Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cand este bine sa scot si sa mut tuia? Se mai prind?


Buna ziua, am o intrebare la dumneavoastra daca puteti sa-mi raspundeti. Am cativa tuia pe care vreau sa-i scot din locul in care se afla si sa-i mut in alta parte. Va rog sa-mi spuneti cand este bine sa-i scot si daca se mai prind. Cu multe multumiri.


Intrebare de la Anton, pe adresa redactiei: Cand este bine sa scot si sa mut tuia? Se mai prind?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Autor |

Comentarii

FANEL in februarie 6th, 2016

Salutare Anton!

Tuia se poate replanta in primavara fara probleme,dar sa ai grija cand le scoti sa nu le tai radacinile si sa le scoti cu cat mai mult pamant pe radacini.Dupa replantare sa le uzi seara odata la 3 zile.Chao

www in februarie 6th, 2016

Acum 12 ani am replantat 5 tuia batrani de 32 ani.Astazi toti sunt bine pe noua locatie.Lucrarea s-a efectuat in luna mai.I-am scos cu radacini si pamant folosind o macara,i-am transpotat la noua locatie si i-am replantat.Bulbul de pamant cu radacini avea dimensiunea de 1x1x1,5 metri prins in plasa rabit pe laterale pentru a nu se disloca pamantul de pe radacini.Este recomandat ca adancimea sa fie cat mai mare si trebuie marcata pozitia Nord pe tulpina.La replantare am mentinut orientarea fata de punctele cardinale pe care au avut-o pe vechea locatie.Dupa replantare i-am udat in permanenta la 2-3 zile toata vara si in anul urmator.Tehnica am invatat-o de la un santier al Trustului Carpati care efectua lucrari la gradinile din Palatul Cotroceni si carora nu li s-a permis sa taie nici un arbore din cei care ar fi fost afectati de lucrari.Mutau chiar si copaci batrani de sute de ani din specii de foioase.Tuia este un arbore destul de putin sensibil la mutari,dar trebuie avut grija in prima perioada de la replantare.Va doresc succes.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii