Categorii
Intrebari de la cititori

Pot aplica carton bituminos peste sindrila bituminoasa?

Buna ziua! Acum cativa ani, am acoperit un garaj cu suprafata de 50 mp cu sindrila bituminoasa. Dupa un timp a inceput sa picure pe ici – pe colo, apoi un vant puternic a smuls cateva bucati destul de mari. Acum, cand ploua, ploua si inauntru in anumite locuri, mai ales ca panta acoperisului nu este mare. Mesterul care a realizat constructia a spus ca era verde cheresteaua si cand s-a uscat a generat probleme. Incerc sa gasesc o solutie care sa fie cat mai simpla si mai putin costisitoare.


Intrebarile sunt: pot aplica un strat de carton bituminos peste sindrila bituminoasa? Adica daca este viabil din punct de vedere tehnic, pentru ca estetic nu m-ar deranja deloc.
Daca da, care ar fi pasii pe care ar trebui sa ii parcurg? Ar trebui sa aplic vreun strat de ceva anume peste sindrila bituminoasa inainte de a lipi cartonul bituminos?
Eventual, exista pe piata vreun produs sau o categorie de produse mai potrivite pentru o asemenea operatie? Multumesc!

Intrebare de la Tudor, pe adresa redactiei: Pot aplica carton bituminos peste sindrila bituminoasa?

4 răspunsuri la “Pot aplica carton bituminos peste sindrila bituminoasa?”

Este mai complicat si nici nu asigura durata mare de viata a invelitorii, montarea peste sindrila bituminoasa a membranei bituminoase…. asta presupune fixarea sindrilei pe astreala asa cum se cuvine, aplicarea unui strat de amorsa bituminoasa, aplicarea la cald a membranei bituminoase, care trebuie sa fie de 4-4,5 kg/mp/.
Nu este o treaba serioasa.
Va sugerez sa desfaceti sindrila bituminoasa si sa folositi tabla cutata zincata mai bine cea cea cutata colorata cu protectie suplimentara.
Manopera de montare a tablei cutate este redusa, si aveti si avantahul ca panta fiind mica puteti prin latimea imbinarii sa controlati eventualele infiltratii la debite mari de apa sau inghet dezghet.

Multumesc foarte mult!

In ce priveste manopera, nu este o problema pentru ca mesterul care a pus aiurea sindrila peste cheresteua verde trebuie sa isi asume eroarea si sa monteze ceea ce cumpar eu, fara sa mai solicite manopera. Dar nu imi dau seama daca pentru mine nu inseamna un efort financiar sensibil mai mare daca voi cumpara tabla in loc de carton bituminos. Am vazut atatea materiale cu atatea preturi incat chiar nu pot face o comparatie relevanta.
In alta ordine de idei, daca va fi sa folosesc tabla, nu as putea sa o montez fara sa scot sindrila?

Se poate monta tabla si peste sindrila bituminoasa, insa apa provenita din condens va fi prezenta aproape mereu sub tabla, determinand o mai rapida corodare. Pusa pe lemn e cu totul altceva, beneficiaza de o anume ventilatie.
Pretul unui mp de tabla cutata de 0,35 mm este de 14,7 ron.
Pretul unui mp de membrana bituminoasa de 4 kg/mp si al amorsei pe/mp totalizeaza 1,42 ron.
Dumneavoastra analizati si veti vedea ca merita sa puneti tabla din toate punctele de vedere, si al rentabilitatii, si al fiabilitatii si al esteticii.

Multumesc inca o data!

Am insa rugamintea sa imi confirmati ca preturile indicate de dvs. (14,7 ron/mp pentru tabla, respectiv 1,42 ron/mp pentru membrana si amorsa) au fost corect indicate. Nu cred ca poate sa fie 1,42 ron/mp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *