Categorii
Intrebari de la cititori

Pot mansarda cu structura metalica o casa cu 3 pereti ramasi din paianta?

Buna ziua, intrebare de principiu apoi detaliem daca este cazul: locuiesc intr-o casa doar cu parter, mare parte din caramida (doar 2-3 pereti au mai ramas din paianta). Doresc sa stiu daca se poate face o mansarda pe structura metalica usoara, avand in vedere ca am fundatia foarte putin adanca si veche.
M-ar interesa o mansarda pe structura metalica si cu OSB. Astept raspunsul Dvs. Multumesc.


Intrebare de la Gabriela, pe adresa redactiei: Pot mansarda cu structura metalica o casa cu 3 pereti ramasi din paianta?

3 răspunsuri la “Pot mansarda cu structura metalica o casa cu 3 pereti ramasi din paianta?”

La mulți ani!

NU SE POATE.
DAR, UN SFAT MAI BUN VA POATE OFERI UN PROIECTANT SAU UN ARHITECT. EI VOR GASI O SOLUȚIE OPTIMA PENTRU CAZUL DVS.

FDK GRUP
VOM CONSTRUI DIN 2016 IN IASI DAR SI IN ZONELE LIMITROFE CASE LA ROȘU ȘI LA GRI, EVENTUAL LA CHEIE. PLATA PE MANOPERELE EXECUTATE
DETALII
0747878812
foreman_construct_building@yahoo.com

La multi ani!

La modul in care ati formulat intrebarea nu puteti primi un raspuns pertinent. Nu se poate este unul din raspunsurile posibile. Pentru un raspuns corect trebuie mai multe informatii: planul casei cu indicarea peretilor din paianta, grosimea peretilor din caramida, cote de gabarit, etc, etc. Abia apoi se poate stabili daca se poate. Este posibil sa existe solutii de consolidare si mansardare in varianta dorita de dumneavoastra sau in alta varianta dar va conta enorm de mult costul acestora.

Mai multe detalii la 0722270400

…. mai degraba pe o structura usoara din lemn, cu acoperis de tip mitek. Eu am intrebat direct pe site-ul acestui producator de prefabricate si m-au directionat catre un proiectant zonal cu care ei lucreaza. Discutia cu acesta din urma a fost revelatoare, mi-a spus ca noile tipuri de structuri (cu tigla metalica) sunt de vreo 4 ori mai usoare decat acoperisul clasic, cu tigla ceramica, cum se facea pe vremuri. Intr-o prima faza este necesara o expertiza (un expert in structuri, de obicei firma de proiectare are proprii colaboratori si nu lucreaza cu altii) – pentru a vedea daca fundatia suporta noua solutie de acoperire. Aceasta presupune saparea unei gropi langa zidul casei, pentru a vedea starea fundatiei. Expertiza costa cateva sute de euro (200-300). In functie de rezultat afli ce se poate face mai departe. Sper sa te ajute …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *