Categorii
Intrebari de la cititori

Mai sunt necesare avize utilitati intr-o curte unde exista o casa veche?

Buna ziua. Doresc sa ma sprijiniti intr-o problema. Am achizitionat o casa mai veche la tara cu un teren aferent de 2800 mp. Casa are utilitati (curent, apa potabila in imobil), sunt doua fose septice; nu exista gaze in zona.


Eu doresc sa construiesc in aceeasi curte, in regie proprie, un imobil de cca 100 mp, doar parter. In aceasta situatie mai sunt necesare avize pentru utilitati in vederea obtinerii CU? Eu doresc sa ma „leg” la utilitatile existente. Mai este necesar studiul geotehnic? Va multumesc.

Intrebare de la Costin, pe adresa redactiei: Mai sunt necesare avize utilitati intr-o curte unde exista o casa veche?

3 răspunsuri la “Mai sunt necesare avize utilitati intr-o curte unde exista o casa veche?”

Buna ziua.
Pentru a obtine autorizatia de constcuctie aveti nevoie si de studiul geo si de avizele de la societatile de utilitati OBLIGATORIU.
Ca ulterior va „legati” dumneavoastra la utilitatile constructiei deja existente si nu va mai trebuie facute alte bransamente e alta poveste.
Cu stima !

Avizele necesare sunt cerute de (in) Certificatul de Urbanism.
Chiar si pentru 2 metri de gard e necesar CU si Autorizatie de Construire (cel putin cu avizele de baza)

Din nefericire, cam asta este birocratia din Romania … cel putin la tara astfel de „avize” (99% din cazuri sunt afirmative) ar putea fi date lejer de Priamrie contra unei sume fixe si fara atata stres. Ei oricum detin hartile utilitatilor in zona si stiu daca ar putea fi vreo problema.

In cazul particular in care, in aceeasi curte se mai construieste o casa, procentul creste si mai mult …

Singura varianta jusitificata ar fi daca va aflati in apropierea unei retele de inalta tensiune sau o magistrala de gaze/petrol, insa, revin, Primaria stie deja asta si ar trebui sa ceara doar pentru locuitorii riverani avizele de specialitate.

Da aveti nevoie si de studiul geotehnic si de avize. Va stam la dispozitie daca aveti nevoie de diriginte de santier. Daca doriti ne puteti contacta pe e-mail sau la numerele de telefon 0728603424 sau 0723661150.
Cu stima,
Vascons si Asociatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *