Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Poate fi mutat un drum de servitute fara acordul tuturor?


Buna ziua, as avea o nelamurire si va rog sa ma luminati (poate cineva de pe site s-a mai confruntat cu o asa situație). Detin un teren intravilan intr-o comuna din Neamt, drumul de servitute este comun cu o ruda, el poseda 400 mp de teren (200 mp in stanga drumului de servitute si 200 mp in dreapta pe care nu ii are trecuti in acte), acum el vrea sa vanda toata suprafata dar sa-mi mut eu drumul de servitute ca sa nu mai treaca prin mijlocul terenului sau! Se poate asa ceva pentru ca eu nu sunt de acord? Va multumesc!


Intrebare de la Florin, pe adresa redactiei: Poate fi mutat un drum de servitute fara acordul tuturor?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |
loading...

Comentarii

Marius in ianuarie 29th, 2016

Buna seara. Daca drumul respectiv exista in acte atunci nu poate fi mutat fara acordul dumneavoastra.

Bogdan in ianuarie 31st, 2016

Drumul de servitute, daca apare in acte la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara de care apartineti, nu poate fi mutat decat cu ajutorul unui notar si a unui cadastrist prin realizarea unei alipiri si a altei dezmembrari ulterioare. Implicit cu acordul notarial al dvs.
Dar intrebarea interesanta este … cum ar putea respectivul vecin si ruda sa vanda un teren pe care nu-l are in acte ? :)
Varianta care s-ar fi putut face acum mult mai multi ani era cu chitanta de mana – dar aceea nu confera daca mai se face acum drept de proprietate :)

Radu in ianuarie 31st, 2016

cum a spus si domnul Bogdan :cum vrea sa vanda , daca nu il are in acte? Pai cine il are? Nici nu oferiti niste detalii concrete si vreti raspunsuri pe masura. O alipire normal ca ar avantaja pe respectivul si nu vad de ar fi un impediment pentru dumneavoastra !? Cum v-a explicat domnul Bogdan , o alipire urmata de o de o dezmembrare ptr. a va creea un nou drum de servitute (legala) , nu vad de ce v-ar dezavantaja , poate la faptul daca acel drum este pietruit , dar si la aceasta se poate gasi rezolvarea de comun acord. Hmmm…pesemne rautatea dumneavoastra (mai sunteti si rude) va face sa-i puneti bete in roate omului.

Florin in ianuarie 31st, 2016

Domnule Radu,eu cred că am explicat destul de clar pentru cine vrea să înțeleagă! 200 mp in acte și 200 mp care atunci când și-a vândut partea de teren nu i-a mai trecut ( i-a lăsat bunicii mele fără acte),pentru ca atunci gândea că nimeni nu o sa cumpere un teren de 400 mp prin care SINGURA cale de acces e comuna,doar că acum s-a sucit.
Așă că nu am cum sa fiu de acord atâta timp cât eu nu am pe unde intra pe proprietatea mea,departe de mine gândul de ai pune bețe in roate!

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii