Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Iata cum iti poti infrumuseta dormitorul cu tapet decorativ

1-dormitor modern decorat cu tapet mov cu imprimeu floralAm remarcat ca tot mai multa lume cauta solutii de introducere a tapetului decorativ in amenajarea si decorarea casei. Chiar daca multi nu indraznesc sa aplice acest finisaj pe toti peretii unei incaperi, cauta sa-l foloseasca pentru a accentua macar unul dintre peretii dormitorului, livingului sau a bucatariei.


Astazi iti voi arata 16 dormitoare frumoase, ornate cu tapet decorativ de diferite culori si cu diferite tipuri de imprimeu, aplicat pe suprafete de dimensiuni variate. Altfel spus, in imaginile de mai jos vei vedea cum poate fi utilizat acest finisaj decorativ in amenajarea dormitorului si, cine stie, poate ca privindu-le vei gasi motivatia necesara pentru a demara o sesiune de redecorare a locuintei.

Tapet decorativ cu imprimeu floral

Un tapet decorativ cu imprimeu floral poate anima aspectul oricarui dormitor, oricat de sobru ar fi stilul in care acesta a fost amenajat. Culoarea tapetului trebuie aleasa in functie de suprafata camerei, de nivelul de luminozitate al acesteia, precum si de preferintele tale personale. O incapere mica si intunecoasa cere alegerea unui tapet in culori deschise, cu imprimeu discret, in timp ce o camera mare si bine luminata poate „suporta” inclusiv un tapet cu imprimeu mai incarcat, in culori mai inchise sau stridente.

Daca vrei sa obtii un efect decorativ deosebit, decoreaza unul dintre peretii dormitorului cu un tapet cu imprimeu floral in culori mai inchise, aplicand pe ceilalti 3 pereti un tapet identic, dar intr-o culoare deschisa, ivoire sau crem, de pilda. Un exemplu care ilustreaza cele spuse vei gasi chiar in prima imagine a galeriei foto de mai jos.

Dormitor elegant cu ajutorul unui tapet decorativ in culori inchise

Daca iti plac contrastele si vrei sa-i imprimi dormitorului tau un aer distins si elegant, aplica pe unul dintre peretii camerei un tapet decorativ in culori inchise, cu sau fara imprimeu. In imaginile 4, 5 si 6 ale galeriei foto de mai jos poti vedea cateva exemple in acest sens.

Un tapet decorativ in culori inchise poate fi aplicat atat intr-o incapere cu pereti albi, cat si intr-o incapere cu peretii zugraviti intr-o culoare care sa faca echipa buna cu nuanta tapetului ales. Astfel ca, daca vrei sa decorezi un perete aplicand pe el cateva fasii de tapet gri inchis, ar trebui sa iei in calcul zugravirea celorlalti 3 pereti ai dormitorului cu o nuanta deschisa de gri, fapt ce va face trecerea de la un perete la altul mai usoara si mai fireasca.

Tapet decorativ aplicat pe toti peretii dormitorului

Daca vei alege un tapet simplu, fara imprimeu, il vei putea aplica pe toti peretii dormitorului. Ideal ar fi sa eviti culorile inchise daca dormitorul tau este unul mic si sa te orientezi spre un model in nuante deschise. Insa, drept sa-ti spun, am vazut destule situatii in care aceasta regula n-a fost respectata si s-a aplicat un tapet decorativ in culori inchise chiar si in amenajarea unei camere de mici dimensiuni, iar rezultatul final a fost neasteptat de frumos.

Fiind vorba despre o camera in care ne petrecem doar noptile si clipele in care simtim nevoia sa ne odihnim, se pare ca putem incalca aceasta regula, decorand-o cu un tapet in culori inchise, asa cum poti vedea in imaginile 9 si 10 ale galeriei foto de mai jos.

Combinatii de tapet de diferite culori si cu diferite tipuri de imprimeu

Cea mai dificila metoda de decorare a unei incaperi cu ajutorul tapetului este cea care presupune imbinarea mai multor modele de tapet, fiecare cu cate un imprimeu diferit. Aceasta solutie este adoptata, de regula, de catre designerii si specialistii in amenajari interioare cu experienta sau de catre persoanele indraznete, care se simt bine in decoruri atipice.

Sursa foto: InterHouses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *