Categorii
Intrebari de la cititori

Am apartament in bloc nou, izolat la exterior – e friguros

Am un apartament in bloc nou de vreo 5 ani, izolat doar la exterior. Un perete intreg in afara numai geam termopan. La colturile de jos, pe parchet, apare transpiratie doar in timpul iernii. Grinda blocului este la jumatea camerei pe lung, deci tot ce este dincolo de grinda este cu perete in afara, deasupra e balconul vecinului, in capat la fel peretii fiind reci tot timpul. Incalzirea o am de la centrala termica de 24, dar diferenta de caldura in termostat este de exemplu 20 grade la peretele intreg si de 18 grade la cel cu termopan.


Mentionez ca stau la parter inalt, dedesubt sunt garaje deschise. Ce ma nemultumeste pe mine este ca e rece inauntru, ma gandeam sa izolez peretii pe interior care sunt in afara pe partea cu termopanul iar sub parchet sa pun ceva izolatie. Mentionez ca nu am condens pe pereti, numai in colt pe parchet unde aveam o servanta si nu circula aerul, am luat-o si acuma e bine si asta numai in timpul iernii, cand e frig afara. Ce as putea face sa am o camera calduroasa? Va multumesc.

Intrebare de la Elly, pe adresa redactiei: Am apartament in bloc nou, izolat la exterior – e friguros.

9 răspunsuri la “Am apartament in bloc nou, izolat la exterior – e friguros”

Buna seara.Aveti o situatie destul de complicata dar sunt convins ca exista si rezolvarea problemei dumneavoastra.Sunt mai multi factori care creaza temp.scazuta iar pt.a nu continua sa cheltuiti bani fara rezolvarea problemei incercati sa gasiti profesionisti in domeniu.Eu am o vasta experienta pt.a va ajuta dar momentan sunt plecat din tara.Daca doriti mai multe inf.e-mail neaguvasile1966@gmail.com sau trimeteti-mi un nr.de tel.si va contactez eu.O seara frumoasa.

Ma revolta o asemenea situatie! Nu aveti garantie de la constructor sau dezvoltatorul imobiliar care a investit in acele locuinte? Pentru lipsa de profesionalism si pacalirea beneficiarilor, ar trebui sa plateasca din plin toate remedierile necesare si pentru disconfortul creat.

Multumesc pentru raspuns , o sa va contactez in email d/le Neagu .
Pt d/a Eugenia , nu am pe cine sa trag la raspundere ,firma din Cluj a dat spre vindere locuintele unei asociatii din Arad ,bla bla , deci finalul am luat teapa am luat …ce sa zic acuma trebuie sa imi rezolv situatia pe cat posibil sa pot locui cat de cat decent .O zi buna va doresc !Elly

Buna ziua.Eu pe 26 martie o sa ma intorc in tara pt.7-8 zile daca doriti putem discuta mai amanuntit despre probl.dumneavoastra.Cu stima.

Buna ziua

Pentru a intra in detalii contact tel:0744.310.445 sau email: cccristian77@yahoo.ro

In situatia dumneavoastra sigur trebuie facut o suplimentare de izolatie pe interior.

Nu folositi polistiren la interior(efect de sera, boli). Folositi vata minerala bazaltica de foarta buna calitate/densitate, pentru a castiga caldura cu o grosime cat mai mica(sa nu va fure mult din spatiul de la interior),pentru ca se va adauga structura si rigips.

Un calcul corect de wati pe calorifere s-a facut? deoarece centrala este OK de 24

Cu stima,
Cristian

Buna ziua.In primul comentariu scris de mine am fost suficient de discret pt.ca dumneavoastra sa intelegeti ca in constructii sunt doar doua variante -profesionisti si restul -.Este bine ca sfaturile ce le primiti sa fie argumentate.O zi buna va doresc.

Buna ziua

Revin cu argumente:
Izolatia casei se face pe EXTERIOR sau pe EXTERIOR SI INTERIOR(comfort termic sporit) cu conditia: a. ca tamplaria si fie de buna calitate
b.Instalatia termica bine executata(calcul perfect de watt atat la centrala cat si la calorifere in functie de metrii cubi locuibili(volum), si de asemeni se recomanda o instalatie executata cu distribuitoare independente pe fiecare calorifer)
LA EXTERIOR
daca izolatia exterioara este executata este greu sa mai interveniti acolo, dar 1.verificati izolatia planseului, si mai exact tavanul cu tot cu grinzi in garajele de dedesub(asta se poate face cu costuri relativ mici)
2.verificati izolatia glafurilor exterioare si interioare(exterior se va izola cu polistiren extrudat de minim 3 cm, iar interior se va izola cu vata minerala bazaltica de 5cm)-asta se va face cu costuri relativ mici
LA INTERIOR
Daca la exterior totul este in regula(tavan garaje si glafuri ext), verificati instalatia(watt/camere/volum;cum este executata instalatia), verificati tamplaria(cate camere are structura-minim 5 camere ideal,aveti grija ca sticla sa fie montata corect-nu are decat o singura pozitie catre int sau ext;in functie de producator puteti schimba sticla termopan, cu trei foi de sticla, low-e, gaz )-costuri relativ mici.
Daca toate astea sunt OK, nu va ramane decat o izolare suplimentara pe interior(pereti si tavan cu vata minerala bazaltica-ideal knauf smart roof, iar pardoseala cu polistiren extrudat minim 3 cm-ideal 5 cm)-costuri mari si reducere de suprafata.
Mai aveti o posibilitate INCALZIRE IN PARDOSEALA-costuri mari comfort extra
sporit

Pentru mai multe detalii va raspund pe mail sau telefon

Cu respect,
Cristian

Am apelat la acerst site cu speranta ca voi primi sfaturi de specialitate .Va multumesc pentru bunavointa de am/mi raspunde , am sa aduc unele completari ca sa va formati o idee mai buna .
Apartamentul meu este doar cu 1 camera 5.30m x 4 m *bine si bucataria si baia plus hol care sunt separate de camera printr/un zid facut din bca*,problema e la camera care are o parte in afara spre nord . Caloriferul este de 2 m de lung cred ca au calculat bine cei de la eon cand l/au pus .Referitor la glafuri sunt un dezastru , deci pusa gresie pe exterior cu ceva silicon care e tot crapat iar la interior e facut zid de 0.60 m latime ,care nu/i vad rostul doar pt design . Am chemat un baiat pentru termopane sa vedem ce/i de facut cu geamul asta imens de 4 m . Mai departe mi/ati spus de izolatia pe exterior in garaj am verificat si e polistiren de 5cm .La interior sub parchet laminat nu e pus decat folia aia subtire care se pune de obicei .
Revin pe parcurs cu detalii dupa ce mai fac niste investigatii .
Va multumersc !
Elly

Buna ziua-Revin

Rezolva glafurile,creste izolatia sub parchet(dar sa o faca bine) pentru un comfort usor marit.

Izoleaza-ti peretele acela spre exterior pentru ca acolo este cea mai mare problema, si parerea mea este ca de aceea ai si condensul la partea de jos si o sa iti explic de ce, si polistirenul extrudat de la parchet sa vina sub vata de la perete, chiar lipestele intre ele ca sunt acum adezivi pentru orice.

MESERIASII si „e multi” in Romania cand au facut termosistemul exterior ti-au placat cu polistiren de 2 cm sau poate deloc grinda inferioara(ca tu nu vei sti niciodata cu cat s-a placat blocul pe toate suprafetele(ori ai 12 pe alocuri,2 pe alocuri, 5 pe alocuri), ca asa le-a dat lor firul cu plumb la placare, si de obicei aceste diferente + sau – apar la partea de betoane ca acolo sunt cofraje care li se umfla sau pleaca cu totul(unde este cel mai mare transfer termic-vara cald si iarna rece) si de aici o intreaga ta problema cu recele si condensul la pardoseala.
Mai poate fi placarea incorecta a subsolului, dar zici ca este OK

Nu antreprenorul este de vina si nici constructorul nu este,pentru greselile mici sau foarte mari(ca nu ei fura materialele, ei doar le platesc, ca nu ei presteaza lucrarea ci doar o plateste), ci pur si simplu calitatea omului.

… dar mai sapam sa vedem daca poate fi si altceva

Sa auzim de bine

Cu stima,
Cristian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *