Categorii
Intrebari de la cititori

Probleme igrasie – condens, casa izolata cu polistiren eps 80

Sal, am si eu o problema cu igrasia – condensul. Am o casa p + m, finisajele terminate anul acesta in toamna, izolata la exterior cu eps 80 austrotherm dar partea de jos adica soclul casei este neizolat. De cand a venit frigul asta mare (-15 20) a inceput sa-mi apara umezeala in partea de jos a casei unde se imbina pardoseala cu peretii exteriori si vreo 5-6 cm in inaltime pe toata lungimea peretelui exterior (doar in camerele in care stau mai mult, adica dormitor, bucatarie si baie). Am o temperatura in interior de 18-20 grade la parter iar la mansarda de 20-22. De ce maresc temperatura mai rau apare condensul. La o temperatura de 17-18 grade nu mai apare acel condens. Ce ma sfatuiti. Va multumesc anticipat.


Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Probleme igrasie – condens, casa izolata cu polistiren eps 80.

3 răspunsuri la “Probleme igrasie – condens, casa izolata cu polistiren eps 80”

Pereti nu au apucat sa se usuce . Cred ca aveti nevoie de dezumidificatoare , care sa absoarba umiditatea si sa nu mai treaca in pereti . In partea de jos condenseaza, fiind zona mai rece , este normal .

Buna ziua,

Aveti o punte termica la nivelul pardoselii. In momentul termoizolarii peretilor se continua aceasta operatie si la soclul cladirii. E elementar. Sunt niste norme tehnica care trebuie respectate. Acesta este pretul pentru lucrul cu amatori.

In primavara, cand temperaturile permit, finalizati-va termoizolarea in mod corect. Alte cheltuieli, alta distractie! Incercati sa apelati la specialisti.

As vrea sa stiu si eu am casa făcută recent plafonul e din rigips si mi se face condes foarte mult am a izolat podul casei cu polestilin dar degeaba ma poate ajuta si pe mine cineva cum sfat rog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *