Categorii
Intrebari de la cititori

Incalzire in pardoseala, centrala pe lemne si puffer. Nu se incalzeste etajul

Buna ziua, am si eu o nelamurire in legatura cu centrala termica pe lemne? Mai exact avem o casa cu o suprafata de 200 m parter si etaj, incalzire prin pardoseala, o centrala fara gazeificare de 43 kw si un puffer de 800 de litri. Problema este ca nu avem caldura decat pe parter, la etaj nu se incalzeste cum trebuie. Credeti ca centrala nu este suficient de mare? Mentionez ca avem casa izolata cu polistiren de 8 pompa, pentru fiecare etaj.


Intrebare de la Nela, pe adresa redactiei: Incalzire in pardoseala, centrala pe lemne si puffer. Nu se incalzeste etajul.

5 răspunsuri la “Incalzire in pardoseala, centrala pe lemne si puffer. Nu se incalzeste etajul”

Sunt mai multe lucruri de luat in consideratie.

Primul (desi nu cred ca este cauza problemei): Pufferul este foarte mult subdimensionat fata de putere centralei.

Aveti termo(manometre) montate pe instalatie? Puteti preciza citirea lor cand este finalizat un foc zdravan in centrala? Ce temperatura obtineti in puffer sus/jos?

Lemnele sunt uscate (asa cum este musai pentru o centrala pe gazeificare)?

Cum sunt comandate cele 2 pompe de pe grupurile de distributie?

Ce alte pompe mai aveti in retea si care este modul de operare (aveti controler inteligent – gen Auraton) sau grup Laddomat?

Centrala nu este cu gazeificare , pufferul este simplu fara cele 2 serpentine bypas pe cazan, o pompa pentru puffer si o pompa acre se duce in boiler pentru apa calda menajera . Toata instalatia este mecanica !Nu avem pompa pusa pe tur , toate sunt puse pe retur !

buna seara
la 200 mp pardoseala e nevoie de 22kw centrala e mai mult decit suficienta nu am inteles din post daca aveti automatizare separat parter etaj sau pardoseala e injghebarea unui instalator?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *