Categorii
Producatori | Distribuitori | Magazine

Intrebari si raspunsuri noua generatie – viitorul in materie de incalzire

Incalzire_internet


Am colectat cele mai frecvente intrebari referitoare la influenta tehnologiei asupra sistemelor de incalzire si implicit asupra mediului inconjurator.

Care este viitorul in materie de incalzire? Ce trebuie sa stim?

Noi, cei de la Hoval, credem ca nu trebuie sa faceti compromisuri, iar protectia mediului inconjurator si comfortul trebuie luate in considerare impreuna. Cu noua generatie de cazane si pompe de caldura de la Hoval, incalzirea casei si producerea apei calde menajere este mult mai ecologica, rentabila si simpla. Cum puteti economisi energie si bani? Cum pot fi clientii siguri ca au ales sistemul de incalzire potrivit pentru casa lor? In continuare, vom raspunde la cinci dintre cele mai frecvente intrebari.

Cum putem economisi energie si bani in timp ce protejam si mediul incojurator cu sistemul de incalzire existent?

Viciat, aerul umed retine putina caldura. Pentru a regenera aerul si a extrage umiditatea, acesta trebuie reimprospatat. Daca deschideti geamurile pentru o perioada scurta de timp, aerul viciat este inlocuit cu aer proaspat. Asa numita „ventilatie de moment” din cladirile care nu dispun de o ventilatie confortabila doar schimba aerul in timp ce acoperisul cladirii mentine caldura.

incalzire-inteligenta

Actionati cu inteligenta – cat timp nu va aflati acasa in timpul zilei, nu este necesar sa va incalziti casa.

In camerele pe care le folositi rar, temperatura nu trebuie sa fie la fel de mare ca in camerele folosite des. Este dovedit, ca o temperatura mai scazuta in dormitor poate fi foarte benefica. O fereastra lasata constant intredeschisa duce la pierderea de caldura valoroasa si nefolosita si ulterior scade temperatura in imobil.

Pentru o diversitate a lucrurilor, puteti sa va relaxati facand un dus in loc sa faceti baie in cada. Dusurile consuma mult mai putina apa.

Cum alegem un sistem nou de incalzire? La ce aspecte trebuie sa fim atenti?

Un sistem de incalzire modern trebuie sa fie inteligent, dar in acelasi timp sa foloseasca si surse de energie regenerabile si sa produca un nivel optim de caldura din energia consumata. Un sistem de incalzire este considerat inteligent, daca tehnologia sa de reglare permite cazanului sa regleze temperatura in functie de programul zilnic sau saptamanal stabilit. Este considerat si mai inteligent, daca sistemul de reglare este conectat la internet, permitandu-i sa se ghideze dupa prognoza meteo in timp real. Aceasta facilitate permite cazanului sa adapteze temperatura ambientala in functie de starea vremii. Noua generatie de cazane si pompe de caldura de la Hoval, foloseste tehnologia de control a sistemului TopTronic®E fiind prima si singura capabila de acest lucru.

incalzire_casa

Inteleg ca in ziua de astazi, tehnologia moderna de reglare este o necesitate, fiind de asemenea necesara pentru oamenii constienti de importanta protectiei mediului inconjurator care doresc sa se bucure de un nivel de caldura confortabil. Ce alte variante exista pentru a economisi bani si a tine costurile de incalzire sub control?

Tehnologia de reglare a noii generatii de cazane si pompe de caldura de la Hoval va arata in timp real puterea si eficienta sistemului de incalzire. De asemenea, va pune la dispozitie functii de analiza simple, care va arata cand, dar si cata energie a fost folosita.

Tehnologia de reglare de la Hoval TopTronic® E permite sistemului de incalzire sa foloseasca sistemul de retea inteligenta (Smart Grid). Prin conectarea la o retea inteligenta de energie, unitatea de reglare arata in mod activ cand tarifele de energie sunt mai mari sau cand acestea scad.

Care sunt beneficiile alegerii sistemului de incalzire de ultima generatie de la Hoval?

Puteti ajusta sistemul de incalzire singuri atat direct in dispozitiv, dar si pe ecranul acestuia. De exemplu in sufragerie, de la un laptop sau computer personal, sau prin intermediul unui Smartphone. Indiferent de modalitatea aleasa, operatiunea este mereu aceeasi si intotdeauna la fel de simpla. Laptop-ul sau computerul personal va va arata distributia temperaturii si consumul de energie, nu doar sub forma de cifre, ci si sub forma unor grafice.

Daca stim ca intr-o anumita zi ajungem acasa mai tarziu decat de obicei, putem reduce nivelul de incalzire din cateva apasari de pe Smartphone-ul nostru.

Daca utilizatorul doreste sa suplimenteze instalatia de incalzire, cu panouri solare care vor incalzi apa, el poate sa integreze sistemul cu panouri solare cu ajutorul sistemului de control TopTronic® de la Hoval. Multumita sistemului de control TopTronic ®E, instalatia solara va fi mereu sub control.

Epoca sistemelor de incalzire inteligente soseste. Este insa noua generatie de cazane si pompe de caldura de la Hoval destul de inteligenta pentru a isi organiza singura mentenanta?

incalzire_statie_camera

In cazul unei defectiuni, aceasta este imediat comunicata online firmei Hoval. Sistemul nu arata eroarea sub forma unui cod indescifrabil, aceasta fiind explicita, astfel incat utilizatorul sa stie care este problema, pentru a putea vorbi prin telefon cu un tehnician de la Hoval.

Unitatea de control a sistemului TopTronic®E de la Hoval, informeaza online in mod automat utilizatorul si departamentul de service Hoval, daca o mentenanta a cazanului sau a pompei de caldura este necesara.

Mai multe informatii pe siteul oficial: new.hoval.com/ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *