Categorii
Intrebari de la cititori

Sa cumpar un apartament sau sa ridic o casa pe un teren existent?

Buna ziua. Sunt indecis ce sa fac. Sa cumpar un apartament sau sa ma apuc sa ridic o casa pe un teren deja existent? Sunt nehotarat mai ales datorita faptului ca sunt in dilema cu preturiile reale de constructie.


As dori sa ridic o casa cu o suprafata utila de maxim 120 mp (P = Living, Bucatarie si o baie. Etaj = 2 dormitoare, 1 baie si o camera de dressing). Altceva nu as avea nevoie doar daca nu gasesc un proiectant sa le incadreze bine.

Acum as dori sa stiu cat ar costa o casa la gata (fara proiect) cu finisaje medii:
– parchet 12 mm;
– faianta in baie pana sus;
– usi: nu cele mai ieftine;
– scari interioare placate cu lemn (dar suport beton) si balustrada lemn;
– incalzire CT, radiatoare clasice;
– termopan 3 sticle (aici nu fac rabat);
– pereti caramida + termoizolatie + decorativ;
– Gard beton + fier – 20 ml;
Cam acestea sunt pretentiile mele. Cam care ar fi costurile pe mp la gata? Si cat ar fi timp de executie ?

Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Sa cumpar un apartament sau sa ridic o casa pe un teren existent?

10 răspunsuri la “Sa cumpar un apartament sau sa ridic o casa pe un teren existent?”

BUNA ZIUA Unde doriti sa construiti? Avem construita la cheie o casa de acest fel executata anul trecut.Daca doriti sa o vedeti intrati pe firme constructi Valcea, cautati SC ELIVIL CONS SRL si veti vedea cateva poze cu aceasta casa,daca va place ne puteti contacta pe e-mail vilmacomp1969@yahoo.com sau tel 0724156676 pt mai multe detali STIMA

Noi la Brașov construim case de vânzare cu 300mp de teren și le vindem cu 45000euro la roșu și 67000 la cheie cu finisaje,încălzire,utilități și gard metalic,fără pavele și amenajări speciale de curte.Nu știu ce fonduri aveți.

Am vazut pe facebook,ceva de genul, „Gconstruct”. Fac case si la cheie.incepand de la 280€/mp.

Cu banii de apartament, mai ales daca ai terenul, poti duce o viata la curte.este o mare diferenta.dar trebuie sa se incadreze in cerintele tale.ca locatie, ca transport, sa ai in apropiere tot ce ai nevoie…etc

pot constru cu 259 euro mp la cheie fara termopane aici difera mult ca pret si calitate si sa nu fie pretentii precum marmura si alte pretentii acesta e pret cu materiale normale tel 0748898585

Salutare. Nu există grad de comparație. Evident casa este cea mai bună alegere. Cu siguranță te duce mai puțin decât un apartament iar avantajele sunt evidente mai multe. Noi am reușit să o ridicăm la roșu anul trecut și anul acesta vrem să ne și mutăm. Până acum ne-a costat cam 21.500 maxim 22.000 cu învelitoare cu tot și avem 149 MP utili, amprenta 86 MP, la parter, living, bucătărie + spațiu de luat masa, baie și o terasă generoasă și la etaj, 3 dormitoare, din care cel mare cu dressing generos și unul din celelalte două cu un dressing mai mic, plus o baie de aproape 10 MP. Deci mai mult decât vrei tu. Nu sta pe gânduri, casa este cea mai bună alegere.

Bună ziua,

Personal, as opta pentru o casa, unde m-as limita doar la spațiul necesar (o bucătărie spațioasă, un dormitor, un living, un grup sanitar, un grup tehnic si eventual o cameră de oaspeți).
Investiți intr-un proiect concret(nu costă chiar atât de mult), cerând și un extras de materiale și cantități (atenție, orice m2 in plus implica si costuri suplimentare – fundație mai mare, zidărie, acoperiș, etc.)
Astfel veți ști cat va costa materialele efectiv pentru construirea casei. Vor fi si cheltuieli cu autoritățile (primărie, gaz, apa, etc.). Apoi manopera reala de lucru cu oameni serioși, calificați si cu experiență de șantier.

Mult succes.
maistru structuri construcții civile
Marian Ivascu-Iasi

Detalii
foreman_construct_building@yahoo.com
0747878812
Fabricutza De Kasutze-Iasi.

Buna,
Nu se compara traiul la casa cu locuitul.intr un apartament-decat pentru barbatii mai comozi care nu vor sa tunda un gazon si sa intretina o curte. Ca si pret al constructiei, cu materiale normale, luati un 300€/mp , insa acesta poate creste functie de materialele folosite. Dupa ce aveti proiectul va pueti face o idee la cat se ridica toata constructia- sa tineti cont si de cheltuielile neprevazute, maxim pana-n 10% din val. constructiei! Sa alegeti un proiectant bun, si asta va rezolva multe dureri de cap!

Din intrebarea ta,reiese ca locuiesti la bloc,dar in ce oras? Spre exemplu ap.3 cam in Drobeta Tr.Severin =30000E (anunt pe net),iar in Bucuresti 67000.
Deci: 30000:120 mp=250E/mp. In conditiile acestea 30% va fi manopera =9000E,iar cu restul materiale casa,gard,autorizatii ,proiect s.a.Nu cred ca o sa reusesti,iar daca pe aici te gandesti,sfatul meu ar fi sa uiti.O casa nu inseamna o pereche de pantofi caare daca nu iti mai plac ii dai unui amarat.
Pomeneai mai sus de tamplarie cu sticla „tripan” si asta ma face sa cred ca locuiesti intr-un oras mai mare,iar datele problemei se schimba si daca ai forta sa urci la 350E/mp,iti vei ideplini dorinta fara ca mai tarziu sa iti pui intrebarea ‘unde am gresit’.
Eu vad lucrurile ca mai toti constructorii si am capatat o oarecare experienta(vorbesc doar in numele meu) si nu vreau sa supar pe nimeni ,mergi la un arhitect iti face un proiect iar in cazul tau te costa in jur de 1500E, platesti ca nu altfel nu poti….a fost recomandat .Te interesezi de materiale,cauti discounturi iei legatura cu mai multi constructori si aici incepe jocul cu soarecele si pisica. Aici se poate negocia la sange si de multe ori constructorul,nu ma refer la firme mari accepta sa lucreze fiind presat de oamenii cu care lucreaza de datorii si cate altele sa accepte suma oferita.in multe cazuri acesta poate esua schimbi echipa,vin altii incep comentariile si tot asa pana o sa termini casa.
Nu cerd ca cineva si-ar dori asa ceva.Relatia beneficiar constructor=parteneriat care se bazeaza pe onestitate de ambele parti.acesta din urma te poate ajuta sa faci un calcul cat mai precis in baza unui proiect sa iti dea relatii despre furnizori cu care
a mai lucrat si are discounturi sa poti scoate un pret mai bun pe materiale.
Casa pe care o doresti costa cam 40-42000E,iar manopera la cheie minim 90E/mp cam 30 % deci ai grija unde faci rabat.
In general noi constructorii suntem priviti de sus ca niste oameni….
Un om care a locuit la casa nu ar fi pus intrebarea,bloc sau casa la curte.
Succes maxim!

Bună ziua!

Oferta noastră pentru dumneavoastră
Recomandăm o casă solidă, dim materiale naturale – care să respire bine.
120 mp X 50 EURO/MP = 6000 EURO – MANOPERA LA ROȘU.
120 mp X 100 EURO/MP = 12000 EURO – MATERIALELE LA ROȘU.
120 mp X 100 EURO/MP = 12000 EURO – MANOPERA LA CHEIE.
120 mp X 200 EURO/MP = 24000 EURO – MATERIALELE LA CHEIE.
Avans 30%. REDUCERI până la 50% – la manoperă.
Recomandări: Șef Șantier la extinderea și consolidarea Spitalului de Urgență Bagdasar Arseni din București – 3000 mp.

Silvestru Sterie
Telefon: 0733975725
steriesilvestru@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *