Categorii
Intrebari de la cititori

Finisaje cu care pot acoperi faianta din bucatarie

Pot acoperi faianta din bucatarie cu ceva? Exista la ora actuala un material pentru finisaj care sa se aplice peste faianta? Vreau sa redecorez bucataria si eliminarea gresiei existente imi creaza probleme.


Intrebare de la Oana, pe adresa redactiei: Finisaje cu care pot acoperi faianta din bucatarie.

2 răspunsuri la “Finisaje cu care pot acoperi faianta din bucatarie”

Buna, Oana!

Nu ne-ai expus si motivul care te indeamna sa-ti doresti eliminarea faiantei din bucatarie, desi mi-ar fi folosit pentru a te ajuta sa gasesti mai usor solutia potrivita problemei tale. Daca problema este cauzata de culoarea placilor de faianta (nu se mai potrivesc cu paleta cromatica a decorului pe care vrei sa creezi), e bine sa stii ca exista pe piata o vopsea ce poate fi aplicata chiar si pe placile de faianta. Este vorba despre vopseaua marca Benjamin Moore. Ca sa-ti faci o idee cum poate arata faianta vopsita, te invit sa vezi urmatorul articol: https://www.casadex.ro/2016/01/amenajarea-a-doua-bucatarii-mici-de-3-si-4-metri-patrati-transformari-de-efect/

Daca insa iti doresti un cu totul alt finisaj sub care sa ascunzi faianta existenta, cred ca poti apela la niste panouri decorative, insa e bine sa angajezi un meserias care stie „cu ce se mananca” acest finisaj si cum se monteaza, astfel incat sa nu intampini probleme in scurt timp dupa montarea lui. Iata cum arata aceste panouri despre care iti vorbesc: https://www.casadex.ro/2015/03/panouri-decorative-finisaj-ce-imita-faianta-piatra-naturala-caramida-sau-lemnul/

Inteleg ca nu vrei sa demontezi faianta existenta, stiu ca acest lucru implica mult praf, zgomot si deranj, dar cred ca ar fi corect sa-ti spun ca cel mai bun rezultat il vei obtine abia dupa demolarea faiantei. Prin urmare, iti recomand sa reanalizezi situatia inainte de a lua o decizie.

Buna ziua

Daca stratul suport, adica faianta sau gresia existenta este bine prinsa de perete/pardoseala, puteti aplica o amorsa speciala de la MAPEI sau o are si hornbach-ul ca marca proprie-de preferat doua straturi, dupa care se monteaza gresia sau faianta, sau orice material dorit, piatra, tencuiala decorativa, tapet,lavabil(pentru ceramica sau piatra se aplica direct, pentru celelalta glet sau adeziv cu plasa de fibra).
Operatiile de pus in practica nu sunt pentru necunoscatori.
Mai multe detalii pe mail:cccristian77@yahoo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *