Categorii
Intrebari de la cititori

Ce se intampla daca firma de constructii nu respecta termenele de executie?

Caut firma de constructii serioasa. Casa la rosu, 125 mp cu mansarda, 3 dormitoare, doua bai, bucatarie si living cu terasa. Cit costa casa la cheie si cit la rosu? In cit timp se poate realiza constructia? Compania de constructii are si diriginte de santier? Cum se face plata, la sfarsitul lucrarii? In cazul in care compania nu respecta termenele de executie ce se intimpla? Exista legislatie care sa apere clientul?


Intrebare de la casadevis, pe adresa redactiei: Ce se intampla daca firma de constructii nu respecta termenele de executie?

13 răspunsuri la “Ce se intampla daca firma de constructii nu respecta termenele de executie?”

buna seara
sfatul meu e sa cautati o firma capabila sa accepte sa fie platita la terminarea fiecarei etape stabilita de comun acord,dirigintele de santier e cel care semneaza in cartea imobilului si certifica calitatea executiei dupa care faceti plata,nu va aventurati sa acceptati firme care cer un avans, de regula consistent pt lucrare, o firma sau echipa serioasa trebuie sa aiba un capital de lucru care sa-i permita sa lucreze cu plata la terminarea unei etape,dirigintele e de preferat sa il alegeti dv si sa il platiti, contractul este esential in raportul cu echipa,firma,dirigintele nu vorbim de sume mici construiti o casa si ideal ar fi sa apelati la un avocat, dormiti linistit si nu o sa cereti sfaturi pe net ce sa faceti ca ati luat plasa

Domnule Stefan 51….
Din cate vad dati sfaturi proaste, daca aveti bani de aruncat in vant datii in vant, fiecare firma poate suporta un timp de 3-5 zile de la facturare, dar ce faci cand clientul nu plateste lucrarile executate-prestate ? Il dai in judecata si astepti 2-3 ani de zile sa recoperi banii? Stii ca pentru ati recupera banii trebuie sa mai si platesti o taxa destul de consistenta…stii cati nervi trebuie sati faci ? alergatura, avocati, de ce ar trebui sa suporte o firma toate astea ? NU MAI DEBITATI PROSTII….Vedetiva de instalatiile d-voastra.

Stefan 51, aveti dreptate. Una din problemele pe care le intampini ca si „client”, este atunci cand pseudo-antreprenorii, cheltuie banii intr-un timp foarte scurt pe cheltuieli mai mult sau mai putin personale ( plati mai vechi, …. ruleta de la Casino, etc) in speranta ca beneficiarul „il intelege”. Aia nu e firma de constructii ci de tepari. Distins domn, Mihai Lazar, fiecare se organizeaza cum stie mai bine, dar eu, ca si beneficiar pot plati dupa fiecare etapa a lucrarii, finalizata, iar dvs trebuie sa suportati plata oamenilor dvs, printr-un fond de salarii pe care, din pct de vedere tehnic si moralmente sunteti obligat sa il aveti nu sa imi impuneti sa va platesc la 3-5 zile de la facturare si in nici un caz, plata in natura ci prin virament bancar ( asta daca nu aveti conturile blocate ). Lucrarile efectuate prost, nu merita sa fie platiti nici cu un ban (1). Sper ca ati prins mesajul …

RARES SI MAI CUM ? Ma copii eu am terminat scoala demult… foarte demult timp, dar am fost invatat, cel putin sa ma prezint, sa fiu cinstit, voi cei din ziua de astazi nu ati invatat nici sa va prezentati, voi care traiti in epoca internetului, unde aveti atatea informatii
habar nu aveti pe ce pamant traiti…. nu aveti respect de nimic.

buna ziua
domnul Lazar nu cred ca ati inteles ce am scris,nu face nimic nu ma repet doar va informez daca nu stiti ca meseriasii tepari sint muult mai multi decit beneficiari rau platnici,iar daca mata traiesti din prestari servicii ar trebui sa constientizezi ca teparii compromit toti meseriasi,la cite zile crezi mata ca am fost platit cind am facut instalatiile intr-un shovrum BMV? lucrare de 70 zile,daca nu aveam capital de lucru -mijloace circulante-pe vremea tinereti matale si a mea, nu aveam nici o sansa..

Buna seara.
In primul rand la subiect.
1.Daca, constructorul nu respecta termenele din motive imputabile lui acesta va plati despagubiri conform contractului pe care il veti intocmi si semna la inceputul colaborari.
2.Plata nu se poate face la terminarea lucrarii ci esalonat pe etape de executie la receptia acestora.
3. Firma de constructii nu are diriginte de santier. Dirigintele de santier trebuie sa fie angajat de catre dumneavoastra pentru ca trebuie sa va reprezinte interesele in relatia cu, constructorului.
4. Exista legislatie care sa va apere interesele dar cel mai bine vi-le aparati singur.

Fara sa vreau sa intru in polemica cu, colegi mei constructori, daca soliciti garantii trebuie sa oferi la randul tau. In 15 ani de meserie am vazut tot atatia constructori tepari cati si beneficiari rau platnici….culme este ca nu am vazut niciodata sa lucreze unii cu altii….daca intelegeti ce vreau sa spun.

In alat ordine de idei daca doriti o oferta de pret ma puteti contacta la zambarescu@gmail.com
Cu stima.

Distins domn, Mihai Lazar. Viata merge inainte…Accesul la informatii nu va este ingradit nici macar dvs., cel care spuneti despre noi (ceilalti constructori), ca nu avem respect pentru nimic, din momemnt ce dvs va folositi si de info prin intermediul netului si prin tehnologia necesara. Ati ramas ancorat in trecut dar va place viata buna. Am citit despre dvs. … ; sunt multe de spus !
Si ca sa ma prezint, EU, Rares si nu fac concurenta cu nimeni, mai ales cu firma dvs. care are datorii MARI La Stat, contruiesc blocuri in Cluj-Napoca pe banii MEI … de la 4 etaje in sus !!!
Domnule Lazar, ca dvs. efectiv strica relatiile intre oameni, indiferent de natura sau situatia lor sociala !
Domnule „Marius”, aveti totalmente dreptate si va doresc succes in activitatile prestate !

Domnul Stefan 51 nu vede diferenta dintre un contract cu o persoana fizica si un contract cu o persoana juridica, dansul lucreaza cu plata la terminare, acolo sunt alte conditii inpuse in contract fiind probabil si fonduri europene. EU NU POT SA FAC unei persoane fizice casa pe banii mei si sa astept sa ma plateasca la SFANTUL ASTEAPTA…..

Bună ziua!

125 mp X 53 EURO/MP = 6625 EURO – MANOPERA LA ROȘU.
125 mp X 107 EURO/MP = 13375 EURO – MATERIALELE LA ROȘU.
125 mp X 107 EURO/MP = 13375 EURO – MANOPERA LA CHEIE.
125 mp X 212 EURO/MP = 26500 EURO – MATERIALELE LA CHEIE.
Avans 10%-20%-30%. REDUCERI până la 50% – la manoperă.
Profit 3,33% (10% din manoperă).

Silvestru Sterie (Șef Șantier)
Telefon: 0733975725
steriesilvestru@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *