Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

O frumoasa casa compacta cu 3 dormitoare si 3 bai

1-casa compacta cu 3 dormitoare parter si etajCasa pe care am ales sa ti-o prezint astazi mi-a captat atentia prin modul simplu in care a fost compartimentata si prin faptul ca niciun centimetru patrat al constructiei nu a fost irosit in zadar. Este vorba despre o locuinta frumoasa, cu 3 dormitoare si 3 bai, potrivita pentru o familie compusa din 4-5 membri.


Poate ti se va parea ca este prea patratoasa, poate ti se va parea ca are un design prea banal, dar, zic eu, nu vei pierde nimic rasfoind imaginile cu aceasta casa din Austin, Texas. Si, cine stie, poate vei incepe sa o vezi si tu cu alti ochi.

O casa ingusta, ideala pentru un teren mic

Proiectul acestei case a fost realizat de FAB Architects, o firma locala de arhitectura ce si-a propus sa realizeze o constructie cat mai simpla, cu linii si unghiuri cat mai drepte, care sa ocupe cat mai putin din suprafata terenului pe care urma sa fie construita. Rezultatul final este o casa compacta si dreptunghiulara, a carei latime nu o depaseste pe cea a unei camere de dimensiuni medii si careia i-a fost atasat un corp in care se desfasoara scara interioara.

Asa cum iti spuneam la inceputul articolului, imi place ca nu s-a facut risipa de spatiu, casa nu are holuri largi si inutile. De fapt, parterul este complet lipsit de hol, intrarea in casa facandu-se direct in bucatarie. Ma gandesc ca n-ar fi stricat totusi o garderoba, un dulap proiectat sub scara interioara, in care sa se poata ascunde hainele si incaltarile de exterior. Dar banuiesc ca lipsa holului se datoreaza in primul rand climei din Texas, unde nu este niciodata frig.

Parterul – un spatiu dedicat activitatilor intregii familii

Parterul casei este ocupat de bucatarie, dining si living, cu mentiunea ca pentru a ajunge la acesta din urma proprietarii trebuie sa coboare cateva trepte. Acest artificiu de design a facut ca zona de living sa para mai inalta si, prin urmare, mai spatioasa. Din living se face iesirea spre o mica terasa acoperita, proiectata sub singurul balcon al casei.

In capatul opus livingului se afla bucataria, utilata cu aparate electrocasnice din inox si dotata cu un mobilier alb, cu iz retro, precum si cu o insula de culoare verde amplasata in centrul bucatariei.

Dormitoarele amplasate la etajul casei

La etajul casei au fost proiectate cele 3 dormitoare, dar si cele doua bai complet utilate – cea de-a treia baie, aflandu-se la parter, imediat in stanga intrarii. Unul dintre dormitoare, cel amplasat in mijloc si dotat cu usi glisante, are functie de birou, functie pe care o va pastra pana la marirea familiei.

In capatul din stanga al holului se afla intrarea in dormitorul matrimonial care beneficiaza de o baie proprie, de un dressing spatios si de iesire spre unicul balcon al casei. Balconul imi place la nebunie, pare a fi un spatiu extrem de intim si de placut.

Cel de-al treilea dormitor este destinat musafirilor si se afla in capul opus al holului. Spre deosebire de cel matrimonial, acesta nu beneficiaza de baie proprie, dar este amplasat destul de aproape de cea de-a doua baie proiectata la etaj. Foarte interesanta mi se pare alegerea designerilor de a zugravi peretii acestui dormitor in alb si tavanul intr-o nuanta inchisa de gri.

Sursa foto: SmallHouseBliss.com

4 răspunsuri la “O frumoasa casa compacta cu 3 dormitoare si 3 bai”

Cum spuneam la inceputul articolului, eram sigura ca designul acestei case nu poate fi pe gustul tuturor, dar, ca de fiecare data iti apreciez parerea, Stela 🙂

Imi place cum e construita casa asta. E cumva, altfel decat cum suntem obisnuiti. Imi plac si culorile in care este vopsit exteriorul. Niste nuante de verde si crem, tare dragute. Interiorul este placut si utilat cu tot ceea ce ii trebuie omului modern. Ceva insa nu imi place. Acel cap de cerb, aplicat pe un perete al baii, langa oglinda. Mi se pare kitsch. In plus nu sunt de acord cu vanatoarea de animale si cu expunerea acestora, ca trofee sau ca décor fie el si rustic.

Haha! Nici eu n-am inteles de ce ar monta cineva un cap de cerb intr-o baie, Cornelia, dar am zis sa trec cu vederea acest mic neajuns decorativ, pentru ca in rest chiar mi-a placut cum a fost amenajata si decorata aceasta casa! Bine punctat 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *