Categorii
Intrebari de la cititori

Am de amenajat bucataria, as vrea sa fac o parte living

Buna ziua, am de amenajat bucataria de 5/5 m (25 mp). As vrea sa fac o parte living, o parte bucatarie. Am trei usi pe trei colturi, cam asa: din usa de la intrarea principala, pe peretele din dreapta este scurgerea si teava de apa, apoi usa din colt, pe urmatorul perete este un geam mic in partea din stanga sus, apoi o alta usa pe coltul peretelui urmator, cel opus usii principale, apoi perete gol si in jumatatea urmatorului perete, cel din stanga usii principale, este un geam de 2 m in trei foi. As vrea sa amenajez ceva mai rustic combinat cu modern. Jos va fi gresie cu model parchet maro, sub ea fiind incalzire in pardoseala. Pe peretii care vor fi de partea bucatariei, va fi faianta maro cu gri, model de piatra. Astept sugestii de amenajare, va multumesc!


Intrebare de la Silvia, pe adresa redactiei: Am de amenajat bucataria, as vrea sa fac o parte living.

5 răspunsuri la “Am de amenajat bucataria, as vrea sa fac o parte living”

Buna, Silvia!

Te rog sa ne trimiti o schita a bucatariei la adresa andrei@casadex.ro, noi o vom atasa mai jos, intr-un comentariu si apoi vom incerca sa te ajutam cu cateva sugestii de amenajare, asa cum ne-ai rugat 🙂

preturile le gasiti pe situl artrenov.ro.puteti sa va faceti un calcul in mare si daca vi se pare ok contactatima la nr 0731387201

E mai bine asa, cu schita 🙂

Pozitia sursei de apa si a canalizarii impun proiectarea mobilierului de bucatarie pe acel perete. Prin urmare, cred ca indicat este sa „crosetam” decorul pornind din acel punct. Iata trei idei de amenajare la care m-am gandit:

1. Se poate proiecta o garnitura pe doua laturi care ar arata ca un L intors, cum privesti schita. Latura paralela cu peretii fara usi va putea fi folosita in calitate de bar sau loc de luat masa.

In coltul din dreapta sus, cum privesti schita, pot fi asezate un coltar si o masuta de cafea asortata, iar mobila de living, biblioteca, cum imi place sa o numesc, ar trebui proiectate in centrul peretelui cu geam mic.

Dezavantajul acestui tip de amenajare il reprezinta spatiul gol/mort cu care te vei alege in centrul camerei. De aceea consider ca fiind mai potrivita cea de-a doua propunere:

2. Bucataria ramane pe acelasi perete, insa paralel cu mobilierul desfasurat intre cele doua usi ale peretelui din stanga, la distanta de cel mult 1,5 metri as monta o insula de bucatarie cu functie de bar, ideal pentru a lua un mic dejun sau o gustare rapida. Scaunele ar trebui sa fie asezate in partea dinspre bucatarie, de cealalta parte a insulei urmand sa fie asezata canapeaua, cu spatele lipit de bar.

Pentru ca barul va fi mai inalt decat spatarul canapelei, poti profita sa-l proiectezi cu un raft in care vei putea aseza niste carti sau mici obiecte decorative. Acest raft poate avea un efect decorativ deosebit daca il vei dota cu niste spoturi sau benzi de iluminat led montate in interior.

Biblioteca si televizorul ar veni asezate pe peretele din dreapta, in fata canapelei, iar un loc de luat masa ar putea fi amenajat chiar in dreptul ferestrei mari.

Mare atentie la iluminatul fiecarei zone in parte: bucataria va avea nevoie de o sursa puternica de lumina. Deasupra barului iti recomand sa montezi un corp de iluminat niste spoturi, iar deasupra locului de luat masa poate fi montat o lustra tip pendul cu unul sau mai multe abajururi.

3. Cea de-a treia propunere spune asa: bucataria ramane in aceeasi pozitie, iar in locului barului poate fi amenajat un loc de luat masa. In acest caz canapeaua merge sa fie asezata cu spatele spre fereastra mare, la o distanta de 0,5-1 metru de ea, iar mobila cu televizorul ar putea fi asezate pe peretele din josul schitei.

Peretele opus bucatariei poate fi folosit pentru proiectarea unei biblioteci incapatoare sau pentru amenajarea unui birou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *