Categorii
Intrebari de la cititori

Caut in zona Iasi mester sa refaca gard si foisor din lemn

Buna ziua! In urma cu 4 ani am facut un gard, un foisor si un pavilion din lemn. Dupa ce au fost montate, le-am dat cu un strat de lac colorat. Nici cel care mi-a realizat acele repere, nici cel de la care am cumparat lacul nu mi-au spus atunci ca peste lacul colorat trebuie sa mai dau cateva straturi bune de lac transparent, ca sa reziste bine in timp. Timpul a trecut si acolo unde au batut soarele, ploaia, ninsoarea, stratul de lac s-a dus iar lemnul s-a innegrit. Ce s-ar mai putea face acum?
Multumesc!
PS – daca este cineva din zona orasului Iasi, care ar putea sa realizeze aceasta lucrare, astept oferte; sau poate imi recomandati un mester in lemn cu care ati lucrat si de care ati fost multumiti.


Intrebare de la Tudor, pe adresa redactiei: Caut in zona Iasi mester sa refaca gard si foisor din lemn.

3 răspunsuri la “Caut in zona Iasi mester sa refaca gard si foisor din lemn”

Buna ziua,
Parerea mea ar fi sa incercati sa gasiti pe cineva, de la vreun magazin de genul Dedeman, ei au baieti angajati, care in timpul liber lucreaza sa mai castige un ban in plus si unii chiar se pricep sau macar va pot recomanda pe cineva, iar in ultima instanta, din ziar, cautati un meserias. In principiu nu e ceva foarte complicat, daca aveti un pic de indemanare puteti si dvs repara gardul si foisorul, va cumparati o masina mica de slefuit lemnul (si ochelari de protectie sa nu va sara aschii in ochi), are si tatal meu asa ceva si, pana si eu ca femeie m-as putea descurca sa o folosesc, il slefuiti si apoi dati lemnul din nou cu lac. Si noi, la parintii mei acasa, am reparat stalpii de la terasa din lemn, tatal meu I-a slefuit sa inlature negrul acela inestetic iar noi fetele I-am dat cu lac in mai multe straturi. E simplu si nu-ti trebuie cine stie ce pregatire de specialitate, doar un pic de timp.
Va doresc mult succes!

Multumesc!

Este una dintre solutii, intradevar. Din pacate la acest moment, modelul frumos ales de mine la gard si la foisor are panouri din sipci asezate in X, ceea ce face ca slefuirea sa fie foarte dificila in interior, si imposibila acolo unde sipcile sunt suprapuse. Mesterii spun ca doar demontarea, rectificarea pe masini, tratarea si apoi remontarea ar rezolva totul impecabil. Sunt de acord cu ei, dar din pacate costurile implicate sunt foarte apropiate de cele ale achizitiei initiale, iar acum prioritatile mele sunt altele.
M-am mai gandit si sa acopar totul cu o vopsea care sa nu mai lase sa se vada lemnul. Mi-ar parea rau, pentru ca le-am facut din lemn pentru ca imi place sa vad lemnul. Dar daca nu voi reusi altfel, e posibil sa apelez si la aceasta solutie.

Cu multumiri, inca o data!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *