Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Vezi cum arata casa de 42 mp cu wc in curte care costa 395.000 USD

5-terasa mare din lemn ridicata pe o dealul de deasupra unei plaje de pe Insula LummiCase scumpe se gasesc nu doar in strainatate, ci si la noi, insa in majoritatea cazurilor pretul acestora este justificat (mai mult sau mai putin) de dimensiunea constructiei, de numarul camerelor, de calitatea finisajelor, mobilierului si accesoriilor cu care acestea sunt vandute.


Nu in ultimul rand, un aport important in stabilirea pretului unei case il are pozitia acesteia: aceeasi casa va avea un pret daca se afla intr-un sat, departe de civilizatie si cu totul altul daca se afla intr-o zona turistica, undeva pe malul marii sau intr-o statiune montana.

O casa mica si frumoasa pe malul marii

Casuta asta de 42 mp se afla in statul Washington, mai exact pe insula Lummi, scaldata de apele oceanului. Dimensiunea si pozitia acesteia o fac perfecta in calitate de casa de vacanta: mica, cocheta, luminoasa si asezata pe o terasa ridicata pe un mal inalt, chiar deasupra unei plaje stancoase inconjurate de verdeata.

Si totusi, micuta casa din lemn are cel putin doua minusuri care, cred eu, o vor face mai greu de vandut. Unul dintre ele este pretul destul de piperat – aproape 400 mii USD – care intuiesc ca este justificat de proprietari prin amplasamentul spectaculos al constructiei si cel de-al doilea este reprezentat de baia amenajata intr-o cladire separata, situata cativa metri mai sus de casuta. Altfel spus, aceasta casuta are wc-ul in curte, asa cum intalnesti doar in gospodariile din mediile rurale.

Interior scaldat de lumina si caldura

Si pentru ca oricum nu aveam de gand sa o cumpar, voi trece peste pretul de vanzare si iti voi spune ce anume m-a facut sa vreau sa-ti prezint aceasta casa. Inainte de toate, mi-a placut faptul ca este mica, adica usor de intretinut si de incalzit, ca este luminoasa, datorita tuturor ferestrelor cu care i-au fost intesati peretii. Adevarul este ca ar fi fost pacat sa fie altfel, avand in vedere privelistea ce se revarsa dincolo de ferestre. Mi-au placut culorile calde in care a fost imbracat interiorul si nu in ultimul rand felul in care a fost mobilata si utilata: se poate observa ca desi are tot ce-i trebuie, micuta casa de vacanta nu este aglomerata, ci dimpotriva, este un spatiu deosebit de aerisit. Agentia imobiliara care promoveaza anuntul de vanzare al acesteia sustine ca dotarile micutei constructii din lemn o fac potrivit nu doar in calitate de refugiu de vacanta, ci si in calitate de resedinta permanenta, fiind ideala pentru un cuplu tanar sau un cuplu de pensionari, care sunt in cautarea unui loc linistit si feeric in care sa-si petreaca ultimii ani din viata.

Imi place foarte mult dormitorul din mansarda: imi imaginez cat de placute sunt diminetile intr-o camera atat de intens luminata, dar si cat de frumoase sunt noptile cand poti admira cerul instelat prin ferestrele montate in tavanul inclinat. Cine nu si-ar dori un astfel de dormitor pentru viata de zi cu zi?

Terasa – poate cel mai mare atu al constructiei

Si daca dormitorul cabanutei m-a facut sa visez frumos, terasa din lemn a acesteia m-a cucerit iremediabil. Pot doar sa-mi inchipui cat de placut este sa-ti incepi diminetile din vacanta savurandu-ti cafeaua intr-un fotoliu de pe terasa ridicata la umbra copacilor seculari ce-si avanta coamele pana in inaltul cerului albastru. Apoi sa servesti pranzul, incheind ziua cu o petrecere zgomotoasa alaturi de prietenii apropiati – suprafata terasei ti-ar permite inclusiv sa o transformi intr-un ring de dans.

Sursa foto: Windermere Realestate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *