cum il vezi in imaginile de mai jos, s-au ridicat la 10.500 Euro, suma in care au intrat nu doar piesele de mobilier si accesoriile folosite in decor (unele dintre ele realizate la comanda), ci si aparatele electrocasnice marca Whirlpool cu care a fost inzestrata locuinta. Ti se pare o suma mare?

Sursa foto: thepark.ro/amenajari/irina-pogonaru/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *