Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Se poate monta parchet peste gresie?


Buna seara! Am si eu o intrebare si nu stiu ce si cum sa fac ca sa fie bine. Am gresie in toata casa iar in dormitor si living vreau parchet. Ce sa fac? Cum e mai bine? Sa scot gresia sau sa pun parchetul peste ea? Ma gandesc ca se va inalta si va fi problema la usi iar apoi nu va fi la acelasi nivel cu gresia din hol. Marginile gresiei oricum trebuie date jos indiferent ca scot sau pun peste ea. Chiar nu stiu cum e mai bine. Multumesc!


Intrebare de la Mihaela, pe adresa redactiei: Se poate monta parchet peste gresie?


Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone


Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |

Comentarii

Lucian M in ianuarie 26th, 2016

În mare parte ți-ai dat răspunsul singur. După părerea mea este mai bine să scoți gresia și să pui o izolație mai groasă sub parchet cât sa ajungi la nivelul gresiei din hol. Spor!

Marius in ianuarie 27th, 2016

Buna seara.
Daca nu va deranjaza sa taiati din usa 1 cm se poate monta parchetul fara probleme. La trecerea de pe parchetul montat pe gresie se monteaza un compensator de trecere si se rezolva problema.
Cu stima.

Eugen in ianuarie 27th, 2016

Problema nu este chiar asa de simpla. Trebuie avut in vedere mai intii de care parchet se doreste a fi montat. Cel laminat are grosimea intre 6 si 12 mm, cel triplustratificat are grosimea intre 10 si 15 mm iar cel din lemn masiv intre 14 si 24 mm. In ecuatie mai intra si cit de drept este planseul pe care este montata gresia precum si spatiul actual intre usa si gresie.Trebuie aleasa varianta in care denivelarea dintre gresie si parchet este cea mai mica sau , ideal , sa fie la acelasi nivel. Parerea mea este sa fie scosa gresia , sa se toarne o sapa autonivelanta , sa fie lasata sa se usuce FOARTE BINE si sa se monteze un parchet triplustratificat (care in treacat fie spus nu este chiar asa de scump) mai ales ca este si intr-un living.Spor la munca !!!!!

Marius in ianuarie 27th, 2016

Ce treaba are planseul cu gresia ?
Mi-am permis sftul de a monta parchetul peste gresie din urmatorul rationament :
parchetul clasic iese din discutie pentru ca sigur ar depasi in grosime actualul nivel al gresiei. Daca gresia a fost montata pe o sapa executata bine arunci nici parchet stratificat nu se preteaza pentru ca ar depasi deasemeni in grosime.
Ramane varianta cu laminat dar si aici apare problema ca poate fi mai mic nivelul decat al gresiei si atunci trebuie compensator de trecere sau turnata sapa autonivelanta.
Eu am oferit cea mai ieftina si rapida solutie in avantajul doamnei, daca intentionam sa fac rost de o lucrare o sfatuiam sa scoata gresia . Sincer eu asa as proceda parchet peste gresia existenta.
Cu stima.

gabriel in ianuarie 27th, 2016

Buna ziua! Cand am renovat casa acum 8 ani nu am luat in calcul sa torn sapa autonivelanta (ap.bloc) si am pus un strat de pasla+parchet de 8 mm.
Acum parchetul a inceput sa scartaie in anumite zone :(
Intrebate : pot pune un parchet de 12-14mm peste cel actual sau trebuie scos ,turnat sapa si facut regulamentar :)

Eugen in ianuarie 27th, 2016

Pentru Gabriel,
In postarea de mai sus am exemplificat ca trebuie sa fie planseul perfect plan (turnat sapa autonivelanta) tocmai pentru a preintimpina acest neajuns ca parchetul sa nu scirtiie.Orice denivelare care nu este vizibila , cu timpul , dupa ce se circula pe el incepe sa se curbeze si sa produce acela zgomote de loc placute. Deci bine este ca parchetul vechi sa fie scos si verificat cu un dreptar de cel putin 2 m lungime eventualele denivelari si apoi urmata tehnologia: sapa autonivelanta ,uscare perfecta, suport parchet , parchet. Grosimea parchetului ramine la alegere , cu cit mai gros cu atit mai bun, exclus sub 8 mm.

Mihaela in ianuarie 28th, 2016

Multumesc pentru sfaturi!parchet vreau sa pun de 8 mm laminat…..am sa iau in vedere cele spuse de dvs sunt in dilema inca.dipa mine nu as vrea sa scot gresia…este perfect dreapta dar cum e mai bine asa voi face.usile trebuie neaparat taiate daca nu dau gresia jos deja acum sunt f aproape de gresie.sa vedem cum vom face sotul vrea sa o scoata eu nu vreau sa scoata gresia.multumesc inca o data pentru informatii

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii