Categorii
Intrebari de la cititori

Cand bate vantul afara este frig in casa la mansarda

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema zic eu destul de mare pentru noi. Locuim intr-o casa cu mansarda iar cand bate vantul tare afara este frig in casa la mansarda. Izolatia am facut-o cu vata minerala de 15 cm si rigips. Astept cu nerabdare raspunsul dvs. Va multumesc.


Intrebre de la Raluca, pe adresa redactiei: Cand bate vantul afara este frig in casa la mansarda.

3 răspunsuri la “Cand bate vantul afara este frig in casa la mansarda”

BUNA RALUCA!

ESTE NORMAL SA FIE FRIG LA MANSARDA DEOARECE LA VANTUL SI FRIGUL CARE SUNT IN ROMANIA IZOLATIA DE VATA MINERALA DE 15 CM ESTE FOARTE PUTIN,MAI TREBUIE SA PUI INCA UN STRAT DE VATA BAZALTICA CU O GROSIME DE 10 CM SI O FOLIE MONTATA IN INTERIOR SA AIBE BARIERA DE VAPORI,O FOLIE FF BUNA DTPDV ESTE DELTA REFLEX.CU STIMA Fanel

Buna Raluca,
si noi ne-am confruntat cu aceeasi problema. Dupa indepartarea rigipsului ne-am dat seama ca existau intreruperi in izolatia cu vata minerala nefiind aplicata corect mai ales in zona capriorilor. Peste un strat de 10 cm era pus un strat de 5 cu folie dar aceasta nu era etansata pe margini si la imbinari cu banda de etansare. La noi remedierea aleasa a fost de inlocuire a stratului terminal de 5 cm cu unul de 10 cm si aplicarea lui astfel incat acesta sa fie continuu pe toata suprafata acoperisului mansardei si izolarea cu banda de etansare atat a panourilor de vata minerala cu folie intre ele cat si a acestora la imbinarea cu peretii, inclusiv in locurile in care ieseau cablurile pentru spoturile de iluminat.
Investitia nu a fost foarte mare, doar deranjul.
Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *