Categorii
Intrebari de la cititori

Pufferul nu da randament (instalatie cu centrala pe lemne 35 kw)

Buna seara! Va rog as dori cateva sugestii, pareri etc. de la cine se pricepe mai bine.
Am o centrala pe lemne cazan normal de 35 kw, la care am adaugat un puffer de 800 l feroli. Am instalat dupa schema. Am 17 calorifere de 160 cm, la o suprafata de 200 m2, unde o camera de 70 m2 are 3,5 m inaltime. In rest inaltime normala. Peretii izolati pe afara cu 10 cm scartaietoare. Am pompa pe tur, pompa pe retur (grumfus). Centrala intra in puffer tur sus, retur jos. tot de sus pleaca turul la calorifere si de jos returul la calorifere. Bineinteles termostate pe centrala si pe puffer, vana de amestec la centrala, dar si pe turul de la puffer sa pot regla iesirea temperaturii, supape de sens, termometre peste tot etc.
Siu acum problema mea si va rog sa ma ajutati cu sfaturi si pareri.
PUFFERUL NU DA RANDAMENTUL LA CARE MA ASTEPTAM SI ANUME, PIERDE DESTUL DE REPEDE TEMPERATURA. DESI MERG CU CENTRALA PE 80 – 90 GRADE SI IES DIN PUFFER CU 50 GRADE, TEMPERATURA DIN PUFFER SCADE DESTUL DE REPEDE. ASTFEL INCAT NU POT AVEA IN SPATIU O TEMP MAI MARE DE 10-12 GRADE. :(. INCALZESC CU BRICHETE DE RUMEGUS ruf, FOARTE BUNE DUPA PAREREA MEA. ARD FOARTE BINE. INTR-O SINGURA ZI ALIMENTEZ 40 KG DE BRIGHETE ruf. DACA LA ORA 20 FAC UN PLIN LA CENTRALA, DIMINEATA CAND AJUNG AM 5-10 GRADE IN SPATIU.


AM INVESTIT MULT IN PUFFER SI INSTALATIE DAR REZULTATUL ESTE: ABSENT. NU VAD NICI UN ROST PUFFERULUI DIN CAUZA CA CENTRALA ARDE DE LA ORA 12 – 20 4 PACHETE DE ruf x 10 KG, SI NICI CALDURA NU AM. CU POMPELE MERG PE VITEZA 2. IESIREA LA COS ESTE DE 200 SI ESTE DIN INOX. CENTRALA ARDE BINE, DAR DESI SE SPUNE CA DUPA PRIMUL PLIN PUFFERUL AR TREBUI SA AJUNGA LA 80 DE GRADE LA MINE DUREAZA APROAPE O ZI. LEGATURILE INTRE CENTRALA SI PUFFER SUNT PE TEAVA DE UN TOL. PLECAREA DIN PUFFER TOT PE UN TOL. NU INTELEG CARE ESTE ROLUL PUFFERULUI PENTRU CA EU MA GANDEAM CA IN LIPSA FOCULUI VA MAI TINE CATEVA ORE CALDURA PE CALORIFERE DAR… NU. VA ROG DACA DORITI SA IMI DATI CEVA PARERI.

Intrebare de la Roby, pe adresa redactiei: Pufferul nu da randament (instalatie cu centrala pe lemne 35 kw).

3 răspunsuri la “Pufferul nu da randament (instalatie cu centrala pe lemne 35 kw)”

Buna ziua!

Instalatia dvs are probleme care sunt dificil (daca nu inposibil) de rezolvat de la distanta.

In primul rand verificati cerintele producatorului centralei cu ce aveti dvs instalat.

La ce ma gandesc:

A. Aveti o problema cu eficienta cazanului.
1. Ori capacitatea calorica a combustibilului utilizat, (spuneti ca e o centrala „normala” si folositi peleti – recomanda producatorul asta?)
2. Tirajul corect al cosului (nu cumva aruncati caldura pe cos)?

B. Pufferul este subdimensionat. Recomandarea optima este 50litri per KW al centralei. Insa mai toti comerciantii, pentru a nu speria cumparatorii (pret/dimsneiuni puffer), sugereaza raportul minimalist si care nu trebuie sa creeze asteptari prea mari de autonomie de 20-25litri / KW.

C. Partea de automatizare. Daca aveti in cazan 80-90 grade, aceeasi temperatura va trebui sa o aveti cel putin in partea de sus a pufferului si cat mai mult din el. De ce va pleaca din puffer doar 50 grade? Ce sistem de automatiare comanda cele 2 pompe Grundfos?

buna seara
– de ce aveti pompa si pe tur si pe retur?
-daca cosul este de 2oomm la centrala de 35kw este mic uitati-va in cartea cazanului la diagrama,parerea dv ca arderea e buna e subiectiva,cit de sus merge? are macar 0,6m peste coama?
-17 radiatoare de 1600 inseamna 40-50kw mi se pare cam mult pt centrala de 35kw
– puterea centralei se stabileste dupa suma puterilor caloriferelor +10-15%de siguranta din cauza ca lemnul de regula are o umiditate mai mare de 20% la dv nu e cazul folositi brichete

…cel mai sigur puffer-ul este subdimensionat, aveti nevoie de cel putin 2000 l la centrala de 35 kw plus ca toata instalatia este cam incorect facuta, aduceti un meserias (adevarat) acasa sa vada si sa va spuna exact.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *