Categorii
Intrebari de la cititori

Cati metri trebuie sa las pe lateralele casei pana la marginea terenului?

Pe un teren de 20.90/14.36 ce suprafata maxima poate sa aiba o casa pe parter? Si cati metri trebuie sa las in stanga / dreapta / fata / spate?


Intrebare de la Vera, pe adresa redactiei: Cati metri trebuie sa las pe lateralele casei pana la marginea terenului?

2 răspunsuri la “Cati metri trebuie sa las pe lateralele casei pana la marginea terenului?”

minim 2 m stanga, dreapta, 5 m in fata si 5 in spate in timisoara. nu stiu daca acestea depind de la o localitate la alta, dar nu cred ca prea mult terenul meu are 13×33, iar casa 80 mp. puteti construi cred fara probleme o casa de 100-120 mp cu dimensiunile 8×15 m.Daca doriti mai mare nu va mai ramane loc de acces auto intr-o parte si pompierii solicita asta. In plus, veti avea o casa prea lunga. arhitectul stie care sunt reglementarile din certif de urbanism pe care trebuie sa il obtineti de la primarie. acesta este primul lucru pe care trebuie sa il faceti dumneavoastra sau arhitectul.

Numai consultand RLU (Regulament Local de Urbanism) pentru localitatea respectiva puteti sti. Chiar si in cadrul aceleiasi localitati sunt diferentieri, in functie de zone si subzone. Un certificat de urbanism al terenului va va spune cu certitudine. Costa pana in 10 lei si se obtine de la biroul de Urbanism din primarie in 1-2 saptamani. Sau, daca doriti o simpla informare neoficiala, mergeti cu o copie de pe cadastru si multa politete „sarut mana, …” si va va spune pe loc un anagajat de la Urbanism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *