Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Imprimeul floral in amenajarea bucatariei – exemplu in imagini

1-bucatarie cu mobila alba si tapet decorativ cu imprimeu floralGata! Anunt in mod oficial ca nu mai am nici pic de rabdare pana la plecarea definitiva a iernii. Drept urmare, prevad o cascada de articole cu idei de amenajare si design inspirate de primavara, care sa puna accentul pe flori, culori vii si alte elemente specifice. Astazi iti voi prezenta o bucatarie care te duce cu gandul la un camp inflorit.


Mobilier alb cu blat din beton si tapet decorativ floral

Despre bucatariile albe, frumusetea si luminozitatea lor am vorbit in repetate randuri. Cele mai multe dintre acestea sunt amenajate in stil scandinav, un stil in care, asa cum stii deja, predomina albul si toate nuantele deschise. Si cea pe care am decis sa ti-o prezint astazi provine tot dintr-o tara nordica, dar spre deosebire de altele, dotate si ele cu mobilier alb, aceasta are si doi pereti (cei din dreptul blatului de lucru confectionat din beton) finisati cu tapet decorativ cu imprimeu floral. Iar combinatia dintre tapetul inflorat si mobila alba cu design clasic este una foarte reusita, ducand la obtinerea unui decor vesel in care juri ca primavara este la ea acasa.

Chiar daca tapetul pare sa fi revenit in forta in ultimii ani, prea putina lume se incumeta sa-l foloseasca si in amenajarea si decorarea bucatariilor, considerandu-l prea sensibil la patare comparativ cu alte finisaje mai rezistente si mai usor de intretinut, asa cum este faianta, spre exemplu. Nici macar tapetul special pentru bai si bucatarii nu-i convinge pe multi sa se incumete sa renunte la faianta. Dar sunt convinsa ca si-ar schimba parerea si ar privi acest finisaj decorativ cu alti ochi daca ar sti ca exista o metoda prin care cel mai simplu si ieftin tapet poate deveni usor de curatat si de intretinut.

Tapet decorativ pe peretii din bucatarie – cum e posibil?

Despre tehnica de aplicare a tapetului decorativ pe perete, indiferent de tipul acestuia, am scris aici: Cum se aplica tapetul pe perete. Asa ca astazi nu vom vorbi despre asta, ci despre cum ne putem asigura ca tapetul pe care il vom aplica pe peretele din bucatarie va rezista in timp si nu-si va schimba aspectul, fiind totodata usor de curatat. Solutia o reprezinta panourile din sticla securizata: acestea vor proteja tapetul decorativ din clipa in care vor fi aplicate deasupra.

Aceeasi metoda a fost adoptata si in finisarea bucatariei din imaginile de mai jos, unde tapetul decorativ cu imprimeu floral aplicat in zona blatului de lucru a fost protejat cu ajutorul unui panou din sticla securizata transparenta, care poate fi stearsa si curatata foarte usor. Mai multe imagini cu acest finisaj modern gasesti aici: Bucatarii decorate cu panouri din sticla colorata, imprimate digital.

Sper sa-ti placa bucataria de mai jos si sa te inspire in amenajarea casei tale 🙂

Sursa foto: Alvhem Makleri

Un răspuns la “Imprimeul floral in amenajarea bucatariei – exemplu in imagini”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *