Categorii
Intrebari de la cititori

Pot sa aplic polistiren pe un perete izolat cu polistiren?

Am izolatie pe peretele de nord al casei, cu polistiren de 10 cm, dar nu de foarte buna calitate. Se mai poate aplica peste tencuiala primului strat un alt strat de polistiren?


Intrebare de la Bulgaru, pe adresa redactiei: Pot sa aplic polistiren pe un perete izolat cu polistiren?

9 răspunsuri la “Pot sa aplic polistiren pe un perete izolat cu polistiren?”

Este dificil deoarece din punct de vedere tehnic este greu de gasit o solutie de fixare a celui de al doilea strat.
Solutia este sa inlocuiti vechiul polistiren cu unul nou.

Corect insa va aflati intr-un caz atipic. Cine garanteaza ca stratul suport este suficient de rezistent? Dupa acelasi principiu, daca nici la aplicarea initiala nu s-au montat dibluri, va asumati niste riscuri. Gasiti pe olx chiar si la bucata si montati macar partial (mai rare si cel putin la segmentul de mijloc)

Dar in legatura cu diblurile, am inteles ca la o inaltime mica a peretelui, 2.5 m la mine, nu este absolut necesara ci ar merge doar cu adeziv pe toata suprafata placii de polistiren.

Nu faceti compromisuri.
Nici chiar cu dibluri nu va garanteaza nimeni ca va exista sustinere suficienta.
Ce tip de suport se gaseste sub stratul de polistiren deja montat caramida, BCA exista tencuiala sau sa montat direct pe zidarie.

peretele din boltari de ciment si sunt tencuiti, iar primul strat de polistiren este cu adeziv pe toata suprafata si cu dibluri la toate incheieturile plus pe mijlocul placii, este vorba doar de peretele din spatele casei(nord) si putin pe lateral.

Puteti pune peste.
Dar puneti dibluri obligatoriu.
Am intrebat ce suport este sub polistiren sa stiu daca diblurile se vor fixa. Daca peretele este tencuit + grosimea boltarului dibluri de 25 sunt suficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *