Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

5 plante de apartament nepretentioase si usor de intretinut

anthurium planta decorativa de interior

Eu nu sunt de parere sa-ti transformi apartamentul intr-o sera; si nu numai din lipsa de spatiu sau de timp, dar cred ca patru sau cinci plante alese si plasate la locul potrivit pot inveseli si colora atmosfera dintr-o casa.


Pentru cei care iubesc florile de apartament, dar se tem ca nu vor avea timp sa le ingrijeasca, vin cu 5 propuneri de plante nepretentioase, dar spectaculoase, care nu iti vor rapi pentru ele decat 30 de minute pe saptamana.

Bromelia, o floare inrudita cu ananasul

Bromelia este o planta decorativa chiar si cand nu are flori. Are frunze de culoare verde-albastrui dispuse in jurul tulpinii sub forma de cornet, ca si ananasul, cu care se inrudeste. Iubeste lumina, dar nu o asezati direct in bataia soarelui, se simte bine la temperaturi de pana la 27-28 de grade. Nu se uda in exces, dar e bine sa aiba apa in interiorul cornetului format de frunze. Nu va speriati daca planta moare dupa inflorire, ii vor da lastari noi de la baza.

Crotonul – simfonie de culori in casa ta

Crotonul este o planta spectaculoasa, nu prin flori ci prin frunzele colorate in verde, cu striatii de rosu, galben, portocaliu. Va arata cu atat mai bine cu cat va avea lumina mai multa, dar fara sa fie expusa direct in soare. Se va uda abundent dar nu des (o data pe saptamana). Daca nu vrem sa creasca mult in inaltime il putem tunde o data pe an, primavara, pentru a-i da o forma de pomisor cu coroana.

Dieffenbachia, frumoasa si otravitoare

Dieffenbachia este o planta care nu face flori, dar este deosebit de frumoasa pentru frunzele mari colorate in verde cu decoratiuni albe-galbui. Coloritul frunzelor este accentuat, ca si la croton, de expunerea plantei la lumina. Se uda saptamanal, excesul de apa duce la ingalbenirea frunzelor. Daca planta se deterioreaza din variate motive, se va taia, moment in care se va regenera prin lastari noi. Atentie la seva ei care poate produce alergii.

Maranta

Maranta este cunoscuta si sub numele de Planta Paun pentru frunzele de un colorit deosebit: nuante de verde, combinate cu galbui, si mov. Nu este o planta de talie mare, dar, ramurile ei pot atinge lungimi de peste 30 de cm si atunci are aspect de planta curgatoare. Florile sunt mici si insignifiante, dar planta este foarte decorativa datorita frunzelor catifelate si frumos colorate. Se uda o data pe saptamana si prefera semiumbra.

Anthurium

Anthurium sau Floarea Flamingo este o planta superba, decorativa atat prin frunze cat si prin flori. Frunzele sunt mari si de un verde intens, iar florile, cu o durata de viata de cateva saptamani, sunt cerate si viu colorate in rosu sau galben-verzui. De fapt floarea este ceea ce pare a fi pistilul (spadix) iar partea cerata este o frunza transformata (bractee). Iubeste lumina si numai cand beneficiaza de ea va inflori o perioada lunga de timp. Se uda o data pe saptamana.

Ca recomandari generale:

– plantele prefera sa le uzi mai rar cu o cantitate mai mare de apa, decat mai des cu cantitati mai mici;
– este mai bine sa uzi florile seara decat dimineata, in special in perioadele foarte calde din an;
– dupa fiecare udare umple una sau doua sticle cu apa pentru udarea viitoare, pentru a nu folosi apa direct de la chiuveta.

2 răspunsuri la “5 plante de apartament nepretentioase si usor de intretinut”

Eu am o Maranta de 8 luni, de cand m-am mutat si culmea, e singura planta care a rezistat vreodata la mine. Nu e cea mai frumoasa, dar e ceva verde in casa . La mine nu a tinut nicio floare, niciodata, uit sa le ud, nu stiu eu ce sa le fac, cert e ca se usuca imediat, orice floare as avea. Mai putin asta, care nu e pretentioasa deloc . Ma gadeam ca ma iubeste pe mine dar mi-ati spulberat iluziile daca spuneti ca asa e ea, rezistenta :))

Acum ca ai aflat secretul longevitatii acestei plante, poti sa-ti imbogatesti colectia si cu celelalte patru flori di articolul de mai sus care te vor iubi chiar si atunci cand vei uita sa le acorzi prea multa atentie 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *