Categorii
Intrebari de la cititori

Am nevoie de responsabil intocmire acte pentru casa terminata

Buna ziua, de curand am terminat constructia unei case si nu am avut responsabil cu executia. Acum, pentru intocmirea actelor, am nevoie de semnatura unui responsabil. Ma poate ajuta cineva? Mentionez faptul ca am angajat diriginte de santier si planul s-a respectat intocmai. Motivul neangajarii de la inceputul lucrari a fost urmatorul: firma pe care am contractat-o pentru executia casei a promis ca o sa-mi rezolve ulterior aceasta problema doar ca nu s-au tinut de cuvant.


Intrebare de la Mihai, pe adresa redactiei: Am nevoie de responsabil intocmire acte pentru casa terminata.

3 răspunsuri la “Am nevoie de responsabil intocmire acte pentru casa terminata”

Domnule Mihai,
Adevarul cred ca este altul, orice firma care executa o lucrare este obligata sa faca proces verbal de: primire – predare amplasament, de incepere a lucrarilor, de trasare, condica de turnari betoane pe etape, de lucrari ce devin ascunse, de finalizare a lucrarilor etc.etc.
dirigintele este cel interesat sa aiba toate acestea, pentru a putea face cartea tehnica,
pentru ce a luat banii de la d-voastra ? Acum punetii in vedere sa va faca cartea tehnica.
Nimeni nu isi va asuma raspunderea pentru niste lucrari executate de altii……
Cu stima

Corect ce spuneti domnule Mihai Lazar cu o mica mentiune ca omul nu are cum sa-i puna in vedere absolut nimic constructorului , neexistand un contract de executie la baza. Este exact sitatia care o explicam intr-o postare (trecuta) pe aici ca nimeni nu-si mai baga pielea la saramura

Cu scuzele de rigoare domnule Mihai este exact situatia cand doresti sa lucrezi cu orice chip ieftin si te bazezi pe vorbele amagitoare ale asa ziselor „firme” fantoma care nu-si asuma absolut nimic. Isi asuma doar banii pe care bineanteles ca i-au luat in totalitate de la dumneavoastra si apoi si-au luat talpasita. Dar stati linistit ca nu sunteti o situatie singulara , sunteti doar un ex. de care multi trebuie sa tina cont de acum incolo cand se apuca de construit o casa.
Acum singura situatie ptr. a reusi sa faceti receptia lucrarilor si efectiv intabularea casei sunt:
1. gasirea unui Diriginte De Santier , dar sa nu va asteptati ca va fi ieftin (va fi mai scump decat l-ati fi angajat de la demararea lucrarilor) ptr. ca va profita de situatia dumneavoastra . Dar si aici exista o problema , daca dumneavoastra nu ati declarat si la I.S.C. inceperea lucrarilor , automat va lipsesc si procesele verbale din fazele determinante ale lucrarii.Daca sunteti arondat la o Primarie binevoitoare se va lega si de acest fapt la receptia lucrarilor. Si orice Diriginte De Santier care se va lega la cap cu aceasta lucrare v-a intampina si el greutati , ptr. ca nu va avea ce sa ataseze la dosarul de intocmire a cartii tehnice.
2 in cazul in care nu gasiti un Diriginte De Santier (nu vreau sa va deznadajduiesc dar este destul de greu ca cineva sa-si bage acum nasul) atunci chiar este o problema ptr. ca va va arunca in procedura de EXPERTIZARE a cladirii si a ceea ce s-a construit . Aici nu vreau sa va descriu prea multe ptr. ca sigur va ia durerea de cap.

Ca sfat : mergeti la Primarie si discutati in cel mai serios mod posibil si vedeti exact cerintele acestora. Acolo vi se va explica clar de ce aveti nevoie , ce va lipseste si cum se poate rezolva situatia avand in vedere cele mentionate de dumneavoastra. Nu cautati Diriginti De Santier pe aici la voia intamplarii(trebuie sa gasiti in localitatea unde s-a efectuat constructia – deoarece acesta cunoaste „portitele” la care dumneavoastra nu o sa aveti acces niciodata), ptr. ca putin probabil sa gasiti vreunul avand in vedere ca nu ati declarat nici in ce localitate este lucrarea executata. Daca este cazul Bucurestiului …hmmmm….birocratie multa cu hartogaraiele (cum spunea cineva odata : ” m-am prezentat cu poala de acte si tot mi s-a mai cerut inca o poala”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *