Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Bucatarie de 6 metri patrati proiectata de un arhitect roman

1-bucatarie moderna de 6 mp cu mobila proiectata pe doua laturiCredeai ca numai strainii au designeri talentati? Ei bine, nu este asa si iti voi demonstra acest lucru cu proiectul de amenajare a unei bucatarii mici de doar 6 metri patrati.


In urma cu ceva timp ti-am mai prezentat un proiect al lui Manuel Saliche, acelasi arhitect roman. Il poti vedea aici: Iata cum poti amenaja o bucatarie mica si moderna de doar 6 mp. In mod intamplator ambele proiecte se desfasoara intr-un spatiu de 6 metri patrati, lucru care le face extrem de interesante pentru multi dintre locatarii apartamentelor din blocurile romanesti.

Mobilier bicolor pe doua laturi

Proiectul de fata mi-a captat atentia din doua motive: pentru ca reprezinta un set de mobilier cu desfasurare pe doua laturi si pentru ca acesta este realizat in doua nuante, fapt ce a dus la obtinerea unui look modern si placut.

Si daca ma gandesc mai bine, imi place ca arhitectul a gasit solutia integrarii unui loc de luat masa, a unei centrale termica si a unui numar absolut impresionant de spatii de depozitare intr-o bucatarie atat de mica. Dupa cum vezi, si un spatiu mic poate fi deosebit de confortabil, cata vreme este optimizat la maximum si decorat in nuante deschise care maresc vizual si lumineaza.

Sper sa-ti placa si tie 🙂

Iti recomand sa citesti si Bucatarii mici si inguste. Cum le amenajam – Idei si IMAGINI

Sursa foto: Manuel Saliche

3 răspunsuri la “Bucatarie de 6 metri patrati proiectata de un arhitect roman”

Buna Victoria,

Felicitari pentru articol, pe mine cu siguranta ma vor inspira culorile folosite si voi incerca sa le adopt si eu in viitoarea bucatarie 🙂

Bonus, am o mica intrebare pentru tine si sper sa ma poti ajuta. Cam care este distanta maxima la care pot pozitiona o chiuveta fata de evacuarea din perete? Ar fi vorba de aproximativ 2 – 2,5 metri. In cazul in care este ok, ce solutii exista pentru o astfel de distanta?

Multumesc!

Buna, Alexandra!

Nu stiu daca exista vreo regula care sa impuna o distanta maxima de montare a chiuvetei in raport cu teava de evacuare a apei menajere din bucatarie si nu stiu nici daca vei gasi un sifon cu furtun atat de lung (2-2,5m). Presupun ca poti primi raspunsul la aceasta intrebare in orice magazin de instalatii sau de bricolaj care are si un sector destinat instalatiilor sanitare. Si noi am mutat chiuveta la 90 cm de robinetii de alimentare cu apa si la aproximativ 50 cm de teava de evacuare si a trebuit sa schimbam atat furtunele, cat si sifonul cu unele adaptate noilor cerinte.

In cazul arhitectului este luat in calcul si un aer conditionat ?
De ce intreb.
Nu vad .
Pentru ca prin grila de jos unde este pozitionat frigiderul , vara cand sunt afara 30° acesta nu mai are ventilatie ( deci funtionare defectuoasa frigider , consum crescut de energie ).
O eventuala interventie la centrala care este pozitionata acolo si mascata aproximativ 4o % .
Ce fac cand trebuie sa intervin la ea demontez mobila de bucatarie ca sa fac revizia la centrala ????
In rest este ok , culori dulapurile suspendate hota incorporata …etc.
Este ok asa.
Mie personal imi place restul dar cu ce am afirmat nu sunt de acord.
O zi buna .
Si astept opinii pro sau contra a ceea ce am afirmat poate reusesc sa mi schimb viziunea asupra utilitatii bucatariei.
O zi buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *