Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Idei frumoase pentru amenajarea gradinilor mici

1-loc de relaxare in curte mica amenajata frumos


Cei care stau la curte stiu prea bine ca odata cu primavara a venit si momentul in care trebuie sa inceapa pregatirea gradinii si amenajarea terenului din jurul casei pentru sezonul calduros ce se arata la orizont.

Mi-am propus sa-ti prezint astazi mai multe idei ce pot fi folosite atat in amenajarea unei portiuni dintr-o curte mare, cat si in amenajarea unei curti mici, din zonele urbane. Iar unele dintre ele pot fi puse in practica chiar si de catre cei care locuiesc la bloc, dar sunt posesorii unor terase mai spatioase.

Punctul de atractie al gradinii

Orice incapere are un element central in jurul caruia se tese intregul decor. Intr-un living acest element poate fi canapeaua sau un semineu frumos, vedeta unui dormitor este cu siguranta patul, iar in bucatarie privirile ne sunt acaparate, de cele mai multe ori, de garnitura de mobilier. Ei bine, intr-o curte sau intr-o gradina lucrurile stau exact la fel: decorul se construieste in jurul unuia sau mai multor puncte de atractie.

Si daca intr-o curte mare putem vorbi despre mai multe astfel de puncte de atractie, intr-una mica e bine sa ne limitam la unul singur, astfel incat sa ne ramana spatiu pentru conturarea unor alei sau plantarea unor flori frumoase. Si ce poate fi mai potrivit pentru acest rol decat un loc de luat masa in jurul caruia sa-ti aduni prietenii la o sueta sau la un gratar? Vei vedea ca multe dintre ideile ilustrate in imaginile de mai jos au ca principal punct de atractie o masa inconjurata de cateva scaune, iar altele unul sau doua sezlonguri. In jurul acestora proprietarii au plantat diverse flori, arbusti si plante frumoase. Nimic mai mult!

Cum inverzesti o curte betonata sau pavata?

In multe dintre curtile aflate in zonele urbane pamantul este la fel de inexistent ca intr-un living de apartament, intreaga suprafata a acestora fiind betonata si pavata, pentru a putea fi intretinuta mai usor. E adevarat ca aceasta solutie te scapa de multe batai de cap: de udarea si tunderea gazonului, de curatarea frunzelor etc. Insa nu mai putin adevarat este si faptul ca oricat de frumoase ar fi pavelele alese, nu se compara cu niste arbusti verzi, cu frunzele in bataia vantului. Iar o curte in care sunt plantate tot felul de flori este cu siguranta mult mai atragatoare si placuta decat una goala, dar frumos pavata.

Si totusi exista cel putin o solutie de inverzire a curtilor care nu au nici macar un petic de pamant si este chiar mai simpla decat iti poti imagina. Aceasta solutie presupune achiztionarea sau confectionarea unor jardiniere si a unor ghivece mari, suficient de incapatoare pentru arbusti ornamentali si chiar pentru anumite specii de copaci de talie mica si cu crestere lenta sau pentru un gard viu mereu verde. Desigur ca poti planta in jardiniere si diverse flori perene, pe care daca le vei ingriji cum trebuie le vei avea ani la rand. Rasfoieste imaginile de mai jos si vezi cum arata o curte mica in amenajarea careia au fost folosite flori si arbusti plantati in jardiniere si ghivece si nu direct in sol.

Sursa foto: House to Home

Un răspuns la “Idei frumoase pentru amenajarea gradinilor mici”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *